Antićeva poruka Zvezdi i Partizanu, mogu li i oni da primene ovaj Realov recept?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 04.11.2018.
11:37
Izvor: Sportske.net, kurir.rs

Nekadašnji selektor našeg nacionalnog tima izneo zanimljive predloge.

screenshot: Youtube
screenshot: Youtube

Povezane vesti

Posle prekjučerašnje informacije da bi Srbija, Bugarska, Grčka i Rumunija mogle da se kandiduju za organizaciju Svetskog prvenstva 2030. godine, sa različitih strana stižu brojni poziotivni komentari.

Podršku toj ideji već su dali i Slaviša Kokeza, Savo Milošević, Zvezdan Terzić, Nenad Lalatović, a na tu temu se u intervjuu ''Kuriru'' oglasio i Radomir Antić, proslavljeni srpski stručnjak.

Njega je takođe obradovala pomenuta najava, a s tim u vezi naveo je i najnovije primere iz Rusije i Španije.

''Objektivno, to je lepa vest! S obzirom u kakvim se uslovima nalaze naši stadioni, verujem da bi srpski fudbal imao ogromnu korist od cele priče. Organizacija takvog takmičenja zahteva poboljšanje uslova i infrastrukture fudbalskih objekata.

Svedoci smo kakvi su sada stadioni u Rusiji. Tamo Krasnodar ima stadion kao svemirski brod, a nije bio domaćin Svetskog prvenstva.

Mora da se ide u modernizaciju. Evo primera. Novi stadion Atletika 'Vanda Metropolitano' je toliko moderan i lep, da Realov 'Santjago Bernabeu' deluje skromno'', istakao je Antić.

On je (in)direktno uputio i poruku našim najboljim klubovima, navodeći još jedan primer iz Real Madrida, što bi po njegovom mišljenju moglo da se primeni i u Srbiji.

''Neke stvari pričam 30 godina. Real je prodao svoj trening centar i na tom mestu danas su četiri velika tržna centra. Dobili su zemlju bliže aerodromu u Madridu i izgradili još bolji i moderniji trening centar, sa još više terena i propratnih objekata. Naša dva najveća kluba imaju stadione na Dedinju, gde se za zemljište daje najviše novca. Možda bi i oni mogli da razmisle o nečemu sličnom, što je uradio Real'', objašnjava Antić.

Takođe, nije mu jasno i zbog čega naši klubovi tokom priprema putuju na različite destinacije i troše novac, dok novoizgrađeni Sportski centar u Staroj Pazovi vrlo retko koriste.

''Kada je UEFA dala novac za Kuću fudbala, po meni, bolje lokacije od Stare Pazove bile su u Košutnjaku ili Makišu. Ali, dobro... Mi smo preneli ideju iz Budimpešte i to je dobro. Opet, smeta mi zašto naši klubovi ne koriste sve to što imaju za pripreme, već više vole da idu po livadama u Sloveniji i troše novac'', poručio je Antić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
dzo
Sunday, 04.11.2018
18:29

Fora je sto Partizan a ni Zvezda nemaju mogucnost da odluce da pridaju te lokacije. Partizan je u sporu sa drzavom,a ni Zvezdi nebi bilo dozvoljeno od strane drzave da to urade. Davno bi oni to rasprodali da su mogli i pare bi zavrsile u necijim dzepovima.

avatar
MALI PLAVI
Sunday, 04.11.2018
15:38

E moj Antiću, ti sve gledaš sa sportske strane, a nama u upravama klubova i u FSS sede koji gledaju samo svoje lične interese i prave razne dilove za svaki posao koji rade, pa tako i za izgradnju kuće fudbala ili trošenja državnih para na pripreme igrača.

avatar
Александар_НС
Sunday, 04.11.2018
14:22

Потписујем!

avatar
DaxSport
Sunday, 04.11.2018
13:32

Управу је човек.

avatar
Man united
Sunday, 04.11.2018
12:46

Колико год земљиште на Дедињу било цењено, сумњам да за те паре може да се изгради стадион иоле приближан Маракани.

avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Sunday, 04.11.2018
12:45

Najbolje sad da bi jos i visak stadiona ostao i da bi gradili i za svaki slucaj Hahaha Nema nista od toga, ja sam ubedjen da bi to bila daleko najveca senzacija u istoriji sporta, ne samo fudbala. I mani se tog primera, zna se da je to teska perezova malverzacija i klasican primer prevare i korupcije.