Analiza suđenja na ''Areni'' - Da li je Napredak oštećen za penal protiv Partizana? Obratite pažnju na ''zelenu kopačku''!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 12.08.2019.
23:07
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Posle meča u Kruševcu najviše polemike bilo je oko ove situacije.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Napredak i Partizan su juče u Kruševcu igrali nerešeno, 2:2, u utakmici četvrtog kola Linglong Superlige, a u finišu prvog poluvremena, pri vođstvu domaćih od 2:1, Napredak je bio u veoma izglednoj situaciji za postizanje trećeg gola, ali je opasnost ispred golmana Stojkovića klizećim startom otklonio štoper crno-belih Strahinja Pavlović.

Tom prilikom je fudbaler Napretka pao u kaznenom prostoru Partizana, pa se postavljalo pitanje da li je sudija Široki trebalo da dosudi jedanaesterac i eventualno isključi Pavlovića kao poslednjeg igrača odbrane.

Tu situaciju je, između ostalog, večeras u studiju ''Arena Sporta'' analizirao stručni konsultant Igor Radojičić. Njegov odgovor je, u najkraćem - ni penal, ni crveni karton, što znači da je sudija Široki bio u pravu.

''I da jeste prekršaj, a reći ćemo da nije i objasnićemo zašto, ovo bi bio samo žuti karton. Ono što je bitno jeste start na loptu, a kad je start na loptu - nema crvenog kartona, čak i da jeste bio prekršaj.

Iz nekoliko uglova smo analizirali ovu, najkomplikovaniju situaciju u ovom kolu.

Lopta je dotakla zelenu kopačku igrača Partizana Pavlovića, tako da je on praktično izbio loptu ispred igrača Napretka i ovde nema prekršaja. Izuzetno komplikovana situacija. Čak i da je sudija bio blizu, bilo bi teško uočiti ovaj detalj, treba naći pravi ugao. Ali, u svakom slučaju, ispravna odluka'', istakao je Radojičić.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Gogi-11
Tuesday, 13.08.2019
16:18

Na osnovu cega je strucnjace sudija doneo odluku ako je bilo tesko to videti sto si opisao...

avatar
gorango
Tuesday, 13.08.2019
10:11

Ha ha ha ha ha ha!!! Tuga.

avatar
magister
Tuesday, 13.08.2019
10:05

Zanimljiv bi mi bio komentar suđenja na sledeće situacije:
1. žuti karton L. Pavloviću koji je prodirao, a igrač Napretka ga je u 16m telom i rukama sprečio da prođe, a Pavlović je prethodno proturio loptu;
2. nekoliko puta rvanje, pa čak i skidanje dresa u 16m Napretka, sa žutim kartonom. Penal? Da li je rvački zahvat bez lopte faul? Jeste? A kad je u 16?
3. provokacije i simuliranje igrača Napretka; na sve načine odugovlačenje, bez sankcija, a posebno kad njihov golman padne kao pokošen jer ga je Miletić DOTAKAO po glavi. Uostalom, po mom mišljenju, ili crveni Miletiću i kazna što je udario golmana bez lopte i nokautirao ga ili - isti takav karton za simuliranje i pokušaj da izazove isključenje protivničkog igrača;
4. Ožegović je više na zemlji nego na nogama, zato ga ne volim u timu, ali na ovoj utakmici je sviran svaki peti rvački zahvat nad njim.

Svi su se koncentrisali na penal za Napredak, a tvrdim da je mnogo više spornih situacija bilo na štetu Partizana.

avatar
SvetskiSampion
Tuesday, 13.08.2019
07:24

Uvek su ih gurale sudije a najglasniji su...

avatar
Gogi-11
Tuesday, 13.08.2019
06:16

Cuj strucnjaka, ovo je vrlo teska situacija.... sto znaci da nije mogao sudija da vidi detalj o kome govori postalja se onda pitanje na osnovu cega je doneo odluku da nije penal? Dali bi na drugoj strani isto tako dosudio?

avatar
Consigliere 1927
Tuesday, 13.08.2019
00:30

Sto branite taj Partizan, kako te nije sramota. Pa start sa ledja ima 3 godina kako je nedozvoljen, a kamoli start u noge koji je ocigledan i nema veze da li je dirao ili nije dirao prvi loptu. Drugo, on posle tog diranja lopte rusi igraca Napredka koji bi stigao do lopte da nije pao, slobodno vratite snimak, jer on loptu nije izbio van terena ili 15 metara od igraca, jedva je pipnuo loptu, a igraca je srusio koji je bio u gol sansi i to sa ledja. NEMA POTREBE ZA OVIM STVARIMA RADOJCICU JER ISPADAS SMESAN....

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 12.08.2019
23:31

zvezda je oba gola Javoru dala po sredini gola, gol radničkom tako što joj je napadač sam na petercu, a 4 igrača radničkog ga gledaju, drugi gol radničkom nakon prekršaja i nakon što igrač radničkog nije ni pokušao da interveniše, zatim prvi gol lučanima nakon što golman nije ispružio i zategao ruke, a drugi nakon što odbrambeni igrač mladosti otvara prostor zvezdinom igraču da uđe unutra i ima otvoren put da plasira loptu. U prve 3 utakmice zvezda je dobila samo 1 žuti karton. Eto takve utakmice igra, takve golove daju, tako oni pobeđuju, a s druge strane Pajović je namerno nagazio Ivanovića na tetivu nakon što ga je srušio dok je gol napretka bio prazan - crveni karton, a posle je dobio jedan žuti i još jedan je zaslužio kada je fizički nasrnuo na Ožegovića (kao Ostojić protiv Malatije što je dobio žuti). Milovanović je imao nekoliko prekršaja s leđa, oni su napravili 15 prekršaja u 1p i nisu dobili nijedan žuti, zatim taj Milovanović s dve noge uklizava Sumi i sprečava ga da nastavi napad, e tada je najkasnije morao da dobije prvi žuti, a kod drugog žutog kartona je skinuo dres Vujačiću. Pavićević je jasnim trzajem laktom u glavu pocepao arkadu Vujačiću - bez pogovora crveni karton. 3 CRVENA KARTONA ZA NAPREDAK su itekako uticala na rezultat. Napretku nisu svirana dva prekršaja koja uopšte nisu uticala na rezultat, a ovo ne moram da gledam ponovo pošto odlično znam kvalitet Strahinje, e sad ima ovih koji misle da su to njihovi Babaći, Melunovići, Panjkovi, Degenezi koji nisu u stanju da iz ovako teške pozicije naprave ispravan start. I kod prvog gola Napretka je Strahinja starovao, ali se lopta odbila od nogu napadača Napretka i završila nesrećno u gol. Osim što je fantastičan defanzivac sa samo 18 godina dečko koristi svaki prostor i svaki loptu da izvuče iz toga maksimalno koliko može u napadu. De Liht je stariji dve godine, i više je prošao, ali...Strahinji je nebo granica.

avatar
Gogi-11
Wednesday, 14.08.2019
17:56

Ja mislim da je sudija trebao odnosno morao da iskljuci igraca napretka koje je dao oba gola pre nego negonstonjeni dosao u situaciju da sutira na gol partizana pa dali,je,on normalan gde sme tako jako i precizno da se sutira ka golu partizana zar ne zan da posle toga slede zalipojke o ne dosudjenim autima o povlacenjima o simuliranju o kradji vremena itd jos kad pocnu da stizu citati od studenta generacije....treba to izdrzati... vidi sad je penal kada se vasem igracu skoro skine dres ali,kada ste to vi radili boaciu vas mazic je po vama doneo ispravnu odluku da nije penal...

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 14.08.2019
19:50

Da su svi donosili ispravne odluke zvezda ne bi igrala ni finale Kupa Beograda, a kamoli Srbije. Stvarno ne znam o čemu ti pričaš, 1 nikad ne može da se izjednači ni sa 2, a ne sa hiljade i hiljade zvezdinih krađa.

avatar
REVØLT
Monday, 12.08.2019
23:16

Kako ove iz Napretka nije sramota da kazu Jusuf Hatunic?! A povlacenje naseg napadaca od strane (mislim da je on, ali, nije ni bitno ko je od njih bio akter) Pajovica? Vukao ga je barem nekoliko metara, na kraju i oborio na zemlju, a naravno da to nismo videli u ponovljenom snimku, uvek (je) tako.

avatar
Вељко Ивковић
Tuesday, 13.08.2019
13:41

Ајде ћути како те није срамота, судија целу утакмицу свира за Партизан, 10 фаулова укупно није свирао за Напредак, намешта Тошићу прилике да из слободног ударца да гол, помоћни два пута у првом полувремену пушта чист офсајд и опет се жалите, после кад играте евопске утакмице криве вам судије...

avatar
REVØLT
Wednesday, 14.08.2019
12:44