Bilo je vreme - Srbija konačno završila godinu sa pozitivnim saldom

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 16.11.2016.
17:58
Izvor: Sportske.net

Ljubitelji fudbala u Srbiji zaboravili su kako izgleda uspešna kalendarska godina zbog čega je posebno važno podsetiti šta su "Orlovi" radili u prethodnom periodu i kakav su učinak ostvarili na deset odigranih utakmica.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Prijateljska utakmica koju je fudbalska reprezentacija Srbije u utorak odigrala protiv Ukrajine u Harkovu bila je poslednja u kalendarskoj godini na izmaku.

"Orlovi" su prvi put od kada je Slavoljub Muslin preuzeo kormilo nacionalnog tima doživeli poraz i to prvi još od prijateljskog susreta sa Poljskom kojim je započeta 2016. godina.

Godina koju je na reprezentativnom nivou obeležilo Evropsko prvenstvo u Francuskoj za selekciju Srbije protekla je u pripremama tekući kvalifikacioni ciklus što je nešto našta su nas naši reprezentativci navikli.

Razlika u odnosu na prethodne godine jeste ta što reprezentacija konačno može da se pohvali pozitivnim bilansom kada se pogleda učinak tokom jedne kalendarske godine.

Ukupno deset mečeva odigrali su "Orlovi" u 2016. godini od čega je većina bila prijateljskog karaktera, a svakako da raduje to što su one takmičarske odigrane na zadovoljavajućem nivou pa možemo da konstatujemo da Srbija ima čemu da se nada u nastavku kvalifikacionog ciklusa.

Prve dve utakmice u 2016. godini "Orlovi" su odigrali sa Radovanom Ćurčićem na čelu, a upisani su poraz od Poljske (1:0) i pobeda nad Estonijom (0:1) na takozvanoj "baltičkoj turneji".

Na proleće je usledila promena na klupi pa je Slavoljub Muslin svoj mandat započeo pobedama u prijateljskim susretima sa Kiprom (2:1) i Izraelom (3:1), dok je poslednju pripremnu utakmicu pre početka kvalifikacija za Mundijal Srbija odigrala nerešeno sa Rusijom (1:1) u Monaku.

U prethodna dva i po meseca Srbija je odigrala četiri takmičarske utakmice u sklopu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji i uspela da ostane neporažena, a da pritom upiše i dve pobede.

Tačka na godinu na izmaku stavljena je u Harkovu gde su "Orlovi" nastupili u kombinovanom sastavu i doživeli poraz (2:0) ali posle svega 2016. godinu završavaju u pozitivnom raspoloženju.

Kada se podvuče crta, reprezentacija Srbije je u 2016. godini odigrala 10 utakmica, ostvarila 5 pobeda, 3 remija i 2 poraza, a posle četiri meča u kvalifikacijama za Mundijal zauzima drugo mesto u Grupi D sa 8 osvojenih bodova.

Narednu takmičarsku utakmicu reprezentacija Srbije će odigrati 24. marta u Tbilisiju protiv Gruzije i može se reći da će taj meč imati ogroman značaj jer će njime "Orlovi" zatvoriti krug u prvoj rundi kvalifikacija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Wednesday, 16.11.2016
19:11

Nesto nasta:-D Mi redovno na pocetku i na kraju godine gubimo, proslu godinu smo zavrsili porazom od Ceske, a poceli tako sto smo izgubili od Portugala, ove smo prvo izgubili od Poljske, a juce jesmo bili pokradeni i osteceni najmanje za iks, ali se zvanicno vodi i vodice se da smo izgubili od Ukrajine, moracemo da osmislimo neku mnogo pametniju strategiju.

avatar
BallIsLife
Wednesday, 16.11.2016
23:39

Protiv Ukrajine je bila prijateljska... KHM ''prijateljska''. Da li stvarno misliš da je išao na pobedu sa komplet drugom postavom?

avatar
Cataphract
Thursday, 17.11.2016
09:33

Polako sesirdzija, prvo da dodjemo do istih pa cemo lako za ostalo.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Thursday, 17.11.2016
00:11

Naravno da ne mislim, a evo i dokaza- moj komentar pre 11 sati:nKoliki je to trosak? Znas li ti da je DALEKO veci trosak ako izgubimo od ovakvih reprezentacija u prijateljskoj utakmici ne samo zato sto nas je sudija pokrao i zato sto je ultragenijalni selektor izveo slabiji sastav vec i zbog toga sto smo mogli pa cak i morali protiv njih ovo da igramo u Bg i da pobedimo. Bolji rezultati i pobede znace i bolji plasman na listi FIFA, bolji taj plasman znaci bolji tj. povoljniji sesir u zrebu, bolji zreb znaci vece sanse za plasman i vise pobeda koje dovode publiku na stadionu sto donosi prihode, a i sam plasman podrazumeva pare, to je onaj krajnji cilj FSS-a sa finansijske tacke gledista.