​AdmiralBet i Sportske predlažu - Naš tiket dana! (25. 7. 2024)​

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 25.07.2024.
10:00
Izvor: Sportske.net

Ovo je ponuda za danas.

Povezane vesti

5482 Wisla Krakow - Rapid Vienna X2&2+II (2.55)

 

Neverovatna je priča Visle iz Krakova ovog leta. “Bela zvezda” važila je za jedan od najboljih poljskih klubova koji je slavu tamošnjeg fudbala pronosila i kroz elitna evropska takmičenja, između ostalog i u Ligi šampiona. Visla se nakon godina velikih uspeha našla u drugoj ligi, a prošle sezone napravila je neočekivan podvig osvajanjem Kupa Poljske što je omogućilo timu iz Krakova da kao drugoligaš zaigra u kvalifikacijama za Ligu Evrope. U prvom kolu eliminisan je Ljapi, sada je na red došao mnogo teži zadatak - Rapid iz Beča. Da “zeleno-beli” neće biti lak plen bilo za koji tim pokazuje i remi sa Milanom u poslednjoj pripremnoj utakmici, pa je jasno da je Rapid u ovom dvomeču favorit.

 

5481 Molde - Silkeborg 1X&GG (2.03)

 

U drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope videćemo i jedan zanimljiv skandinavski derbi između Moldea i Silkeborga. Nema dileme da je norveški tim favorit, ne samo zbog činjenice da je uveliko u takmičarskom ritmu, već i zbog samog iskustva igranja u Evropi, klupskog renomea i igračkog kadra. Sa druge strane, Silkeborg nema šta da izgubi, takmičenje u Superligi Danske započeo je pobedom i igrači meč dočekuju u dobrom raspoloženju. Ipak, teško da će to biti dovoljno da se izbegne poraz u Moldeu, mada je KFUM Oslo pokazao slabosti ekipe Erlinga Moea. Molde je favorit i velika je verovatnoća da će tu ulogu i opravdati.

 

3269 Vikingur Reykjavik - Egnatia 1X&GG (2.26)

 

Prvak Albanije Egnatija našao se u centru pažnje zbog skandaloznih skandiranja protiv Srba na meču sa Borcem iz Banjaluke, dok na terenu nije pružao to što je želeo, pa je zasluženo ispao iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Albanci će priliku za popravni u Evropi imati protiv Vikingura u okviru kvalifikacija za Ligu konferencija, a prvi meč biće odigran u Rejkjaviku. Islanđani imaju takmičarsku formu koja u poslednje vreme nije naročito dobra, ali čini se da imaju kvalitet da ovaj dvomeč reše u svoju korist. Vikingur će iskoristiti prvi meč kako bi pred revanš stekao značajnu prednost, ali Egnatija jeste u stanju da napravi problem domaćinu.

 

3286 Ilves - Austria Vienna 1+I&2+II (2.34)

 

Od projektovanog velikog povratka Aleksandra Dragovića u Austriju iz Beča očigledno neće biti ništa, pa je propao još jedan veliki posao Bečlija. “Ljubičasti” su prikazali prilično promenjivu formu tokom pripremnog perioda, primili su čak sedam golova od Bohemijansa, dok su ostavili solidan utisak na generalnoj protiv Porta koju su ipak izgubili sa 3:1. Ilves, sa druge strane, uveliko igra finski šampionat gde mu ne ide loše, uzevši u obzir činjenicu da su samo na dva boda udaljeni od lidera HJK. Dvomeč je ovo u kojem je sve moguće jer su austrijski klubovi neretko umeli i da se propisno obrukaju, ali blagu prednost dajemo Austriji.

Ne propustite