''Bard'' Živa nema dilemu, Balkanska liga ili - propast!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 19.12.2016.
21:28
Izvor: Sportske.net, kurir.rs

Brojne komentare izazvale su najave da bi za dve godine mogla da bude formirana regionalna liga, a najnoviji stiže od našeg prekaljenog stručnjaka.

Sportske.net/MihajloVidojević
Sportske.net/MihajloVidojević

Povezane vesti

Iako je pre par dana iz UEFA stigo demanti medijskih spekulacija o kojima je ''brujao'' region, nekadašnji selektor Jugoslavije Milan Živadinović je i dalje zagovornik formiranja regionalne lige.

On nema nikakvu dilemu po tom pitanju, uveren je da je to najbolje rešenje za spas klupskog fudbala u našoj zemlji i regionu, ali je i svestan da mnogima to i ne odgovara.

''Sve sem formiranja takve lige znači propast za fudbal na ovim prostorima. Pogledajte kakve rezultate postižemo u Evropi, dobijaju nas neki Azerbejdžanci, Avganistanci, ništa više ne značimo u evropskim okvirima.

Ali, očigledno da ljudima koji vode klubove na ovim prostorima nije to u interesu, jer ne bi mogli da tada da se bave malverzacijama sa prodajom igrače i stavljaju pare u svoje džepove'',
izjavio je Živadinović, a prenosi ''Kurir''.

Kao argument onih koji su protiv formiranja ove lige najčešće se ističe problem bezbednosti, zbog čestog divljanja huligana na ovim prostorima. Međutim, ni to nije nepremostiva prepreka, po Živadinovićevom mišljenju, što je ilustrovao i jednim primerom iz ličnog iskustva.

''U kojoj ligi Evrope nema problema sa navijačima, pa i u bivšoj Jugoslaviji je bilo incidenata. Kad sam igrao za Rijeku, bilo je problema. Vređali su me jer sam Srbin, ali kad je neko dobio batine, onda se sve rešilo'', zaključio je Živadinović u svom stilu.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 20.12.2016
13:42

Pre nego ga iko krene osudjivati,dobro pogledajte svako njegovo gostovanje kod Andjusa!Realna prica naseg fudbala i nase taktike,jedan je od retkih koji vidi istinu i koji je govori.Jedini crveni komsija koga cu postovati je Bard!Samo sto nazalost covek jos uvek misli da se moze ziveti kao u proslosti,ali je u vecini slucajeva upravu.Ovo bi bilo dobro za nas fudbal ali sa vec dole nabrojanim zemljama,a ne sa onima na koje on aludira.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Tuesday, 20.12.2016
10:50

Та лига је нереална. Звезду превише мрзену хрватској тако да би свако Звездино гостовање против хрватских клубова било на ивици новог рата.

avatar
Monday, 19.12.2016
22:38

Bard fudbalski otac nacije!

avatar
SvetskiSampion
Monday, 19.12.2016
22:38

Moze Srbija, rumunija, bugarska, makedonnija i grcka.

avatar
Monday, 19.12.2016
22:47

I Crna Gora. Srbija, Rumunija, Crna Gora, Makedonija, Grcka i Bugarska.

avatar
Monday, 19.12.2016
22:31

Idi i igraj, Zivo, niko te ne zadrzava. Ljudi Boziji, dokle vise i vi sa tom Cukom Hahaha