Bivši Zvezdin kapiten pred derbi: "Biće 5:0 za nas, imamo tri puta bolje navijače, a Partizan milion problema"!

Autor: Lazar Nikolić
petak 03.03.2023.
13:00
Izvor: Sportske.net

Ogroman optimista.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Bivši fudbaler i kapiten Crvene zvezde Ivan Gvozdenović govorio je o predstojećem 169. "večitom" derbiju koji se igra danas od 19 sati na stadionu "Rajko Mitić".

On je u izjavi za "Sportski žurnal" prognozirao da će Crvena zvezda naneti pravu rezultatsku katastrofu Partizanu.

"Ukoliko bismo posmatrali trenutnu formu i katastrofalno stanje u Partizanu, trebalo bi da pobedimo sa 5:0 - najmanje! Zanemarljivo nije i što je Igor Duljaj treći trener u sezoni sa isto toliko treninga uoči večerašnjeg meča. Sve je dakle na strani Zvezde, ali uvek postoji jedno ali.  

To nepisano pravilo istorijske potke i višedecenijskog ponavljanja: nikad u derbiju pomenuto nije odlučivalo, vazda je trenutno slabiji nalazio dodatnu snagu i neretko pobeđivao. Da ne dužim: Zvezda jeste u golemoj prednosti nad Partizanom s milion problema, ali nadmoć bi trebalo da pokaže na terenu. Što i hoće, verujem", rekao je Gvozednović.

Nije propustio priliku Gvozdenović ni da pohvali Zvezdine navijače koji su po njegovom mišljenju mnogo bolji od pristalica crno-belih.

"Uvek smo imali brojnije navijače, svejedno igrali na Marakani ili na JNA. Daleko bučnije i frenetičnije, pogotovo na našem stadionu i u moje vreme nesvakidašnji adrenalinski naboj kad bismo iz tunela u punom sprintu izlazili jedan po jedan, kao metak! Igrači sad, nažalost, izlaze sa sudijama i protivničkim igračima. Zvezda, dakle, triput je bolja i s navijačke strane", zaključio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke