Asteras - Partizan 2-0 (kraj)

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 02.10.2014.
21:03
Izvor: Sportske.net

Posle odličnog utiska koji su ostavili na premijeri protiv Totenhema, fudbaleri Partizana večeras će, iako značajno oslabljeni, pokušati da se domognu prvih bodova i na gostovanju, u duelu sa grčkim Asterasom. Ali, domaći tim vodi sa 2-0.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Partizan je prvi put večeras pripretio posle dva minuta igre, kada je Andrija Živković centrirao iz slobodnog udarca, ali je golman domaćih bez većih problema uhvatio lopt

U narednim minutima domaći pokušavaju da uspostave inicijativu na terenu, ali za sada u tome ne uspevaju.

U 15. minutu prva nešto veća opasnost pred golom Partizana. Situacija slična onoj iz drugog minuta kada je Živković izveo slobodan udarac, domaći su ovog puta uspeli da upute oštar udarac, ali je lopta završila pored gola.

Nema nekog velikog pritiska domaćina, ali Partizan je za sada nekako previše oprezan, bez ozbiljnijih ataka ka golu rivala.

I onda, 22. minut, Grci vode 1-0! Uzero je strelac, posle loše intervencije golmana Lukača!

Prva iole ozbiljnija akcija domaćeg tima rezultirala je vodećim golom. Maca je ispred kaznenog prostora Partizana uposlio Uzera, koji šutira pravo u Lukača, ali golman Partizana samo odbija loptu koja ponovo dolazi do Uzera, a ovoga puta nije bilo pomoći crno-belima.

Samo tri minuta kasnije, umalo da bude 2-0 za Asteras. Ovog puta kardinalna greška Vulićevića, koji je promašio loptu na tridesetak metara od gola, Para se stuštio ka Lukaču, ali ovog puta golman Partizana odlično interveniše i spasava siguran gol!

Posle nepunih pola sata igre, Asteras je već upisao šest udaraca ka golu Partizana, a crno-beli nisu ni jednom pokušali.

Domaći dozvoljavaju centralnim defanzivcima Partizana Stankoviću i Ćirkoviću da izađu na njihovu polovinu, ali crno-beli ne uspevaju da kreiraju neku konkretniju akciju na polovini domaćih, dok sa druge strane ekipa Asterasa vreba svaku priliku da iz neke nove kontre eventualno duplira svoju prednost.

Ne vidi se nikakva ideja u igri Partizana, iako crno beli imaju veći posed lopte. U 45. minutu su uspeli da iznude korner, ali je i on loše izveden, pa domaći lako otklanjaju opasnost.

U poluvremenu, trener Partizana Marko Nikolić je na teren poslao Fofanu, a u svlačionici je ostao Andrija Živković.

Ali, i u nastavku Grci prvi dolaze u priliku za gol, u 47. minutu je pripretio Janiotas sa ivice kaznenog prostora, ali je Lukač odbranio. Minut kasnije greška Stankovića, nova opasnost po gol Partizana, ali su se crno-beli nekako odbranili, Lukač je na kraju zaustavio loptu.

Loš početak crno-belih i u drugom poluvremenu, dok domaći žele što pre da stignu do drugog gola!

I stigli su već u 51. minutu - 2:0 za Asteras! Strelac je Para, ali ponovo je odbrana Partizana bila konfuzna, uplašena, zbunjena...


Sve je počelo kada je Volkov sa leve strane ispucao napamet jednu loptu ka sredini, ispred kaznenog prostora Partizana, gde su agresivniji domaći fudbaleri osvojili loptu, a dok su crno-beli tražili ofsajd, Para je smestio loptu u mrežu - 2:0.

U drugom poluvremenu Asteras je znatno konkretniji, opasniji, kao da su videli da nemaju razloga za preveliki respekt prema ekipi Partizana. Ređaju se šutevi ka golu Lukača, pokušavaju domaći i sa preko 20 metara, ali je Lukač uspeo da zaustavi te udarce.

A hoće li Partizan jednom večeras šutnuti na gol Asterasa?

Konačno, dočekali smo to u 63. minutu. Bila je to odlična prilika za Miroslava Vulićevića. Sve je počelo od Fofane, koji je sa leve strane preneo loptu na sredinu, odakle je upošljen usamljeni Vulićević na desnoj strani. Bek Partizana je šutirao, jedan igrač domaćih zakačio lopzu koja je išla u gol, ali ju je golman Asterasa ipak dotakaop i sačuvao mrežu.

Ako je Partizanovim navijačima za utehu, crno-beli imaju više kornera od domaćih, ali šta to vredi kad ni posle jednog od njih gol Asterasa nije bio ugrožen.

U međuvrremenu, Marko Nikolić je na teren poslao i Nikolu Ninkovića umesto nezapaženog Petra Grbića.

U 69. minutu se mreža Partizana još jednom zatresla, ali srećom po crno-bele, ovog puta je bilo ofsajda, pa ostaje kakva-takva nada Beograđanima.

Ali, ređaju se i dalje šanse pred golom Partizana. Ljuj je u 71. minutu sjajno okrenuo nemoćnog Volkova, šutirao iskosa sa desne strane, ali je ta lopta prohujala pored gola.

Crno-beli imaju podršku navijača, ali im ni ona ne pomaže da se trgnu iz ove letargije...

U poslednjih deset minuta napad Partizana pojačaće i oporavljeni Nemanja Kojić, koji je zamenio kapitena Sašu Ilića.

Ali, ni to ništa nije promenilo, ostalo je 2-0 za Grke.


Asteras:
Kosicki, Pantelaidis, Sankare, Ljuj, Gojan, Uzero, Rol, Zisopulos, Maca, Para (Barales od 59.), Janiotas (Kitoko od 73.).

Partizan: Lukač, Vulićević, Stanković, Ćirković, Volkov, B. Ilić, A. Živković (Fofana od 46.), Grbić (Ninković od 63.), S. Ilić (Kojić od 78.), Pantić, Lazović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke