Fudbalski tipovi - 2,95 na Čelsi, goleada u Kelnu, Paunov Tigres iz "iksa"

Autor: Milovan Longinov
petak 04.10.2024.
13:00
Izvor: Sportske.net

Birajte iz bogate ponude najjače kvote.

Povezane vesti

Prelazi

 

9236 U.A.N.L. Tigres – Puebla X-1 (4.30)

 

Srpski trener Veljko Paunović se već ''odomaćio'' u Meksiku i solidno mu ide. Podsetimo, on je prvo godinu dana vodio ekipu Čivasa iz Gvadalahare, a posle šestomesečne pauze je u junu preuzeo Tigres. U tekućoj sezoni Paunovićev tim je odigrao 10 mečeva, upisao šest pobeda, tri remija i samo jedan poraz, pa trenutno deli drugo mesto na tabeli sa Tolukom, uz četiri boda manje od vodećeg Kruz Azula. Puebla je u seriji od tri uzastopna poraza, doduše minimalna, pa je pala u donji deo tabele, a ono što takođe treba istaći jeste podatak da je samo poslednjeplasirani Huarez primio više golova od Pueble. Naravno, Tigres je u ulozi favorita, pogotovo jer je dobio tri prethodna međusobna duela sa ovim rivalom, pa očekujemo da se dodatno učvrsti u vrhu tabele.

 

9175 Aberdeen – Hearts 1-1 (2.64)

 

Aberdin je prošle sezone igrao u plej-autu, a od početka nove je postao – nepobediv! Posle šest odigranih kola, samo Setik i Aberdin imaju stopostotan učinak, a lepu priliku da taj niz nastavi Aberdin će imati na svom terenu protiv poslednjeplasiranog Hartsa, sa kojim je potpuno drugačija priča. Ovaj tim je prošle sezone završio na trećem mestu, izborio plasman na evropsku scenu i tokom jeseni ćemo ga gledati u Ligi konferencija, ali u novoj sezoni bukvalno ''ne mogu da se sastave''. Samo četiri postignuta gola u sedam odigranih mečeva, dva osvojena boda, pa im u takvoj situaciji učešće u Evropi predstavlja možda i preveliko opterećenje i potencijalno još veći problem. Domaćin bi to trebalo da iskoristi...

 

Daj gol

 

1444 Koln – Ulm GGI v GGII (2.06)

 

''Pljušte'' golovi od početka ove sezone na Kelnovim utakmicama! ''Jarčevi'' bodovno ne stoje impresivno posle sedam odigranih kola, nalaze se u sredini tabele, ali kada je u pitanju broj postignutoh golova, tu je ekipa Kelna trenutno ispred svih. Ukupno 18 puta su tresli protivničke mreže, a najviše 20-godišnji Demion Dauns koji im je najbolji strelac sa četiri postignuta gola. Problem je, međutim, što im je odbrana porozna, primili su 13 golova, ali to ih svrstava kao odličan izbor za našu rubriku ''daj gol''. I Ulm je sve efikasniji, dobio je dve prethodne utakmice sa po 3:1 i najavio uspon forme posle lošeg starta sezone. Mnogo razloga da očekujemo goleadu.

 

1252 Almeria - Burgos CF GG&3+ (2.13)

 

Burgosu odlično ide od početka sezone u španskoj Segundi, nalazi se u grupi vodećih timova, zajedno sa Levanteom i Santanderom, uz samo jedan poraz u sedam odigranih kola. Za to vreme, Almerija je dugo bez pobede, samo jednom je trijumfovala u novoj sezoni, ali ono po čemu se ističe jeste veliki broj golova na njenim utakmicama. Čak 17 golova postignuto je na poslednje tri utakmice Almerije, skoro šest u proseku, pa se nadamo da će se taj njihov trend nastaviti. Burgos se ne ističe prevelikom efikasnošću, ali je u poslednjih par mečeva postizao po dva gola. Zato očekujemo golove sa obe strane.

 

1002 Chelsea – Notthingam Forrest 1-2I&2+II (2.95)

 

Da li je na pomolu veliki povratak Čelsija u sam vrh engleskog fudbala? Početak sezone tako nešto nije obećavao, ali četa Enza Mareske vezala je tri trijumfa u Premijer ligi, od kojih na dva nisu primili gol. Konce igre vuče fenomenalni Kol Palmer koji je posle četiri gola u prvih 45 minuta meča sa Brajtonom još jednom pokazao da je pred njim velika budućnost. Ovoga puta, u London stiže ekipa Notingema koja je u blagom padu forme posle sasvim pristojnog početka sezone. Novi kapiten Srbije Nikola Milenković za sada se dobro snalazi u Engleskoj, ali ovog vikenda mu predstoji najveći izazov do sada. Miriše na goleadu, možda se čak zatresu i obe mreže na Stanford Bridžu.

 

2113 Winterthur - Grasshoppers 1+I&2+II (2.78)

Imaće Vintertur velikih problema sa borbom za opstanak ove sezone, sudeći po njenom početku. “Crveno-beli” su nakon pobede nad Sen Galenom na premijeri Super lige Švajcarske stali, te u narednih sedam utakmica osvojili samo jedan bod. Ništa ne ide po planu trenera Ognjena Zarića, pa na Šucenvizeu već razmatraju njegovu sudbinu. Grashopers ima prosečnu sezonu za sada, ali je vezao tri utakmice bez poraza, a posebno je velika bila pobeda nad aktuelnim šampionom Švajcarske Jang Bojsom u Bernu. To bi trebalo da bude dovoljan vetar u leđa “Hopersima” koji su favoriti na gostovanju u Vinterturu.

 

Tačan rezultat

 

1819 Nacional – Benfica Bilo kada 0:2 (1.73)

 

Posle neubedljivog starta sezone i promene trenera, Benfika je ušla u seriju ubedljivih pobeda, od kojih je najupečatljivija i najsvežija ona u Ligi šampiona protiv madridskog Atletika (4:0). Lisabonski ''orlovi'' u odličnoj formi idu na gostovanje Nasionalu koji je pretposlednji na tabeli, ima samo četiri postignuta gola, pa dileme oko pobednika ne bi trebalo da bude. S obzirom da je Benfika pre meča sa Atletikom postigla i pet golova protiv Žil Visentea, tri protiv Boaviste, realno je očekivati bar dva protiv Nasionala koji teško da može da pripreti favoritu.

 

2162 Sturm Graz - Salzburg Tačan rezultat bilo kada 1:0 (2.13)

 

Najveći derbi Austrije u ovom trenutku dolazi posle dva poraza u Ligi šampiona. I dok pobeda Kluba Briža u Grazu ne predstavlja preveliko iznenađenje, Brest je u Salcburgu nadigrao i ponizio “Bikove” trijumfom od 4:0. Pepu Lajndersu ne ide loše u domaćem šampionatu gde ima samo jedan remi uz pet pobeda, ali visok poraz u Ligi šampiona mogao bi ostaviti traga na talentovanu, ali prilično mladu ekipu. Šturm već tri utakmice ne zna za pobedu protiv Salcburga u Gracu, nismo sigurni da li će se to prekinuti ovog vikenda, ali vođstvo “crno-belih” moglo bi da pomeri meč u sasvim srugom smeru.

 

Katanac

 

1548 Caen - Lorient 0-1I&0-1II (2.55)

 

Francuska druga liga idealna je ako tražite utakmice sa malo pogodaka. Takav bi u najavi trebalo da bude i okršaj između Kaena i Lorijena koji traži povratak u elitni rang francuskog fudbala. Tim Olivijea Pantalonija igra veoma čvrst fudbal bez mnogo pogodaka, a do sada su u Ligi 2 primili samo četiri. Gostovanje Kaenu nije idealno, ali daleko od toga da “Vikinzi” nisu nepobedivi u ovom trenutku. Kilijan Embape jeste uložio značajna sredstva u svoj dečački klub, međutim potrebno je mnogo vremena i rada da bi se došlo do željenog cilja, a to je plasman u Ligu 1. Tim iz Normandije jedan je od najneefikasnijih u takmičenju, pa na tom tragu probaćemo sa malo golova.

 

1255 Eibar - Gijon 1. pol. Manje od 0.5 golova

 

Eibaru je prošle sezone zamalo izmakao povratak u Primeru, a i ove su ušli sa identičnim ambicijama da se vrate u elitni rang španskog fudbala. Tim Hosebe Ečebarije “ne umire u lepoti” na terenu, nije naročito efikasan, ali jeste dovoljno da beleži minimalne pobede kojima se ekipa penje na tabeli. U Baskiju sada stiže Sporting iz Hihona, još jedan prilično neefikasan tim koji ima jednu od najčvršćih odbrana u takmičenju. Kada je situacija takva, igra na malo golova se nameće kao logičan izbor. Naročito je to slučaj u prvom poluvremenu u nečemu što su novinarski bardovi ranije opisivali kao “početno ispitivanje snaga na terenu”. Golova ako i bude, biće ih u drugom delu igre.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak