Ako su letos propisi FSS sprečili dolazak Rajkovića u Partizan, zašto su se sada pregovori odužili?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 30.12.2019.
19:31
Izvor: Sportske.net

Da li je letos sve bilo dogovoreno, ili ipak nije?

EPA/JOE CASTRO
EPA/JOE CASTRO

Povezane vesti

Navijači Partizana i dalje čekaju potvrdu prvog zimskog pojačanja, a mnogi se nadaju da će prvi novajlija u aktuelnom prelaznom roku biti iskusni štoper Slobodan Rajković.

Generalni direktor Miloš Vazura je pre par dana najavio da bi posao oko pojačanja trebalo da se završi do početka priprema za drugi deo sezone, a do tada je ostalo još deset dana.

Zašto se očekivalo da će Rajković biti prvo pojačanje?

Ako ste pratili sagu oko njegovog potencijalnog dolaska u Partizan, sećate se da se taj transfer najavljivao kao maltene gotova stvar početkom septembra, ali onda su se isprečili propisi FSS.

Problem je tada nastao zbog člana 28. Pravilnika o registraciji, trasferu i statusu igrača, jer mu je polje primene ograničeno na samo jednog fudbalera koji dolazi iz inostranstva kao slobodan igrač.

S obzirom da je Partizan par dana po završetku letnjeg prelaznog roka već angažovao Lazara Markovića kao slobodnog igrača iz inostranstva, propisi FSS su ga sprečili da potom angažuje i Rajkovića.

Tako je Rajković proveo jesen bez kluba, pokušavajući da održi formu, a u završnici jesenjeg dela sezone je priključen treninzima ekipe Partizana.

Mislilo se da je njegov dolazak u Humsko gotova stvar, ali opet je negde zapelo.

Pre par dana pojavila se informacija da se dve strane u pregovorima ne slažu oko nekih 200.000 evra, pa još uvek nije izvesno hoće li do dogovora doći.

Ali, kakav god epilog da bude ove zime, sve će zavisiti od Rajkovića i Partizana. Propisi FSS ovoga puta ne mogu da spreče transfer, a ako je letos već bio postignut dogovor, onda bi pregovori ove zime trebalo da predstavljaju samo rutinski završetak posla.

Ili, ipak nije baš tako..

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 31.12.2019
02:29

Bilo bi odlicno da vazi tadasnji dogovor koji je FSS sprecio da bude potpisan kada je video da se Partizan nece zaustaviti nakon sto je doveo Markovica nakon prelaznog roka pa je tako napisao dopunu clana i bukvalno zabranio Partizanu da se pojaca. Sada Rajkovic ima ponudu na stolu od Perudje i Partizan osim sto je bio bez Rajkovica jesenas i sto bi s njim sigurno imao i bolje rezultate sada ce zbog FSS morati i vise da plati da bi ga potpisao. Ali to je samo jos jedna u nizu odluka FSS na stetu srpskog fudbala, a u korist samo jednog kluba.

avatar
dejanera2
Monday, 30.12.2019
23:31

Rajkovic je trebao Partizanu za jesenju polusezonu! Tada je bilo jos 20-ak utakmice u opticaju do kraja polusezone. Iako Rajkovic ne bi imao pravo igranja u Evropi bio bi odlican da se odmore Ostoic, Pavlovic pa cak i Urosevica. Sada je situacija drugacija. Partizan sada ima pare, Rajkovic im ne treba za prolece, ko zna u kakvoj je formi obzirom od kada ne igra zvanicne utakmice i na kraju da je Rajkovic toliko dobar uzeo bi ga neko drugi kada je vec bio slobodan igrac. Da ne bude zablude, Rajkovic zna da igra fudbal ali je pitanje da li sada vredi onoliko koliko on misli da vredi i kolikko trazi

avatar
REV
Tuesday, 31.12.2019
14:17

Opet ti Ostoic bez ''j'':-D

avatar
REV
Wednesday, 01.01.2020
16:02

Ne moras, jedno je dovoljno.

avatar
dejanera2
Tuesday, 31.12.2019
21:59

Ako ce to "J" da ga spasi pisacu mu od sada po dva

avatar
REV
Monday, 30.12.2019
20:49

Nije bas tako.

avatar
MZhell
Monday, 30.12.2019
20:44

Na cenu fudbalera uticu razni parametri: traznja, forma itd. Tada je traznja bila manja( cak i prema Vasim pisanjima javljali su se razni, pretezno italijanski, klubovi u medjuvremenu od letnjeg do zimskog prelaznog roka). Forma Rajkovica bila je gora jer je trenirao individualno dok je poslednjih meseci trenirao sa ekipom. Pored toga i finansijska situacija fk Partizan je mnogo bolja nego pre nekoliko meseci. Tako da je sve to uticalo na formiranje cene i zahteva igraca, a samim tim i plate.

avatar
MZhell
Monday, 30.12.2019
20:40

Na cenu uticu razni parametri poput traznje za fudbalerom i forma fudbalera. Pred navodini dogovor