Amir Kan najavio kraj karijere?

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 20.02.2022.
15:40
Izvor: Sportske.net

Britanski bokser Amir Kan nagovestio je da će završiti karijeru, posle poraza od sunarodnika Kela Bruka u Mančesteru.

EPA/ANDY RAIN
EPA/ANDY RAIN

Povezane vesti

Kan je sinoć u Mančesteru izgubio nokautom u šestoj rundi od Bruka, u borbi dva velika rivala koja se čekala 17 godina.

Kan se probio kao 17-godišnjak osvajanjem olimpijskog srebra 2004. godine, pre nego što je kao 22-godišnjak postao svetski prvak.

"Imao sam 40 borbi, osvojio dve svetske titule, borio sam se u Americi i širom sveta. Moram da sednem i razgovaram sa porodicom, ali bližim se kraju karijere. Nemam više ljubavi prema boksu. U ringu nema više uzbudjenja koje me pokreće. Možda je to znak da bi trebalo da završim. Ali, videćemo", rekao je Kan za Skaj.

"Oduvek sam govorio da ne želim da me boks penzioniše, već da želim da se pre toga ja povučem iz boksa. Ostvario sam više nego što sam očekivao. Možda sam suviše rano doživeo vrhunac u karijeri, sa 17 godina sam bio na Olimpijskim igrama, osvojio svetsku titulu sa 22. Sada imam 35 godina, dugo sam u boksu, sada sam star čovek. Želim da provedem vreme sa decom i porodicom. Želim da se nadjem porodici, želim da ih vodim u školu, da budem takav otac", dodao je on.

Takođe i 35-godišnji Bruk rekao je da će razgovarati sa porodicom o budućnosti.

"Oduvek sam želeo da se borim protiv Amira. Mislim da je ovaj meč šlag na torti za mene. Sada mogu da budem u miru sa sobom i mojom karijerom. Da li želim da nastavim? Danas se osećam kao 23-godišnjak. Razgovaraću sa porodicom i videti da li želim da nastavim", naveo je Bruk.

Ne propustite