Alivodić: ''Srpski fudbaleri da podrže Sindikat Mirka Poledice!''

Autor: Beta Beta
sreda 25.02.2015.
13:07
Izvor: Beta

Doskorašnjeg fudbalera Vojvodine Envera Alivodića očekuje novi izazov u karijeri. Karijeru nastavlja u Australiji, a pred start u novom klubu osvrnuo se i na prethodne godine, provedene u domaćoj Superligi.

fkvojvodina.rs/DušanJocić
fkvojvodina.rs/DušanJocić

Povezane vesti

Fudbaler Enver Alivodić rekao je danas da igranje u Australiji predstavlja novi izazov u njegovoj karijeri i da će što pre pokušati da se uklopi u sistem igre Njukasl Džetsa.

"Izgleda da mi je bila suđena Australija. U decembru me je zvao Pert Glori, ali sam tu ponudu odbio. Najbitnije je da se što pre uklopim i odigram dobro. Temperaturna razlika u odnosu na Srbiju je velika, skoro 40 stepeni", rekao je Alivodić radiju Sto plus.

Alivodić (30) je u utorak potpisao ugovor do kraja sezone s klubom Njukasl Džets, koji je trenutno pretposlednji, deveti, u elitnoj A-ligi.

"Zadovoljan sam uslovima. Ako sve bude kako treba, verujem da ću ovde ostati znatno duže. Klubu predstoji još devet utakmica do kraja ligaškog takmičenja i treba osvojiti što više bodova", kazao je Alivodić.

"Grad je izuzetno lep, polumilionski, na samoj obali mora. Nalazi se 160 kilometara severno od Sidneja. Osim u dva slučaja, za odlazak na gostovanja koristi se vazdušni saobraćaj", dodao je on.

Ovaj ofanzivni fudbaler je rekao da ne veruje da srpskim superligašima u skorije vreme predstoje bolji dani.

"Žao mi je što je tako, ali nisam optimista. Jedna od retkih pozitivnih stvari u srpskom fudbalu je Sindikat Mirka Poledice. Igrači treba da shvate da taj sindikat treba podržati maksimalno, to je za dobrobit svakog od njih", ocenio je Alivodić.

On je u Njukasl došao posle dve godine provedene u Vojvodini, u čijem dresu je na 73 zvanične utakmice postigao 18 golova i uknjižio 15 asistencija.

"Vojvodinu doživljavam sa posebnim emocijama, to mi je najlepši period u karijeri. Novi Pazar ne računam, kao prvi klub uvek je u srcu.

Novosađani će teško izboriti Evropu, suočili su se s brojnim odlascima i ekipa u toj situaciji gubi koncepciju. Teško je sve ponovo uklopiti, a i proleće je uvek teže od jeseni"
, rekao je Enver Alivodić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 25.02.2015
15:22

Kakav bre Poledica, Suncanica, Kliziste, naucite da igrate fudbal i nece biti problema.