Mirončikov obezbedio bronzu za Srbiju na SP u boksu

Autor: Sportske Net
utorak 02.11.2021.
22:25
Izvor: Sportske.net

Plasirao se u polufinale!

BETAPHOTO/BSS/MO
BETAPHOTO/BSS/MO

Povezane vesti

Reprezentativac Srbije u boksu Vladimir Mirončikov obezbedio je večeras bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Beogradu, pošto se plasirao u polufinale pobedom protiv Kazahstanca Nirbeka Orbalaja 5:0.

Za plasman u finale i borbu za zlato u kategoriji do 80 kilograma Mirončikov će se boriti u četvrtak 4. novembra protiv Amerikanca Robija Gonzalesa.

"Srpska publika me vodi iz pobede u pobedu. Imam još snage za finiš prvenstva, idemo dalje u nove pobede. Medalja je obezbedjena, medalja za Srbiju, srce mi je puno, kao i svim ljudima ovde. Vidim suze u očima mnogih, a to sve govori, koliko je sreće i radosti donela ova pobeda", rekao je Mirončikov preneo je Bokserski savez. 

Mirončikov je plasmanom u polufinale obezbedio i minimalnu novčanu nagradu od 25.000 dolara. Srebrna medalja vredna je 50.000, a zlato 100.000 dolara. Nagrade bokserima na Svetskom prvenstvu u Beogradu obezbedila je AIBA.

"Meč je bio težak, ali verovao sam u pobedu, kao što verujem da i dalje, uz podršku ovih divnih ljudi na tribinama, kao i svih koji šalju poruke i pozitivnu energiju možemo do kraja, do zlata", dodao je on. 

Pre Mirončikova za medalju za Srbiju borio se Vahid Abasov, ali je zaustavljen u četvrtfinalu u kategoriji do 67 kilograma od reprezentativca Japana Sevonretsa Okazave 1:4.

Srpski teškaš Sadam Magomedov boksovao je u kategoriji do 92 kilograma protiv dvostrukog olimpijskog i četvorostrukog svetskog šampiona Kubanca Hulija La Kruza i izgubio je posle velike borbe.

Ne propustite