Pravo niotkuda, zlatna srpska olimpijka završava karijeru?

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 21.02.2022.
13:40
Izvor: Sportske.net

U pitanju su sportski motivi, tačnije, nedostatak istih...

EPA-EFE/HEDAYATULLAH AMID
EPA-EFE/HEDAYATULLAH AMID

Povezane vesti

Olimpijska prvakinja u karateu Jovana Preković mogla bi uskoro da završi karijeru, otkrila je njen trener Roksanda Atanasov.

Ona je gostujući na Fakultetu za sport Univerziteta "Union – Nikola Tesla" istakla da bi se to moglo dogoditi zbog nedostatka motiva budući da karate neće biti na programu narednih Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine.

"Tužna realnost je da karate neće biti u programu Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine. Izvesno je da ga neće biti ni u Los Anđelesu 2028. Zbog svega toga, jednostavno ne vidimo neku budućnost, jer nećemo moći da radimo kao što smo to činile do sada. S obzirom da to neće biti izvodljivo, postoji mogućnost da se moja trenerska i Jovanina takmičarska karijera završe ove godine. Ostavljamo još malo prostora da vreme to pokaže

Na pitanje da li želimo da nastavimo nešto da radimo, a da to nije maksimalno iz srca i duše, odgovor je ne. Da bismo radile na pravi način, minimum pet, šest ljudi mora svakodnevno da bude posvećeno tom jednom cilju. Ne samo deo dana, nego od ujutru do uveče. Tako smo radili sve vreme do Tokija. Sada je nemoguće da to nastavimo. MI više nemamo status olimpijskog sporta, ne možemo finansijski to da ispratimo da bismo mogli tome maksimalno da se posvetimo. Jasno je da nećemo imati podršku i slobodu koju nam je davalo učešće na Olimpijskim igrama, a sa druge strane ne želimo da stvari radimo polovično. Želimo da ovi uspesi ostanu upamćeni, da uživamo u onome što smo postigli i da taj osećaj što duže traje", rekla je Atanasov.

Jovana Preković osvojila je zlatnu medalju u Japanu u kategoriji do 61 kilograma, a iste godine je osvojila i titule prvaka Evrope i sveta.

Ne propustite