Asano presudio Zlatiboru, burno van terena

Autor: Darko Mitrović
sreda 22.07.2020.
19:50
Izvor: Sportske.net

Partizan uspeo da dođe do druge pobede u trećoj kontrolnoj utakmici tokom priprema.

Starsportphoto.com©
Starsportphoto.com©

Povezane vesti

Posle pobede nad Trepčon od 2:0 i remija sa Mladosti iz Lučana (2:2), ekipa Partizana je danas u Užicu odigrala i prijateljski meč sa Zlatiborom i upisala drugu pobedu na pripremama.

Ovoga puta bilo je 2:1 za Partizan, a Zlatibor je pružio vrlo dobar otpor crno-belima.

Na vodeći gol Partizana čekalo se pola sata, a onda je Umar Sadik iskoristio slobodan prostor koji mu se ukazao i snažnim udarcem zatresao protivničku mrežu - 1:0.

Dva minuta pre toga, i Bibars Natho je opasno pripretio, ali je stativa bila saveznik ekipe Zlatibora u toj situaciji.

Tek što je počelo drugo poluvreme, novi superligaš je uzvratio. Igrao se 48. minut kada je Adame uspeo da izjednači, ali nije se dugo čekalo na novi odgovor Partizana.

Samo pet minuta kasnije, rastrčani Takuma Asano još jednom je pokazao koliko je brz i posle odličnog prodora pogodio je za novo vođstvo crno-belih  2:1.

Taj rezultat ostao je do samog kraja, a tokom trajanja utakmice i YouTube prenosa mogla se čuti rasprava u loži stadiona u Užicu - učestvovali su potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić i jedan predstavnik Zlatibora.

Vuletić je bio nezadovoljan burnim reakcijama ljudi iz Zlatibora u pojedinim situacijama, pa ih je, između ostalog, upitao i da li će tako da reaguju i kada budu igrali sa Zvezdom, uz opasku da bi im bilo bolje da razmišljaju kako će da opstanu u ligi i poruku da ne mogu da se ''iživljavaju'' nad Partizanom. Predstavnik Zlatibora je ove njegove reči shvatio kao ''demagogiju'' i da u Partizanu treba da se zapitaju zašto su iza Zvezde, a ne da brinu da li će Zlatibor opstati u Superligi...
-
kosarka
-
- -
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 23.07.2020
10:35

Ocigledno da nismo gledali isti prenos: 1. nije se ukazao nikakav prostor Sadiku vec je nakon fenomenalne akcije Asana i Sume Sadik dobio loptu, isfintirao protivnicku odbranu i tako sam sebi stvorio prostor da efektno zavrsi odlicnu akciju, 2. gol Asana je nakon akcije Urosevica i Sume, a ne nakon prodora bilo koga, 3. Radulovic koji je clan tzv. komisije za Pravna pitanja, predstavnik zlatibora i nacelnik opstine je prigovarao svim akterima meca, a Vuletic je reagovao tek kada je uvredama pokusao da izvrsi pritisak na sudiju nakon ispravno donesenih odluka tako sto ga je izmenju ostalog i prozvao za glas odluke koji je dao zvezdinoj izmisljenoj titulu, nakon cega je Radulovic kao navijac zvezde poceo da brani lopovluk hvatajuci se za laznu tabelu koju je iskreirala njegova centrala prozivajuci rad Uprave Partizana, ali ne i onih koji su spolja uticali na kreiranu tabelu, da bi mu Vuletic nakon toga odgovorio da ne treba oni da vode racuna o Partizanu, vec o tome kako da ostanu u ligi, a onda je Radulovic u stilu Uprave vojvodine ''e zato cemo pustiti zvezdu'' da oni ne moraju da ostanu u ligi sto znaci da imaju vise interese od sopstvenih sto jasno potvrdjuje o cemu se radi kada traze da sudija krade za njih i na prijateljskoj utakmici protiv Partizana sto mu je Vuletic i ukazao na to sa recenicom ''videcemo da li cete da se bunite protiv sudije kada vam ovde dodje zvezda''. Jedan od predstavnika koji su glasali za izmisljenu zvezdinu titulu je predstavnik FK vojvodina, jedan je predstavnik FK crvena zvezda, a jedan predstavnik FK zlatibor. Filijala moze i da ispadne iz lige, ali centrala mora da dodje do cilja.

avatar
magister
Wednesday, 22.07.2020
20:55

Ovog puta sam (pretpostavljam) prepoznao igrače. Npr. ocene: Popović 6, Lutovac 6, Miletić 6, Vitas 6, Urošević 7 - Zdjelar 8, Natko 6, Suma 9 - Čolić 6, Asano 9 - Sadik 8 - ... Brežančić 5, Šćekić 6, Smiljanić 6, L. Pavlović 6, L. Marković 7, Matić 5, Arambašić 6.

Utisak o igri 5/10.

Partizan - teško prenosi loptu pod presingom, a pokušaji se svode samo na zadržavanje lopte, a ne i da prolaskom kroz isturene igrače u presingu dođu do brojčane prednosti. Znači, igrači se dodaju, ja tebi ti meni, pa golman, bek itd, dok ili neko naš ne pogreši pa protivnik dobije loptu, ili uplove posle mnogo takvih dodavanja u - mirnu luku, protivnik se vrati i zauzme pozicije, a oni nastave svoja *dodavanja*. I onda - individualni kvalitet. U prvom - 2 do 3 sjajne akcije, u jednoj je Natko imao zicer šut, ali pogodio stativu, zatim je Asano prodro po levoj strani, dodao po zemlji Sumi koji je fintom preskočio i odvukao 2 igrača, Sadik je takođe spretno propustio i izbegao protivnički blok, još jednom je gurnuo i sa 12 - 13m zabio poluvisoko u golmanov levi ugao - neodbranjivo. Ubrzo još jedna sjajna akcija, Suma, Zdjelar, Suma, gura je do Sadika, a ovaj u naletu, ne baš koncentrisano - plasira u golmanovu nogu, i ako je ovaj već u nok-daunu.

U drugom, opet presing Zlatibora - biva nepremostiv za Partizan, tako da posle jednog prodora po desnom krilu i neometanog centaršuta - njihov igrač sam kao duh u petercu zakucava glavom u - opet golmanov levi ugao. Uskoro, Urošević izbacuje oštrom loptom u noge Sumu u trku, što Suma zaista spretno prima i okreće se prema golu, zatim gurne Asanu koji utrčava u prazan prostor, pa posle koraka dva - zakucava pod prečku.

Partizan deluje daleko od ubedljivog. Ne vidi se nikakav dodatni kvalitet na ono što smo gledali prošle godine. Individualne akcije Sume, Asana, Sadika, pre svih, verovatno i Stevanovića, kad bude došao, to su povremeni bljesci, dok je igra u ukupnosti - ispodprosečna.

avatar
nemam pojma
Wednesday, 22.07.2020
22:45

Slažem se sa ocenama, samo Pavloviću petica. Očajno igra taj dečko. Gubi lopte, odigra pas najbližem, greši čim je komplikovaniji pas ili duel, u odbrani blgo rečeno smešan. Kao klinac obigrava oko igrača i ostaje iza njega. Još je najbolje kad napravi faul. Nekoliko puta je dobre akcije upropaštavao. Fizički slab, spor, nekreativan. Ne može da prenese loptu na protivnički presing. Ne može ni Šćekić, spor do bola. To mogu samo Suma, Asano, Sadik i Lazar Marković. Marković je igrao od sjaja do očaja. Imao je sjajne, klasne poteze, prodirao kroz nekoliko igrača, ali i pravio previde za opasne kontre. Ako bi uspeo da ustali formu, bio bi to veliki plus.

avatar
nemam pojma
Wednesday, 22.07.2020
20:18

Svaka čast Savi, dugo je ćutao i trpeo, kap je prelilo nedosuđen očigledan iz aviona faul u kaznenom prostoru Partizana nad štoperom i dosuđen korner. U sve tri utakmice se Partizanu sudi kao da je inostrani tim, u korist "domaćina".

avatar
Johny_Quid
Thursday, 23.07.2020
01:25

Prijateljska 🤣

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Wednesday, 22.07.2020
19:52

Nije Bibars Natho nego Bibras Natko. a profa ih je isprozivao zbog glasanja, nemoj da spinujes!