Avramu Grantu stiže novi poziv iz Partizana? A šta crno-beli planiraju sa Atalantom?

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.05.2019.
23:48
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Zanimljivi planovi, videćemo uskoro šta će se od svega i realizovati.

Beta/AP Photo/Sunday Alamba
Beta/AP Photo/Sunday Alamba

Povezane vesti

Pisali smo već na tu temu, Partizan je ove sezone uspeo da afirmiše nekolicinu najtalentovanijih igrača iz svoje omladinske škole, pa su priliku u prvom timu dobili Zlatan Šehović, Strahinja i Lazar Pavlović, Filip Stevanović, a Armin Đerlek i Svetozar Marković imaju nešto duži staž među prvotimcima, iako su još uvek tinejdžeri.

Direktor Omladinske škole Partizana Vanja Radinović je na ovoj funkciji od januara prošle godine i ima čime da se pohvali, jer osim pomenutih, na pragu prvog tima je još nekoliko talentovanih igrača, pre svih Jovan Kokir iz Teleoptika.

''Imamo potrebu da imamo i rezultat i igrače. Ali ako biramo po prioritetima između rezultata i igrača uvek biramo igrača.

Mi u svakom timu imamo tri vanserijska talenta, a za ostala mesta je uvek otvoren konkurs za igrače koji vrede.

U par selekcija smo žrtvovali rezultat u korist igrača. Da smo bili sebični Filip Stevanović recimo ne bi prešao u prvi tim. Problem je što su ranije naši konkurenti bili pasivni pa se 99 odsto igrača slivalo u naš klub, sada idu i u druge'', objašnjava Radinović u intervjuu ''Novostima''.

Ono što crno-belima već dugo nedostaje jeste neki novi vrhunski golman koji je potekao iz omladinskog pogona, pa Radinović ističe da će se na tome posebno raditi u narednom periodu.

''Mladi Popović je veoma perspektivan, a kako će se dalje razvijati ne znam, to već prevazilazi moje ingerencije'', istakao je Radinović.

On ima još zanimljivih planova, jedan od njih je i saradnja sa Atalantom, koja takođe ima odličnu omladinsku školu.

''Atalanta je respektabilna u radu sa mlađim kategorijama i uveliko planiramo u septembru razmenu iskustava. Plan mi je da povedem jednog trenera i svaki put ću voditi nekog trenera kada budemo išli u inostranstvo'', otkriva Radinović.

Još zanimljivija Radinovićeva namera je da obnovi kontakt sa nekadašnjim trenerom Partizana Avramom Grantom, sa kojim je u to vreme (2012. godine) već sarađivao.

''Nemam kontakt u poslednje vreme sa Avramom Grantom. Razmišljao sam da ga obnovim, jer je u sferi vođenja i upravljanja reč o ozbiljnom majstoru.

Mnogo toga što sam proživeo sa njim mi i sada ozbiljno pomaže. Planiram da ga pozovem u goste, možda mi otvori vrata za neka nova iskustva'', zaključio je Radinović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Slavko Knezevic
Wednesday, 22.05.2019
10:19

budalastine,sta drugo ocekivati od ljudi koji su tu zbog drugih a ne zbog partizana.

avatar
biTan
Wednesday, 22.05.2019
01:01

Ja mislio da se dogovorili sa Atalantom da im ovi ustupe mesto u LS,pa ce im se nekako vec revansirati..