Fantazi masteri - Najava 6. kola Premijer lige

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 27.09.2024.
16:30
Izvor: Sportske.net

Premijer liga nam je ponovo na vratima.

Povezane vesti

subota

1. Njukasl - Mančester Siti

Mančester Siti je ostao bez Rodrija, ali su ove sezone krenuli dominantno i bez njega na terenu tokom prvih par utakmica. Dugoročno, ipak, ovo će biti ozbiljan udarac...uz sve češće probleme sa povredama koje ima i De Brujne. Haland još uvek nije odigrao utakmicu na kojoj nije bio strelac, a sada ide na jednu od najlošijih odbrana lige. Deluje da može sjajno da sarađuje sa Savinjom, koji ispod radara može biti sjajan diferencijal. Druga najbolja opcija za fantazi bi morao biti Riko Luis, bez obzira što znamo da vrlo lako neke mečeve može početi sa klupe, Savinjo je neko o kome treba razmisliti. Foden polako hvata takmičarski ritam ali ne deluje da još 100% spreman. Bernardo Silva je neko ko godinama teroriše Nika Poupa, a njegov učinak protiv Njukasla u poslednje vreme je impresivan, možda je vredan dovođenja u tim? Njukaslovim fudbalerima će padati procenat vlasništva, pre svega se odnosi na Gordona i Isaka. Jedino je Harvi Barns bio konstantan u poslednje vreme i njemu možemo pripisati ulogu kvalitetnog diferencijala za naredni period. Odbrane oba tima su daleko od pouzdanih.

2. Arsenal - Lester

Arsenal ima 3 sjajna meča ispred sebe i teško je odoleti njihovim fudbalerima. Najveći upitnik je oko Raje i njegove povrede prepona, jer ako ne bude bio spreman to bi moglo značiti da je sigurnije ići sa Sakom, Havercom i sa jednim fudbalerom iz odbrane...a to je verovatno Gabrijel. Trosar je odradio suspenziju u Liga kupu. Najveće dileme su oko toga da li ići sa Saliba/Gabrijel ili neko treći iz odbrane + Saka, ili da Haverc bude treći igrač Arsenala? Možda nije trenutak sa diferncijalima poput Martinelija.

3. Brentford - Vest Hem

Istorijski gledano; biće jako čudno ako Bouen i Mbeumo ne izađu sa makar 10 poena iz ove utakmice. Utakmice ova dva tima su uvek bile prepune golova. Odbrana Vest Hema je spora i neorganizovana, a Brentford nikad nije važio za neku defanzivnu silu ali je Fleken lider po broju odbrana. Mbeumo je jedna od najpopularnijih opcija pred ovo kolo, uz stidljive pomene Karvalja i Šadea. Brentford ima dobar raspored i prisustvo Flekena ili nekog van den Berga/Kolinsa bi moglo biti korisno na duži period. Vest Hem je razočarao, Kudus je treći fudbaler po broju upućenih udaraca ka golu protivnika bez postignutog gola (12) ali je nakon Bouena i dalje druga najbolja opcija za sredinu terena. Bilo kako bilo, Bouen će ponovo biti jedan od najboljih diferencijala za naredni period...a Vest Hem ima solidan raspored.

4. Čelsi - Brajton

Palmer i Džekson. Dva najpouzdanija fudbalera ove sezone iz Čelsija, uz Sančeza. Odbrana je sačuvala dva puta u nizu clean sheet, a povratak Gusta bi dodatno mogao da poveća ofanzivni potencijal i njega postavi na mesto najkvalitetnije opcije iz odbrane Plavaca. Rotacije Nkunkua, Neta, Feliksa, Maduekea i Mudrika su još uvek vrela tema i nije trenutak da se igramo nagađanja, ako jurite fudbalere iz Čelsija znamo ko su sigurne opcije. Žoao Pedro bi mogao biti jedan od najvećih promašaja fantazi sezone, po svemu sudeći neće igrati protiv Čelsija. U momentu kada mu je procenat vlasništva skočio na nekih 42% EO on je odigrao nekoliko minuta i doneo jedan poen. Velbek je ipak bio bolji izbor za početak sezone, a Mitoma najpouzdaniji igrač sredine terena. Brajton sada ima baš težak raspored, nije trenutak da njihovi fudbaleri budu u centru pažnje.

5. Everton - Kristal Palas

Veliki podstrek za Everton će biti povratak Brentvajta u sastav, a sa njim se vraćaju Paterson, Mikolenko i Gej. Kada se se sve to ustali u startnu postavu verovatno ćemo dobijati povremene clean sheet poene od njih. Dobar raspored imaju, ali su do sada u više navrata uprskali sve što su radili dobro i imaju samo 1 bod. Kalvert-Luin jeste dobra opcija zbog potentnosti u skoku i solidne forme na početku sezone, jak diferencijal na sredini terena je MekNil ali i Ndiaje...samo što je možda i previše duplirati fudbalere Evertona. Ebereči Eze je ponovo šokirao svoje vlasnike neverovatnim promašajima. Kristal Palas još uvek nema pobedu i sada ima šarolik raspored, da li Eze zaslužuje još jednu šansu? Mateta je zbog taktičkih razloga bio zamenjen na poluvemenu protiv Mančester Junajeteda, a Din Henderson se iskupio za sve greške tokom prve 4 utakmice i doneo clean sheet poene.

6. Notingem Forest - Fulam

Dva odlična početka sezone, uz to je Notingem neporažen posle 5 kola. Neće biti Gibs-Vajta, i ostajemo na tome da je Vud najbolja opcija. Ipak, statistički gledano je odbrana Notingema bila i među boljim u ligi i tokom prošle sezone, pa bi dugoročno neko od Murilja/Aine ili Milekovića mogao biti jedan od defanzivaca za vaše fantazi timove, ili golman Sels. Kod Fulama su u najboljoj formi Smit-Rou i Himenez, Muniz je gotovo sigurno postao rezervista sada. Postavlja se pitanje da li je vreme da se proda Robinson? Po toj ceni ćemo teško naći tako dobrog i ofanzivnog beka. Diferencijala ima u oba tima. Hadson-Odoi i Elanga ipak prednjače kao jeftine varijante za sredinu terena.

7. Vulvsi - Liverpul

Liverpul se vratio na kolosek dobrih rezultata i clean sheet poena. Imaće neke utakmice koje su nezgodne iz ugla odbrane i ostaje enigma stanje Alisona, ali je Keleher bio odličan protiv Bornmuta. Da li je Salah must have, i da li može Diaz da ga pokrije? Žota je postigao dva gola u kupu i potencijalno može da se vrati u startnu postavu i kazni sve koji su ga prodali. Da li je i Trent nezamenjiv? 4/5 clean sheet poene i asistencija u prošlom kolu, ili ga mogu pokriti Konate/Van Dajk, a Robertson ostaje odlična alternativa. Odbrana Vulvsa je zaista skandalozna i ovde možemo očekivati dosta golova, uz to su se pojavile informacije da vlada virus među njihovim taborom i da možda neće biti nekih prvotimaca.

nedelja

8. Ipsvič - Aston Vila

Ipsvič se pokazao kao tvrd orah protiv timova koji ne pretenduju na titulu za sada. Tri utakmice i tri nerešena ishoda. Da li je Aston Vila ta koja može da im nanese novi poraz? Konačno smo dočekali Morgana Rodžersa i opravdao je veliko poverenje. Votkins i Duran su ponovo bili strelci. Može li Duran biti diferencijal koji će uvek da igra pola sata i potom donese neke poene? Konsa je nagradio vlasnike golom, a bio bi red i nekim clean sheet poenima. Još uvek čekamo prvi penal da vidimo ko je definitivni izvođač. Kod Ipsviča treba ispratiti Delapa, Dejvisa, Grivsa i Hačinsona.

9. Mančester Junajted - Totenhem

Derbi kola u trenutku kada su oba tima prosula dosta bodova. Mančester je odigrao dobru utakmicu protiv Kristal Palasa, ali je nije nagradio pobedom. Neverovatni promašaji Bruna i Garnača su kumovali nerešenom ishodu. Totenhem je malo popravio utisak protiv Brentforda sjajnom partijom. Oba tima nakon 8. kola ulaze u dobar niz utakmica i verovatno ćemo imati odlične fantazi opcije. Son je dobio udarac u Ligi Evrope i za sad još uvek postoje šanse da će zaigrati. Medison je najbolji igrač sredine terena u ligi po xGI (4.29) i mogao bi biti odličan diferencijal u narednom periodu. Poro kao da je malo pao u zaborav, a i brojke na poslednje dve utakmice nisu impresivne. Kod Mančester Junajteda je odbrana na 3 od 5 utakmica donela clean sheet poene. Onana, Mazraui, De Liht, Dalot i Martinez su daleko od popularnih opcija...vredi razmisliti o njima od 8. kola. Garnačo deluje kao najopasniji od ofanzivnih igrača, ali ni Amad ne zaostaje po tom pitanju. Kada na to dodamo Zirkzea, Rašforda i oporavljenog Hojlunda...biće tu velike gužve. Za kraj, da ne zaboravimo i Bruna koji majstor na terenu i ali još veći umetnik za izbegavanje poena na fantaziju...šta raditi sa njim?

ponedeljak

10. Bornmut - Sautempton

Bornmut sa dve sjajne utakmice kratkoročno može ponuditi nešto, pre svega Semenjo, a iz drugog plana Sinistera, Tavernije, Klajvert...i još hrabrije Evanilson. Neki će reći da bi Kepa, Zabarnji ili Kerkez mogli i do clean sheet poena. Sautempton najbolje što može da ponudi je Tajlera Diblinga za 4.5m kao rotacionu opciju za sredinu terena.

MARKO ČULIĆ - FANTAZI MASTERI

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak