Anemični Partizan dotučen na "Karađorđu" - Vojvodina se vratila u trku za Top 3!

Autor: Nemanja Janošev
subota 01.04.2023.
22:00
Izvor: Sportske.net

Dramatičan finiš u Novom Sadu i kraj crne serije Vojvodine u duelima sa Partizanom.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine savladali su Partizan na stadionu „Karađorđe" sa 2:1 (0:0) u derbi meču 28. kola Super lige Srbije.

Susret koji je bio od krucijalne važnosti i za jedne i za druge rešen je u drugom poluvremenu kada su viđena sva tri pogotka. Domaćin je bio konkretniji rival, sa jasnijom slikom i idejom šta bi želeli da učine u ovom susretu. Takav stav im se i isplatio i prekinuta je serija od osam mečeva bez pobede nad crno-belima u svim takmičenjima, a ujedno i nastavljen san o mestu među tri najbolje ekipe u Srbiji što donosi evropske benefite kada se bude svodila računica.

Prvi pokušaj na utakmici imao je Partizan posle udarca Nemanje Jovića glavom u petom minutu, ali bilo je to daleko od preciznog. Vojvodina je pripretila dva minuta kasnije preko kombinacije Miloševića i Čumića, ali gol Nemanje Stevanovića nije bio ugrožen. Ali, tri minuta posle – jeste. Lazarević je dobio nešto više prostora na levoj strani, imao vremena da se namesti i centrira, a šut glavom Dejana Zukića završio je tik preko prečke. Vrlo sadržajnih prvih 10 minuta meča, ali je potom usledio istovetni mirniji perid.

Sredinom prvog  dela meča, Vojvodina je imala još jednu ozbiljnu priliku i samo zahvaljujući Stevanoviću rezultat je i dalje bio onaj početni. Posle grešaka i jednih i drugih na sredini, Čumić se ispravio, a lopta završila kod Zukića koji je s leve strane ušao ka sredini, okušao golmana Partizana koji je odbio loptu, a zatim sprečio i siguran pogodak Filipa Malbašića. Vojvodina je više puta probijala po toj levoj strani gde je vrlo lako ispadao Marko Živković, najslabija karika u ekipi Igora Duljaja do tada.

I jedni i drugi su imali periode igre koje su posedom kontrolisali i utisak je da su u tom segmentu bili podjednaki posle prvih 45 minuta. Ono o čemu definitivno nisu jeste želja i broj opasnih situacija koje su bile saveznik domaćina.  Imala je „stara dama“ još dve dobre situacije do kraja poluvremena – jedna kada je Malbašić imao brisan prostor, opet na levoj strani, ali pas ka Miloševiću nije prošao – druga kada je Čumić bio neodlučan u momentu u kojem je morao biti konkretniji na ivici kaznenog prostora.

Stvari su se promenile početkom drugog poluvremena. Vojvodina je težište igre nastavila da usmerava ka poloini rivala, a to im se u 53. minutu isplatilo. Ponovo bez pravog otpora Živkovića i generalno desne  odbrambene strane Partizana, Čumić pravi prostor, ulazi u sredinu i sa nekih 20 metara šalje centrira gde Filip Malbašić utrčava između Markovića i Vujačića i neometano matira Stevanovića – 1:0.

Partizan je bio potpuno bez ideje. Rikardo je dobio lopti, na prste jedne ruke može da se nabroji, Nathova kreacija nije postojala. Pokušao je Duljaj odmah posle primljenog gola da unese novu energiju na sredinu uvođenjem Pantića umesto Kolorada, potom i Baždarom i Jevremovićem ispred Natha i Meniga, a Batak je odgovorio trostrukom promenom. Na terenu su se našli Nemanja Nikolić, Veljko Simić i Filip Antonijević.

Slika se nakon toga nije epohalno promenila. Partizan je preskakao delove terena u potrazi za šansom, Vojvodina je bila strpljiva u nameri da sačuva stečenu prednost. Umalo su je izgubili u 80. minutu kada je Radomir Milosavljević, svež na terenu, poslao loš povratni pas u svom šesnasetercu, a Samed Baždar ušao u najbolju priliku na meču za crno-bele. Gađao je po zemlji, dalji ugao Carevićevog gola, ali crnogorski čuvar mreže je odlično reagovao.

Isticali smo u segmentima ovog izveštaja najslabiju kariku Partizana na ovoj utakmici – Marka Živkovića. Upravo je njegovo proklizavanje pri prijemu u 83. minutu kumovalo dupliranju prednosti Novosađana. Veljko Simić mu je bio blizu, iskoristio je tu grešku, istrčao u kontru zajedno sa Nemanjom Nikolićem kojeg je pravovremeno uposlio, a ovaj izvanredno, iz nimalo lake situacije – pogodio suprotan ugao gola Stevanovića za 2:0.

Tada se činilo da povratka anemičnog Partizana nema. I tribine „Karađorđa“ gde su se nalazile pristalice gostiju polako su se praznile uz povike uvrede upućene upravi kluba iz Humske.

Ali, oni koji su izašli ranije ostali su usrkaćeni za majstoriju Danila Pantića u 89. minutu. Savršen sloodnjak izveo je vezista Partizana koji je u suzama proslavio ovaj gol. Bio je to gol koji je uneo dramu u završnicu iako je izgledalo da je neće biti.

Partizan je sve snage, očekivano, usmerio ka šesnaestercu protivnika. Meč je produžen za četiri minuta i vremena za šokantan povratak je bilo, ali se on nije dogodio.

Vojvodina je tako došla do 50. boda, imaju četiri manje od Partizana koji je na trećem mestu u ovom trenutku i pet od TSC, uz meč više, koji je na drugoj poziciji.

 

 

 

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke