Beton i mešalica - Fiksevi na Brajton i Turke, KPR i Luton za kvotu 4,45

Autor: Milovan Longinov
utorak 27.08.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

Birajte fikseve i mikseve.

Povezane vesti

BETON

 

4776 Brighton - Crawley 1 (1.21)

 

Ovo je zicer, Brajton će posle pobede nad Junajtedom i šest bodova u dva startna meča PL verovatno mešati karte, ali to je i razlog više da verujemo u laku pobedu. Imaju veliki broj igrača, nov je trener, De Zerbija je nasledio Fabijan Hurceler, Nemac neće toliko menjati kao Italijan prethodnih sezona, ali bi ovde mogao da rotira neke igrače. Kravli je posle bajke i plasmana kroz plej-of u treću ligu (neočekivani zaista) ostao bez sedam heroja iz startne postave na tom meču na "Vembliju" protiv Kru Aleksandre. Ipak, "Crveni Đavoli" iz Zapadnog Saseksa ponovo opovrgavaju prognoze. Svi su očekivali tešku godinu u višem rangu, ali je ovaj tim dobio dva od tri meča na startu nove sezone. Zanimljivo grad se nalazi tek dvadesetak kilometara severno od Brajtona, na putu ka Londonu, nema jasno rivalstva, ali će oba tima imati motiv više...

 

7881 Trabzonspor - St. Gallen 1 (1.75)

 

Po nama, kvota je previsoka. Jer, sve je u igri, prvi meč je završen bez golova u Švajcarskoj, bilo je šansi na obe strane, na kraju čini se da su Turci favoriti za grupnu fazu. Jer, Sent Galen tim sa severoistoka Švajcarske, sa granice sa Lihtenštajnom je poznat kao "domaća" ekipa, godinama bolje igraju na svom terenu. Tukli su u prethodnih rundama Tobol i poljski Slask, izgubili su u Poljskoj u revanšu, ali prošli u plej-of. Trabzon je ipak nešto drugo, na Crnom Moru su padali i jači timovi. Imaju iskusnu ekipu, doveli su Savića iz Atletika, Lundstrama koga se sećae iz PL, dosta je dobrih stranaca, čini se da su mnogo kvalitetnija ekipa od gostiju. I publika će pomoći timu koji je odmah uz tursku veliku trojku i pre par godina je bio i šampion.

 

5442 Besiktas - Lugano 1 (1.36)

 

Šta je sve ispustio Bešiktaš u Tunu u prvom meču teško je i opisati. "Orlovi" su vodili sa 3:1, na kraju je završeno remijem, ali ne menja stvar, verujemo da su Turci mnogo bolja ekipa od Lugana. Partizanov dželat iz prethodne runde nema šta da izgubi, gostovali su već protiv Fenera na startu Lige šampiona, tesno izgubili, ali po nama Bešiktaš je u boljoj formi od Murinjovog tima na početku sezone. Crno-beli nisu igrali za vikend, biće odmorni, u jedinom meču u prvenstvu kod kuće su tukli Antaliju, napad je predvođen Imobileom bolji deo tima, makar se tako čini na osnovu nekoliko uvodnih utakmica. Verujemo da će objektivno bolji tim bez problema izboriti jesen u LE.

 

6592 Kongsvinger - Sandnes 1 (1.35)

 

Zatvaramo "beton" u Norveškoj. Poslednji meč 20. kola, nama se čini da je Sandnes već odustao, zakuani su za dno, odbrana je kao švajcarski sir. Ovo je tim koji je čak pre desetak godina bio prvoligaš, preživeo tri sezone u eliti, od tada su u nižem rangu, Ali, nikada nis su bili ovako loši pa je ispadanje u treći rang realnost. Domaći su zaređali sa remijima, Kongsvinger svakako može da dohvati plej-of za elitu, ovo je ipak slabija sezona od prošle kada su bili treći na tabeli. Crveno-beli igraju bolje kod kuće i trebalo bi da dobiju beznadežne "Vukove".

 

MEŠALICA

 

5329 Galatasaray - Young Boys 1+I&2+II (2.16)

 

Po nama, bolje je igrati na golove nego konačan ishod. Kvota na Galatu je premala, ni govora da je tolika razlika u kvalitetu. Ok, turski šampion igra kod kuće, izvadili su se u Bernu, vratili iz minusa od dva gola razlike. Na kraju, ipak zasluženu pobedu Švajcarcima je doneo Ugrenović sa penala. Jang Bojsima ne ide na startu nove sezone, to znate, u ligi su bez pobede u startnih pet mečeva. Ali, ovo je "druga šolja čaja", imaju dosta iskustva u ovakvim mečevima, svakome mogu da daju gol, pa je jasno zbog čega insistiramo na efikasnoj utakmici na Ali Sami Jenu.

 

7835 Coritiba - Avai 0-1 (2.41)

 

Naša omiljena Serija B, ona brazilska gde su golovi dragoceni, koliko ih malo ima. Vodimo vas u Paranu, domaća Kuritiba ili "Koksa" kako ih zovu pamti i bolje dane. "Zeleni" su ispali iz elite, nekako u poslednjih dvadesetak godina šetaju između dva ranga. Oni su svojevremeno osamdesetih osvojili titulu, u prošloj deceniju su manje više bili redovni u južnoameričkim kupovima. Sada su u senci Atletiko Paranaensea, gradskog rivala. Kuritiba je u sredini tabele, moraće da uđe u seriju pobeda kako bi konkurisali za ekspresni povratak u elitu. To se ne čini realno, gostuju im "Lavovi" iz Santa Katarine. Avai je pre dve godine ispao iz Serije A, prošle se mučio, ove već igraju bolje, navikli su se na standarde nižeg ranga. Biće to oprezan meč, obe ekipe imaju problem sa efikasnošću, neće biti čudo da završi i bez golova...

 

7874 HJK Helsinki - Klaksvik GG&3+ (2.34)

 

Bajka Farana i dalje traje, nakon prošlogodišnjih herojstava, ove sezone su rezultati ipak skromniji, izbacio ih je Borac u LE posle produžetaka, u Ligi Šampiona su eliminisali na startu Diferdanž iz Luksemburga, Malme je bio prejak. Sada na putu ka novoj jeseni u Evropi stoji Helsinki. U Toršaunu je bilo 2:2, pravi karambol, Finci su poveli, sa igračem manje je Klaksvik okrenuo, na kraju su ipak primili gol u nadoknadi. Na 2:2 je sve otvoreno, Helsinki igra bolje kod kuće, ali je Klaksvik izbacio prošle godine i jače ekipe od finskog šampiona. Sve u svemu, stil igre Farana je takav da neće kalkulisati, idemo na golove...

 

4763 QPR - Luton GGI (4.45)

 

Luton ide na kratak put u Zapadni London, čekaju ih "Rendžersi", a duel dva tima iz Čempionšipa ne bi trebalo da bude dosadan. "Policajci" su od dolaska Martija Ćifuentesa promenili stil igre, nisu više tako rigidni, dali su gol ili dva u prva četiri meča u novoj sezoni. U prvoj rundi kupa su tukli Kembridž u gostima, nemaju pobedu u Čempionšipu, ali su zaustavili Šefild Junajted u gostima i na "Loftus Roudu" remizirali sa Plimutom. KPR nije više tim sposoban za neke veće domete, iako imaju veliku tradiciju. Poslednje dve godine su imali i finansijskih problema, sada je situacija mnogo lakša. Liga kup nije nikakav prioritet, Luton će probati da uzvrati nakon lošeg starta u Čempionšipu, očekujemo napadačku igru oba tima.

 

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak