Analiza na ''Areni'' bez Radojčića - Penal za Zvezdu je ''slobodno sudijsko uverenje'', TSC ''nije oštećen'', a Partizan...?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 07.10.2019.
22:52
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Posle jučerašnjih dešavanja, mnogi su jedva čekali večerašnju analizu na TV Arena Sport.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Opet se priča o sudijskim greškama u domaćem šampionatu, ovoga puta su najviše ljutnje pokazali u Partizanu, a nezadovoljni su i Kruševljani posle poraza u poslednjim sekundama od Zvezde.

Milan Radaković je večeras analizirao sporne situacije, umesto Igora Radojčića, koga su crno-beli danas i prozvali u svom saopštenju.

Za početak, ovako je Radaković analizirao sporne situacije iz utakmice Napredak - Crvena zvezda (0:1).

- Situacija iz petog minuta, kada je Degeneku poništen gol.

''Igrač u plavom dresu je bio u ofsajdu, mislim da je ispravna odluka sudije''.

- Duel Bena i Bjeloša u kaznenom prostoru Napretka.

''Ima udaranja u glavu igrača u crvenom dresu, ovo je kazneni udarac i isključenje igrača u crvenom dresu. Pogledajte gde sudija gleda, on gleda u levo, igrača koji je u posedu lopte, on to nije mogao da vidi, ali jeste mogao pomoćni sudija''.

- Pajović zaustavlja Garsiju u kaznenom prostoru Napretka

''Čist start na loptu, igrač Napretka je osvaja, ispravna odluka sudije''.

- Penal dosuđen nad Benom u drugom poluvremenu.

''Ovde pogledajte kako je zaklonjen sudija, jako slabo je postavljen, on ne vidi od crvenog igrača sa brojem 5 situaciju, čak se i naginje u levu stranu kako bi bolje video, ali slobodno sudijsko uverenje, on je doneo takvu odluku, jednostavno na terenu je bio, ne bih ovde ulazio u dublju analizu''.

- Prekinuta kontra Napretka zbog ofsajda.

''U momentu upućivanja lopte,domaći igrač je bio u ofsajdu, dobra odluka sudije''

- Baha i Vulić, situacija iz nadoknade vremena, kada je dosuđen slobodan udarac za Zvezdu, iz kog je potom Marin postigao gol.

''Prvo Vulić dolazi do lopte i sklajnja je, protivnički igrač ga faulira, tako da je ovo ispravna odluka, slobodan udarac za Zvezdu''.

- Sporno je i to što je jedan igrač Zvezde prišao živom zidu Napretka.

''Ovde sudija prilazi igraču Zvezde koji je u živom zidu i opominje ga da se pomeri metar od živog zida, ali kad se sudija vraća na svoju poziciju, igrač se vraća u živi zid, tako da je on iskoristio to postavljanje sudije i ponovo se vratio u živi zid'', objasnio je Radaković.
--
Sporne situacije iz meča Partizan - Voždovac (1:2).

Najpre penal za Voždovac iz kog su ''Zmajevi'' poveli u prvom poluvremenu.

''Kada pogledamo iz prvog ugla, stiče se utiak da jeste, ali kada usporimo i zumiramo, vidimo da nema kontakta Stojkovića sa napadačem, napadač već počinje da pada i mislim da je ovde sudija pogrešio, nema kaznanog udarca''.

Duel Pavlovića sa Stanisavljevićem u kaznenom prostoru Partizana.

''Slična situacija kao iz meča Napredak - Zvezda. Ima prekršaja, postoje elementi za kazneni udarac''.

Finiš meča, Natho izvodi slobodan udarac, lopta pogađa u ruku igrača Voždovca.

''Ruka je uz telo, međutim vidimo tu i čak da je ruka bila malo više odvojena, on je stajao malo ispred linije, ovde bi bilo prestrogo dosuditi kazneni udarac''.

Odmah zatim na drugoj strani, lopta pogađa Natha u ruku u kaznenom prostoru Partizana.

''U klizećem startu, prirodno je da ruka ide na zemlju, on tu ruku ne može da pomeri kada je oslonjen na nju i mislim da bi i ovde bilo prestrogo dosuditi penal'', zaključio je Radaković.
--

Zanimljiv je bio i Radakovićev komentar sporne situacije iz Surdulice, prilikom dosuđivanja penala iz kog je Radnik kasnije došao do pobedonosnog gola protiv TSC-a.

''Anđelovski je veoma dobro postavljen. Pogledajte - i ruka i dole kontakt nogom, postoje uslovi za dosuđivanje kaznenog udarca'', objašnjava Radaković.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

60 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Consigliere 1927
Tuesday, 08.10.2019
17:56

Zasto ruka Natka u sesnaestercu Partizana nije komentarisana? Ko stiti Partizan?

avatar
REVØLT
Wednesday, 09.10.2019
15:28

Odmah zatim na drugoj strani, lopta pogađa Natha u ruku u kaznenom prostoru Partizana.

''U klizećem startu, prirodno je da ruka ide na zemlju, on tu ruku ne može da pomeri kada je oslonjen na nju i mislim da bi i ovde bilo prestrogo dosuditi penal'', zaključio je Radaković.

avatar
REVØLT
Thursday, 10.10.2019
12:49

Ja sam odmah rekao da je i to bilo za penal, nikad nisam imao preterano razumevanja za igranje rukom u svom kaznenom.

avatar
Consigliere 1927
Thursday, 10.10.2019
01:48

U prirodnom, ako se klize rukom hahahahahaha

avatar
jv
Tuesday, 08.10.2019
13:57

Zašto analizirati sporne situacije, a ne celu utakmicu? Sporne situacije neko odabere, možda izbor nije adekvatan. Na utakmici u Kruševcu mi smo dobili batine, a oni nisu kartone. Sudija im je stalno gledao kroz prste. Na početku nam je poništio go. Tek kasnije, na ponovljenom snimku, sam video da je u pravu. Penal je po meni preblago suđen, ali to je bila kompenzacija za sve što nam je uradio u toku meča. Slobodan udarac je bio, a to što sudija nije video da se igrač vratio u živi zid je njegov problem, a ne namera.
Kod penala za Voždovac isto kao i kod našeg gola, tek sam na ponovljenom snimku video da nije penal. Rvački zahvat Pavlovića je sigurno penal, ali i to je kompenzacija. Nathov slobodnjak i igranje rukom u svom šesnaestsercu su jasni, to nisu penali.
Uprava će uništiti Partizan, stalno nas koriste kao alibi, a svako normalan vidi da je problem na terenu, mali broj kvalitetnih igrača, protiv Voždovca neki nisu igrali dok su drugi bili umorni, rezultat je poraz.

avatar
djordja
Tuesday, 08.10.2019
10:46

Sramotno je ovo i ledati i čitati...neznam kako se osjeca Radakovic, koji to sve mora rec

avatar
Ovono
Tuesday, 08.10.2019
10:09

Samo vi lajte delije ali na kraju bice muk! Sa vama uopste ne vredi polemisati jer ste potpuno pijani od moci kao i vasi mentori. Kukala vam majka.

avatar
REVØLT
Tuesday, 08.10.2019
10:05

https://www.flashscore.com/match/OUVxp5Ta/#match-statistics;0 Nijedan sut na gol Vozdovca?

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 08.10.2019
17:18

zvezdini navijači ne znaji ni gde je levo, a kako da se očekuje od njih da znaju da broje.

avatar
REVØLT
Wednesday, 09.10.2019
15:28

Ne znaju oni nista.

avatar
Superliga
Tuesday, 08.10.2019
09:32

A 300 000 neprijavljenih kineza???

avatar
Old_school
Tuesday, 08.10.2019
09:01

Menjaj i ovoga. Daj Raku. A ne, ne moze ni on, on je isto ovako komentarisao. Menjaj dok se ne nadje jedan koji ce izneti najstrucnije misljenje a da odgovara Bucku i Co. Dokle ovo unistavanje Partizana.

avatar
Tuesday, 08.10.2019
08:01

Moja Zvezdara - OFK-a 2-0!
Vrhunska utakmica i jos lepsi golovi. Inace, sudjenje i za Zvezdu i za Partizan kao i njihov odnos su smesni u zadnjih par sezona... Toliko o tome...

avatar
mclaud kg
Tuesday, 08.10.2019
06:28

Opomena svim sudijama na kugli zemaljskoj koji sude,pazite se Partizana da ne izgubite licence:).Vidite i sami da se pisu dopisi Uefi,tako moze i vama sutra da se desi ako kojim slucajem Partizan smatra da je sudija pogresio.A oni svaki poraz pretvaraju u sudijski linc.Bilo da se radi o domacoj ligi,kup utakmici ili Evropi.Izgube Evropsku utakmicu Uefa je protiv njih,Svetska sudijska organizacija takodje.IZgube u ligi Fss je protiv njih.Uglavnom uvek je neko drugi kriv nikad oni sami.Ova uprava je kupila sebi malo vremena,posto je svkako na staklenim nogama,pa zato se spinuje tuzaka i skrece sa teme.Samo neka budu sto duze u Partizanu.

avatar
Terapeut
Tuesday, 08.10.2019
01:51

Zaista više nema smisla, ni bilo kakve sportske draži pratiti naš fudbal...potpuno gubljenje vremena, energije i života na one koji to definitivno ne zaslužuju po svakom kriterijumu.

avatar
Sasha_Voj
Tuesday, 08.10.2019
00:37

Čoveče jesu li vam grobari toliko ispravni mozgovi da vi i dalje krivite druge sem sami sebe?
Pa imate primedbu samo na taj penal, koji jedino var može da vidi dal je bio. Ej jeste li svesni toga. A voždovac? Oštećen sem kod penala još mnogo više puta, al to nije bitno jel da. To je mali nevažni voždovac.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 08.10.2019
17:15

Ne nego su vama isprani mozgovi.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 07.10.2019
23:42

Partizan treba sa prevodom da pošalje i ove emisije da UEFA-i bude jasnije o kakvoj se ovde sprezi radi, da je ovo cela mašinerija koja namešta fudbalsko prvenstvo u Srbiji.

avatar
Deki.Stankovic.5
Tuesday, 08.10.2019
13:31

Da bre sa prevodom 😂😂😂😂

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 07.10.2019
23:33

''Evo sa' ću ja da objavim kolko dobijaju para od države i zvezda i Partizan samo da odnesem tetka Angeli lek u Hamburgu''

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 07.10.2019
23:31

''Aleksa sine, niko neće da ti zabrani da stojiš u živom zidu''

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 07.10.2019
23:30

Neću 1, neću 2, 3 penala za voždovac hoću ja jer sam zvezdin delija, a što je veći cirkus zvezda je veselija.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 08.10.2019
11:12

Ni tvome veselju nema kraja jermore ti je do kolena.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 07.10.2019
23:24

Pošto Radojičić kao član Sudijske komisije nije smeo da se pojavi nakon što je Partizan obavestio UEFA šta rade pojavio se novi sudija za koga se odlično sećamo kako je sudio da nam objasni kako kad sudija ne vidi duel zvezdinog i protivničkog igrača slobodno sudijsko uverenje je da dosudi faul odnosno penal za zvezdu. Po toj preporuci iskusnijeg bivšeg kolege Rumeni Đokić koji nije video da je lopta prešla gol liniji jer fizički nije mogao da vidi dosudio je opravdano gol za zvezdu jer je to slobodno sudijsko uverenje. Ljudi, ovo šta sudije rade na terenu i šta njihovi mentori sve pričaju ne bi li opravdali ne postoji nigde. Treba 24 sata sa prevodom poslati ovaj Rijaliti u svet da zgrnemo veliku lovu na najzabavniji cirkus na svetu. Idemo dalje. Znači sudija 2 puta opomenuo Vukanovića da se pomeri od živog zida i on se 2 puta vraća i sad stručnjače kaži nam da li sudija treba da da žuti karton Vukanoviću jer ne sluša naredbu sudije ili da dozvoli da se izvede slobodan udarac dok Vukanović stoj u živom zidu, završi rečenicu da li je gol zvezde regularan, ako smeš. Naravno da ne smeš da kažeš da je gol zvezde neregularan i da je zvezda pokrala Napredak. 10 utakmica zvezda 0 regularnih golova. Kakav elemenat postoji za penal za voždovac kada je igrač voždovac taj koji ide glavom na ruku Pavlovića i igrač voždovac je taj koji traži kontakt, Pavlović uopšte ni mrdnuo nije rukom ka njemu. Kakav kontakt postoji za penal protiv TSC, ovo je bruka i sramota šta ti pričaš, koga pokušavaš da obmaneš, ko te poslao? Naravno da nisu smeli da analiziraju nameran produženi start nad Tošićem i penal za Partizan i crveni za voždovac zbog namere da udari i zbog povrede igrača. To ne smete da analizirate, pa naravno jer bi se tek videlo koliko je sudija pokrao Partizan. Ko vam sastavlja analize. Sudijska komisija je poštena kao penal za Bena - svi napolje!

avatar
Sasha_Voj
Tuesday, 08.10.2019
00:33

Eto kakvi ste vi grobari! Covek vam lepo kaze kako je napredak oštećen, a ne samo vi. Al vi to ne registrujete, jer u svojoj glavi vi ste partizan a napredak ništa, tako da kad su oni oštećeni to je manje važno. Ajde reči da nisam u pravu?
Lepo čovek kaže, penal za zvezdu i crveni karton za napredak, al opet niti čuješ niti vidiš, samo čuješ da je sudden penal koji nije bio nad benom ili taj gol gde je Vulic bio kod živog zida! Sto be rekli englezi, selective hearing imate! A jesi li se zapitao, šta je partizan mogao da uradi da bi pobedio? Recimo da da gol za početak. To što partizan nema klupu sem prvih 11 to ništa, izdrzace oni celu godinu jel tako? Strasno! Zvezdi kad ne ide navijači pljuju igrače i trenera, a ne sudije i fss. Dođeš das 2 3 gola, odradi stvar rutinski i kući. A ne ono sudije, cia, bia i slično

avatar
MJ23
Tuesday, 08.10.2019
00:52

Cccc...
King of Neverland♦⭐♦⭐♦⭐

avatar
nenadnenad1234
Monday, 07.10.2019
23:20

"Ovde sudija prilazi igraču Zvezde koji je u živom zidu i opominje ga da se pomeri metar od živog zida, ali kad se sudija vraća na svoju poziciju, igrač se vraća u živi zid, tako da je on iskoristio to postavljanje sudije i ponovo se vratio u živi zid'', objasnio je Radaković.

Pored svega, Zvezda je u Krusevcu dala neregularan gol, jer fudbalska pravila kazu da protivnicki igrac se vise NE SME nalaziti u zivom (pored) zivog zida i da ometa golmana.
Iako pravila su jasno definisana, mi imamo slucaj da na nasoj televiziji fudbalski analiticar sudjenja jos i pohvaljuje kako je Vukanovic "nadmudrio" sudiju i pomogao kod Zvezdinog gola, umesto prosto da se kaze: "Gol je neregularan, zbog toga i toga".

Komentarisanje utakmice TSC-Radnik je sramotan i u normalnoj zemlji bi se posle ovakve izjave islo na sud,

avatar
Gogi-11
Tuesday, 08.10.2019
06:06

Otkud tobda angelovski nije dobar sada a u čačku vam,je valjao ???

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 11.10.2019
17:49

U Čačku u kome zvezda daje golove iz ofsajda i Piper i Majo Vujović dele zvezdanaesterce kao bombone.

avatar
svojnasvome
Tuesday, 08.10.2019
18:39

Ne govori ovde niko o ljudima nego o odlukama......a to što vi to tako gledate jer znate koji su vasiz a to je skoro svim je vaš problem....lopov za svakog misli da je lopov....al nisu svi mada bi kao ortodoksni ne možete shvatiti

avatar
Man united
Tuesday, 08.10.2019
16:54

Да, кад треба у Чачку да им измисли пенал, тада ваља. А сада тобоже јадикују за ТСЦ-ом.

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 08.10.2019
13:57

U istom onom Cacku gde je dozvoljavao da nam sakate igrace, pa je na kraju morao da svira makar jedan penal, kako bi se bruka bar malo sakrila?

avatar
BenkovackiManitas31*
Monday, 07.10.2019
23:15

Koliko kukanja oko nicega. Propagadna masinerija radi punom parom

avatar
Колатерална Штета
Monday, 07.10.2019
23:12

Koja komedija sa ovim likom

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Tuesday, 08.10.2019
12:31

Vama da dodje uefa i kaze isto ovo,vi bi rekli eto i uefa je nasa,kakva paranoja i isprani mozgovi

avatar
Колатерална Штета
Tuesday, 08.10.2019
14:57

Pa da, komičar se javio

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 07.10.2019
23:01

U Krusevcu je opet Zvezda bila ostecena kao i na svim utakmicama.

avatar
REVØLT
Monday, 07.10.2019
22:58

A faul nad Tosicem?

avatar
KostolomacLB
Tuesday, 08.10.2019
00:07

Kakav bre faul nad Tosicem, da li se zezate ili vi grobari stvarno mislite da je to faul? Covek ispucao loptu, Tosic posle naleteo na njega. Takvi se pebali ni za klizeci ne sviraju, kad defanzivac prvi dodje do lopte, takav je bio start nad Garsijom, video sam 1 ili dva coveka da su za to trazili penal, a vi horski penal za Tosica...

avatar
svojnasvome
Tuesday, 08.10.2019
18:50

Ti da imaš obraza posle penala koji se vama sviraju bar bi ćutao....al obraz šta je to jeli?

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 08.10.2019
17:13

Nije faul već penal za Partizan i crveni za voždovac zbog namernog udaranja nakon izbacivanja lopte. Možete da objašnjavate do sutra, pokradeni su i Partizan i Napredak i TSC i to brutalno svi.

avatar
REVØLT
Tuesday, 08.10.2019
14:30

Tosic naleteo na njega? Pogledaj bolje ponovo, imas ovde gore snimak toga.

avatar
REVØLT
Monday, 07.10.2019
22:57

Je l' ovo neka sprdnja ili sta? Na stranu sve ostalo, sta je na kraju hteo da kaze na temu zivog zida?

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 07.10.2019
23:28

Hteo je da kaže da je slobodno sudijsko uverenje da li je igrač zvezde stajao na metar od živog zida i da metar za zvezdu i protiv nje nije isto pa se tako i računaju dimenzije terena, gola i šesnaesterca...sve je za njih sudijsko uverenje hahaha koji cirkus.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 08.10.2019
11:09

Nema veceg cirkusa nego kad navijas za partizan, a svoj zivot posvetis trolovanju i sirenju partizanskih lazi na vestima o Zvezdi. A jos veci cirkus je kad seneko dopisuje sam sa sobom, ali samo nastavi jer mnogo si nam talican.

avatar
petar000
Monday, 07.10.2019
23:28

Pa rekao je da se igrac Zvezde "snasao" jer se je sudija pravio blesav. Eto, najprostije tumacenje. Znaci, protiv pravila je, ali boze moj. A faul nad Tosicem je penal za Kangu pre par sezona samo puta deset, cak mislim da je i Boaci dobio jedan takav penal (ne mogu da se setim koja je ekipa bila u pitanju). Ma to naknadno tumacenje po raznim emisijama je najobicnija farsa kojom se FSS sluzi da bi opravdao pljacku sudija i nista vise. Jednom u 100 spornih situacija se kaze da je svirano u korist Zvezde. Po ovom veceras kada se igrac zaleti u drugog igraca tu samo sudijsko uverenje moze da vas "spasi" od "zvezdanasterca". Naravno, to uverenje ce u svakoj situaciji biti onakvo kakvo "treba" biti. I sad oni pokusavaju da kazu da je kontakt Bena i igraca Napretka veci nego kontakt Zandera i Stojkovica, to nikako nije moglo da se podvede pod neko uverenje, vec je greska i to "raskrinkana" u rekordnom vremenu dok se utakmica jos nije zavrsila. Smesno. . Znaci prosli put ga nije bilo, a sada jeste. Ljudi ne kapiraju jednu stvar, da ni malo nije bitno ko je ostecen, ni malo nije bitno kome je pomognuto, da li bi neko pobedio bez te pomoci, jedina stvar koja je bitna u svemu ovom je da svi zajedno treba da se bore protiv ovakvih stvari. Ako je ikome stalo do ove lige. U protivnom ja stvarno ne razumem poentu postojanja iste. Mislim, koja je draz sporta ako se kreira bukvalno svaka utakmica u ligi... Realno gledano, sudjenje na utakmici Zvezde je najblaze receno bilo tendenciozno, znaci sudjenje na celoj utakmici, pri svakoj odluci, mani penal i slobodnjak. Isto takvo sudjenje su imali i sa Indjijom i sa bukvalno svakom ekipom koja im se ne skloni, zanemari penale na 18m. Znaci nije problem u tim krupnim odlukama, problem je uopste u tretmanu Zvezdinih protivnika od strane sudija. Realno, Zvezda je na toj utakmici imala dve kolosalne prilike (onu precku Pankovai onu glavom Milunovica) i ostalo su bila ispucavanja sa 20 metara i onda se danas pise o broju udaraca na gol, sve sa ciljem da se predstavi kako je Zvezda pobedila jer je bila bolja. OK, jeste bila bolja, ali prijatelju, bio je i Partizan bolji i od tog Napretka, i od TSC-a, pa i od Vozdovca sinoc, kakve to veze ima sa krajnjim rezultatom? Sto taj sudija nije dao penal Tosicu jer je eto, Partizan dominirao na toj utakmici? Pa je mogao posle jos jedan, eto cisto onako jer je glupo da bodove uzme ekipa koja je bila gora. Naravno, to se nije desilo i to je sve mozda ok, ali onda nemoj svake nedelje svi da guraju u isti gol kad je utakmica Zvezde. Da nije tako ja se nikad ne bih pobunio zbog Partizanove utakmice. Da ne pricamo o tome kako jedan deo ekipe Napretka poslednjih pola sata je vise igrao tako da slucajno ne ugrozi Zvezdin gol. Evo, ja potpisujem da je onaj Ivanovic sledece Zvezdino pojacanje. Trener menja tamo igraca po levoj strani i od tog trenutka Zvezda pravi sansu po toj strani na svaka dva minuta. Znaci Degeneka od trenutka kad je usao onaj Vukadinovic (valjda) odbrana vise nije zanimala. I tako, milion tih stvari. Gledaj, mene nasa liga vise ne zanima, gledam Partizan cisto sto navijam i zato sto ove sezone ima sta i da se vidi i cela ova farsa jednostavno ne zasluzuje nikakvu pozornost. Zato bih voleo da Zvezdi odmah daju dvadesetak bodova prednosti, pa da igramo bez cimanja i cudnih "sudijskih uverenja". Pa kad potrose taj kredit, ponovo im dati trideset bodova, i tako,.