Nova donacija - Veliko srce brendova AdmiralBet i AdmiralClub

Autor: Boris Jovanović
petak 15.05.2020.
14:10
Izvor: Sportske.net

Zahvaljujući novoj humanitarnoj akciji poznatih brendova AdmiralBet i AdmiralClub, Klinično-bolnički centar u Kragujevcu je dobio najsavremeniju dijagnostičku opremu.

Povezane vesti

Međunarodna kompanija koja dugo posluje u Srbiji je svojom donacijom od 3 miliona dinara omogućila kupovinu neophodnih dijagnostičkih i terapeutskih medicinskih sredstava.

O čemu se radi?

KBC Kragujevac je dobio na poklon najsavremenije digitalne detektore za radiografiju. Ovi savremeni sistemi detekcije u medicini zamenjuju analognu tehniku izrade medicinskih fotografija.

Zahvaljujući novoj opremi, KBC Kragujevac će biti u mogućnosti da napravi oko 500 snimaka dnevno što će svakako unaprediti i ubrzati proces dijagnostike kod bolesnika.

Nove tehnike i materijali su omogućili razvoj takozvanih Flet panel detektora, kojima od sada može da se podiči i pomenuta zdravstvena ustanova.

AdmiralBet i AdmiralClub kao društveno odgovorne kompanije, opredeljenje od osnivanja da pomognu široj društvenoj zajednici u kojoj žive i posluju su ovom donacijom nastavili program finansijske podrške zdravstvenom sistemu Srbije.

Podsetimo, među prvima su priskočili u pomoć državi nakon izbijanja pandemije. Odgovorili su na poziv institucija i struke, novčanom donacijom od 10 miliona u borbi protiv korona virusa i mobilizacijom svih resursa kompanije u zaštiti stanovništva od bolesti.

I ne samo to, kompanija je sa 3.6 miliona dinara učestvovala u širokoj akciji nabavke respiratora za bolnice širom Srbije u kritičnom trenutku, kada su za obolele ovi uređaji značili i život.

AdmiralClub


Zatvaranjem objekta i klubova u vreme vanrednog stanja, pokazali su da preko 1300 zaposlenih tretiraju kao porodicu i da i primenili mere prevencije za zdravlje osoblja, ali i klijenata.

Uz to, odmah su doneli odluku, u skladu sa politikom kompanije, da otpuštanja neće biti, sledeći time preporuke, ali i apele državnih organa.

Ovo je samo početak, AdmiralClub i AdmiralBet imaju nameru da nastave sa sličnim akcijama, da uvek pomognu tamo gde je najvažnije, sagledavajući širu sliku i interes društvene zajednice, posebno u zdravstvu i pomaganju socijalno ugroženih kategorija stanovništva.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.