Tajson ponovo optužen silovanje

Autor: Mladen Heleta
utorak 24.01.2023.
23:25
Izvor: Sportske.net

Ponor.

jimrome.com
jimrome.com

Povezane vesti

Jedna žena je optužila bivšeg bokserskog šampiona u teškoj kategoriji Majka Tajsona da ju je silovao početkom 90-ih godina prošlog veka u tužbi podnetoj u Njujorku ovog meseca.

Žena, koja zahteva odštetu od pet miliona dolara, rekla je da ju je Tajson silovao u limuzini nakon što ga je srela u noćnom klubu u Njujorku i da je pretrpela "fizičke, psihičke i emocionalne povrede" u godinama od tada.

Izjava te žene ne navodi datum napada, već samo kaže da se to dogodilo početkom 1990-ih, otprilike u isto vreme kada je Dezajr Vašington rekla du je Tajson silovao u Indijanapolisu. Tajson je 10. februara 1992. godine osuđen za silovanje i odslužio je tri godine zatvora.

Tužba u Njujorku je podneta prema Zakonu o preživelim odraslim osobama.

Žena želi da zadrži svoju anonimnost. Advokat koji je zastupa je rekao da njegova kancelarija nije jednostvano verovala ženi na reč, već je istražila njene navode i utvrdila da su "veoma verodostojni".

Advokatska kancelarija je danas saopštila da ne može dalje da komentariše slučaj.

Tajson (56), rođen u Bruklinu, bio je neprikosnoveni svetski šampion u teškoj kategoriji od 1987. do 1990. godine, ali njegov život van ringa bio je turbulentan.

Ne propustite