Ako Gent opet pobedi, obezbediće sigurnih 1.75 miliona, a Partizan tek 500 hiljada

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 04.11.2021.
16:49
Izvor: Sportske.net

To, naravno, ne znači da i Partizan kasnije ne može da stigne do pomenute sume.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Višestruki je značaj večerašnjeg duela Genta i Partizana, koji počinje u 18 časova i 45 minuta.

Pre svega, to je borba direktnih rivala za prvo mesto u Grupi B Lige konferencija, ali istovremeno i za značajnu finansijsku zaradu, kao i za klupski i nacionalni koeficijent, pogotovo u svetlu trke Srbije, Ukrajine i Belgije za 11. mesto na UEFA listi koje donosi direktnog učesnika u Ligi šampiona od 2023. godine.

Gent je u povoljnijoj poziciji, jer je pre dve nedelje slavio u Beogradu protiv Partizana sa 1:0 i ima tri boda više na vrhu tabele. Zato će Belgijancima večeras odgovarati i remi, Partizanu samo pobeda.

Kada su u pitanju finansijski detalji, Gent bi novom pobedom osigurao dodatnu zaradu od čak 1.75 miliona evra, i to - 500.000 za pobedu, 650.000 za obezbeđeno prvo mesto u grupi i još 600.000 za plasman u osminu finala.

Istovremeno, Partizanu bi pobeda takođe donela 500.000 evra, ali bi na dodatnu sumu morao da sačeka kraj takmičenja u grupi, pošto bi u slučaju pobede crno-belih Gernt i Partizan imali isti broj bodova i trka za prvo mesto i plasman u osminu finala još uvek ne bi bila rešena.

Takođe, Partizan bi pobedom doprineo da Srbija na UEFA listi odbije napad Belgije i zadrži 12. mesto, uz šansu da do kraja jeseni stigne i do 11. pozicije. Osim toga, pobeda bi crno-belima donela povećanje klupskog koeficijenta na 23.500.

Mnogo razloga da večerašnji duel bude veoma zanimljiv.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke