Rvačima cilj medalja na Evropskom prvenstvu

Autor: Lazar Nikolić
sreda 23.03.2022.
15:40
Izvor: Sportske.net

Šampionat Evrope održava se u Budimpešti.

EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO
EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO

Povezane vesti

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković rekao je danas da bi bio zadovoljan osvajanjem jedne medalje na predstojećem Evropskom prvenstvu u Budimpešti, koja bi bila sjajna najava za Svetsko prvenstvo u Beogradu u septembru.

"Bio bih zadovoljan osvajanjem barem jedne medalje, jer bi to potvrdilo naš kontinuitet u dobrom radu i predstavljalo bi sjajnu najavu za Svetsko prvenstvo kome će Beograd biti domaćin u septembru", rekao je Trajković, preneo je Rvački savez Srbije.

"Naš glavni zadatak, posle silaska sa scene sjajne generacije Štefanek, Fris, Maksimović, bio je da stvorimo novu generaciju rvača koja će nastaviti da osvaja medalje za našu zemlju i u tome smo uspeli. Kandidati za odličja na ovom Evropskom prvenstvu su Viktor i Mate Nemeš, Zurab Datunašvili, Branko Kovačević, Sebastijan Nađ, ali i Stevan Micić i Ana Fabijan", dodao je on.

Rvačka reprezentacija Srbije već desetak dana se nalazi u Zrenjaninu, na završnim pripremama pred Evropsko prvenstvo, koje se od 28. marta do 3. aprila održava u Budimpešti.

Srbiju će na tom takmičenju predstavljati 12 sportista, od čega osam u grčko-rimskom stilu, trojica u slobodnom stilu, a u ženskoj konkurenciji će učestvovati Ana Fabijan.

Od početka godine rvači su bili na pripremama u Poreču i Bugarskoj, gde su učestvovali na takmičenju Svetskog kupa u Sofiji.

"Godinama unazad imamo izvanrednu podršku naše države, Vlade Republike Srbije i Ministarstva omladine i sporta kao i Olimpijskog komiteta Srbije (OKS), a mi kao savez se trudimo da uz tu kontinuiranu podršku obezbedimo najbolje uslove za naše sportiste. U prilog tome svedoči podatak da su naši rvači preko 220 dana godišnje na pripremama što se pokazalo kao dobar koncept, jer nam donosi vrhunske rezultate", završio je Trajković.


Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak