Andriju Živkovića u Lisabonu posetio njegov nekadašnji trener

Autor: Beta Beta
utorak 28.02.2017.
21:39
Izvor: Beta

Trener omladinaca Čukaričkog Mihajlo Jurasović posetio je u Lisabonu svog nekadašnjeg igrača Andriju Živkovića i danas ocenio da je Benfika "prava sredina" za njega.

screenshot: Streamable.com
screenshot: Streamable.com

Povezane vesti

Jurasović je Živkovića trenirao četiri i po godine u klubu Nacional iz Niša, od njegove devete godine.

"Iako je teško uvek prepoznati šta će se s nekim igračem desiti u budućnosti, za njega se od prvog trenutka znalo da će biti odličan igrač i verovatno jedan od najtalentovanijih na ovim prostorima", rekao je Jurasović za sajt Čukaričkog.

On je naveo da se Živković u Benfiki ustalio među jakom konkurencijom i da je siguran da će u skorije vreme biti nosilac igre.

"Klub ima izuzetno dobar skauting, dovode najbolje mlade igrače i rad sa mlađim kategorijama je na vrhunskom nivou", kazao je Jurasović, koji je zahvalio Živkoviću i njegovoj porodici na pozivu.

Jurasović je rekao da je ponosan i na to što je iz omladinskog pogona u prvi tim Čukaričkog prekomandovano pet igrača i ocenio da klub sa Banovog brda raspolaže kvalitetnim fudbalerima.

"U svim pratećim generacijama imamo talentovane igrače i sigurno je naš klub u samom vrhu omladinskog srpskog fudbala", rekao je Jurasović.

Po njegovoj oceni, prelazak igrača iz omladinskog u prvi tim će se nastaviti. On je rekao da omladinci "slede filozofiju" prvog tima, što u mnogome olakšava adaptaciju igrača kada odu u seniore.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
prike
Wednesday, 01.03.2017
10:06

Кол'ко ја знам, у Националу га је тренирао Динча. Јурасовић је један од сувласника клуба. А што се тиче дотичног Динче, 'избацио' је најмање двадесетак дечака који сад играју суперлигашки фудбал и најбољи су у својим екипама.