''Blekijeva'' poruka iz Lisabona - Gde je Srbija najjača?

Autor: Darko Mitrović
subota 23.03.2019.
15:58
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Mladi defanzivac je od Svetskog prvenstva u Rusiji nezamenljivi član odbrane ''Orlova''.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Iako veoma mlad, Nikola Milenković već iza sebe ima značajno iskustvo u reprezentaciji Srbije, ali u ponedeljak ga u Lisabonu očekuje velika borba sa Kristijanom Ronaldom i ostalim portugalskim asovima.

U razgovoru sa novinarima ostavio je utisak da nema tremu, niti bilo kakav strah uoči ovog susreta. Otkrio je i kako se priprema za predstojeći dvoboj, a posle odličnog utiska ostvarenog protiv Nemačke u Volfsburgu, u prijateljskoj utakmici.

''Svaki mladi igrač treba da analizira sebe iz meča u meč, sagleda greške i mane, da radi na sebi na svim poljima i na taj način napreduje iz dana u dan. A kada ekipa igra dobro naravno da je sve onda daleko lakše.

Ja sam iskreno zadovoljan kako smo igrali, Spajić je odličan momak,sjajan igrač, Veljković takođe, a tu je Mitrović, sa svojim iskustvom. Selektor koga god da upari u zadnjoj liniji mislim da ne može da pogreši.

Zanimljivo je to da igraju visok presing, vole da dave rivala, a imaju dosta dobrih individualca koji mogu da naprave razliku na terenu. Na nama je da se spremimo na najbolji mogući način i pokažemo u pravom svetlu'', objašnjava Milenković, a prenosi sajt FSS.

Kao adut Srbije i najveću opasnost po gol Portugala vidi ofanzivne prekide, a posle jednog takvog je Luka Jović pre tri dana postigao gol protiv Nemaca.

''Da, imamo dobar ofanzivni prekid koji protivnika može dovesti u problem. Videlo se to protiv Nemačke, nadam se da će tako biti i protiv Portugala'', istakao je Milenković.

S druge strane, prekidi bi mogli da budu adut i Portugalcima.

''Sve su to igrači koji nastupaju u velikim klubovima, ali imali su i Nemci jake igrače po bokovima. Na nama je da ponovo obavimo posao na najbolji mogući način.

Imaju i oni opasne situacije, znaju da ugroze gol iz prekida, ali na nama iz zadnje linije je obaveza da sačuvamo koncentraciju, reagujemo na pravi način. Selektor će reći ko koga čuva, a na nama da odradimo posao, naravno izbegnemo provokacije, sačuvamo mirnocu i reagujemo kako treba.

Sve radim u službi tima, dajem sve od sebe, a šta ko misli, zaista ne znam. Sve činim da u igri pomognem i sebi i saigračima, jer tim je najvažniji.

Mi treba da gledamo samo nas, da verujemo u sebe i naš kapacitet, u naš timski duh. Gledali smo naravno njihov meč sa Ukrajinom, pažljivo ih analizirali, ali ponavljam gledamo sebe'', zaključio je Milenković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke