''Brđani'' sve jači - Čukarički doveo i golmana TSC-a!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 18.06.2023.
16:20
Izvor: Sportske.net, Beta

Serija potpisa na Banovom brdu ovih dana.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Dosadašnji golman fudbalskog kluba TSC iz Bačke Topole Nenad Filipović potpisao je ugovor sa Čukaričkim, saopštio je danas beogradski klub.

Filipoviću je istekao ugovor sa TSC-om, a Čukarički je tražio golmana pošto je Zoranu Popoviću istekla pozajmica iz Crvene zvezde.

"Proveo sam pet prelepih godina u TSC-u. Došao sam iz kluba koji je iz godine u godinu napredovao i rastao. Kada sam tamo stigao, bili smo u Prvoj ligi Srbije, klub je sa klupe vodio pokojni Zoltan Sabo. TSC je i sada na njegovim temeljima, evo ekipa je stigla i do drugog mesta na tabeli i boriće se za plasman u Ligu šampiona", rekao je Filipović za sajt Čukaričkog.

Čukarički se prošle sezone borio sa TSC-om za drugo mesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Uspešniji je bio klub iz Bačke Topole, a Čukarički će igrati u plej-ofu za Ligu Evropa.

Filipović je rekao da je Čukarički "terao" TSC da pomera granice i da igra maksimalno do samog kraja šampionata.

"Od prve sezone kad je TSC ušao u Super ligu, najveći konkurent na svim poljima je bio Čukarički, to je bio klub na čiju smo se organizaciju, rezultate i sistem funkcionisanja ugledali. U poslednjoj godini posebno nas je Čukarički terao da budemo još bolji, dizali su nas i na kraju smo bili bodovno poravnati, ali bolji zbog skora u preliminarnom delu sezone", dodao je on.

Filipović je rekao da će njegove ambicije biti podređene klupskim.

"Došao sam u vrhunski i stabilan klub, koji je svake godine u vrhu srskog fudbala. Radi se temeljno, a mnogo mi znači da sam odmah prihvaćen na sjajan način. U Čukaričkom vlada porodična atmosfera i to mi izuzetno prija. Nadam se da ćemo u plej-ofu za Ligu Evropa dobiti ekipu našeg ranga i da ćemo moći da se borimo za ulazak u grupnu fazu. Ako i ne uspemo, tu je Liga konferencija", naveo je Filipović.

Podsetimo, pre Filipovića klub sa Banovog brda je angažovao i defanzivce Luku Subotića i Nemanju Ćalasana, a sa nekolicinom igrača su potpisani novi ugovori.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke