Bane Ivanović: "Želeli smo da nastavimo utakmicu"

Autor: Beta Beta
utorak 14.10.2014.
23:57
Izvor: Beta

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović izjavio je večeras da je njegova ekipa želela da nastavi utakmicu protiv Albanije.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Bane ipak ističe da su gostujući igrači rekli da posle incidenata na terenu nisu spremni da nastave, zbog čega je meč i definitivno prekinut.

"Ono što je najvažnije i što je za nas jako bitno je da smo želeli da nastavimo utakmicu. U svakom trenutku smo bili uz reprezentativce Albanije, samo smo želeli da igramo fudbal. Oni su odgovornim ljudima izjavili da nisu spremni da nastave da igraju i utakmica je prekinuta", rekao je Ivanović novinarima na stadionu Partizana.

Ivanović se novinarima obratio u ime reprezentativaca Srbije, posle prekinute utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Fudbaler Čelsija dodao je da "detalje koji su se dešavali ne može tačno da sagleda u ovom trenutku".

"Ostaje žal što fudbal nije bio u prvom planu, ali teško je sada pričati i iznositi utiske. Ovo je za nas, kao ekipu, veoma važan momenat, mi samo želimo da igramo fudbal i budemo u domenu fudbala"
, rekao je Ivanović.

Utakmica na stadionu Partizana prekinuta je u 42. minutu, posle koškanja igrača, nakon što je preko terena počeo da leti dron - mala letelica na daljinsko upravljanje.

 Na platnu koje je bilo zakačeno za dron bila je mapa velike Albanije u boji i sa motivom albanske zastave, sa leve strane fotografija osnivača moderne albanske države i prvog premijera Ismaila Chemaljija, a sa desne Ise Boljetinija, albanskog nacioanliste.

Zastavu je uhvatio reprezentativac Srbije Stefan Mitrović, a nakon toga albanski igrači su pokušali da mu je uzmu i došlo je do koškanja medju igračima na terenu.

Nemiri su se preneli i na tribine, pojedini navijači su ušli na teren, pa je sudija Martin Etkinson izveo obe ekipe sa terena i poslao ih u svlačionice.

U trenutku prekida rezultat je bio 0:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke