Biti il' ne biti na ''Čika Dači'', Lalatović traži 300%!

Autor: Darko Mitrović
petak 06.05.2022.
19:30
Izvor: Sportske.net, fkradnicki.com

Sudbonosna utakmica direktnih rivala u borbi za opstanak.

Screenshot/YouTube/Super liga Srbije
Screenshot/YouTube/Super liga Srbije

Povezane vesti

U nedelju od 15 časova na kragujevačkom ''Čika Dači'' ekipa Radničkog 1923 dočekaće direktnog konkurenta u borbi za opstanak u Linglong Super ligi, ekipu novosadskog Proletera.

Ovaj meč biće odigran u okviru 35. kola, i jedni i drugi ga dočekuju sa po 32 osvojena boda na deobi 14. i 15. mesta na tabeli i poraz u ovom susretu bi mogao da znači i ispadanje u niži rang rakmičenja, iako će do kraja sezone biti odigrana još dva kola.

Podsetimo, na početku prolećnog dela sezone, Proleter je u Kragujevcu slavio sa 1:0, ali od tada se dosta toga promenilo i Novosađani su serijom loših rezultata došli u situaciju da se grčeviti bore za opstanak.

Treneru Radničkog 1923 Nenadu Lalatoviću nije jasno kako je Proleter došao u ovakvu situaciju, što je i naglasio u najavio predstojećeg meča.

''Moram najpre reći da mi je lično žao što jednu tako bitnu utakmicu igramo upravo protiv Proletera, kluba u kome sam proveo jedan lep period svoje trenerske karijere i gde sam imao izuzetnu saradnju sa sportskim direktorom Tićom Antićem i predsednikom Stevom Buljićem. Meni je potpuno nejasno zbog čega se jedna ekipa sa takvim igračima u svom sastavu, kao što su Ninković, Kaluđerović, Marko Jovanović, Vukasović, Branislav Jovanović i mnogi drugi, uopšte nalazi u ovakvoj situaciji, s obzirom da po kvalitetu igračkog kadra zaslužuje da se bori za gornji deo tabele.

Sigurno da nas očekuje još jedna teška utakmica, u kojoj moramo da pružimo ne dvesta, već trista odsto svojih mogućnosti kako bismo pobedili, još jednom ponavljam, izuzetno kvalitetnu ekipu Proletera. Veliki je pritisak, kako na nama, tako i na njima, ali mislim da je kucnuo pravi trenutak da moji igrači u nedelju pokažu koliko vole ovaj grad i klub i da ispoštuju naše navijače, koji će, nadam se, u što većem broju doći da nas podrže u ovoj jako važnoj utakmici'', izjavio je Lalatović.

Veliku priliku Kragujevčani su propustili u prošlom kolu u Novom Pazaru, kada su imali i vođstvo od 1:0 na poluvremenu i veliku priliku da dupliraju vođstvo, ali su u nastavku dozvolili rivalu da napravi preokret.

''Više sam i nego zadovoljan igrom moje ekipe u prvim poluvremenu protiv Novog Pazara, ali sam zato krajnje razočaran izdanjem u drugih 45 minuta susreta, gde su nam se ponovile neke greške iz utakmice sa Kolubarom. Ja sam tražio od mojih igrača da budu hrabri, da se ne opterećuju atmosferom i da su oni ti koji u krajnjoj liniji sami odlučuju svoju sudbinu na terenu'', ocenio je Lalatović i dodao:

''Ja sam preuzeo ekipu u jednom specifičnom trenutku, kada se ona nalazila na samom začelju tabele. Ni u jednom trenutku nisam se pokajao zbog toga, niti ću se kajati, bez obzira kakav bude bio ishod bitke za opstanak. Ja volim ovaj klub, ovaj grad, naše navijače i nastaviću da dajem sto odsto sebe u svakoj narednoj utakmici. Nadam se da će i moji igrači slediti moj primer i da ćemo na kraju uspeti da sačuvamo Radnički 1923 u Super ligi'', kaže Lalatović, koji ni ovoga puta neće moći da računa na Sašu Jovanovića i Marka Gajića.

Šef struke Kragujevčana je prokomentarisao i izbor Milana Mitića za glavnog arbitra ove utakmice.

''Ja verujem u gospodina Mitića i sudijsku organizaciju na čelu sa Dejanom Filipovićem, koga iskreno poštujem i cenim. Verovatno je sudijska organizacija procenila da je sudija Mitić neko ko može uspešno da iznese ovu utakmicu. Ono što bih ja voleo, to je da sudijski kriterijum bude ujednačen i da ne bude spornih odluka kako na našu štetu, tako i na štetu ekipe Proletera. Verujem da će sudija Mitić, kao neko ko ima želju da se dokaže i postane internacionalac, uspešno odgovoriti ovom zadatku i da ćemo imati jednu fer i korektnu utakmicu u kojoj će pobediti bolji tim'', zaključio je Lalatović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke