Čakar veruje u Partizanovo evropsko proleće

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 19.09.2017.
20:36
Izvor: Sportske.net

Legendarni fudbaler Partizana Damir Čakar smatra da crno-beli imaju dobre šanse da prođu u eliminacionu fazu Lige Evrope i tako dočekaju evropsko proleće.

Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube

Povezane vesti

Bivši vezista crno-belih bio je gost autora "Partizanovog vesnika" sa kojim je razgovarao o tome kako su crno-beli otvorili takmičenje u Ligi Evrope i šta se na dalje može očekivati od njih.

"Mislim da imamo ozbiljan tim, da imamo ozbiljnog trenera, da Partizan deluje jako dobro. Drago mi je zbog toga i mislim da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje i bolje", rekao je Čakar.

Partizan je u prvom meču grupne faze Lige Evrope odigrao 1:1 sa Jang Bojsom u Bernu što Damir Čakar ocenjuje kao dobar rezultat.

"Moram da priznam da pored rezultata koji je jako povoljan, nije mala stvar osvojiti bod na gostovanju protiv bilo koje evropske ekipe gde su razlike jako male. Mene je fasciniralo što su ti Švajcarci kao Nemci, oni imaju disciplinu, trkački i fizički jako dobro stoje, a mi smo sa njima odigrali jednu pat-a-pat utakmicu na tom nivou da mogu da kažem da smo u drugom poluvremenu dominirali. To je velika stvar i mislim da smo videli pravi evropski Partizan. Sve zasluge idu igračima i treneru Đukiću, on je bio veliki igrač i sada iskustvo prenosi na igrače. Možemo da kažemo da smo Partizan u Švajcarskoj videli u ozbiljnom i pravom svetlu", dodao je Čakar.

Narednu utakmicu u Ligi Evrope Partizan igra na svom terenu protiv kijevskog Dinama. Meč je na programu 28. septembra a otežavajuća okolnost za crno-bele je ta što će se igrati pred praznim tribinama.

"Neće nam biti lako iz prostog razloga što bi pred punim tribinama i uz pomoć naših navijača to bila sasvim druga utakmica. Ovako igrači moraju da se pripreme prevashodno psihički. Biće mnogo teško, igraš na domaćem terenu a nemaš publiku koja bi bila 12 igrač. U svakom slučaju, bez obzira na sve, ja sam optimista. Mislim da mi ovu grupu možemo da prođemo i nadam se da ćemo prezimiti u Evropi", poručuje Čakar.

Damir Čakar je nosio dres Partizana u dva navrata, a ukupno je odigrao 220 utakmica i postigao 87 golova. Za Damira Čakara vezuje se i jedna zanimljivost koja se tiče istorijata "večitih" derbija, a to je da je upravo on poslednji fudbaler Partizana koji je šutirao penal na prvenstvenim utakmicama sa Zvezdom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Korner-Pixi-G000000L
Wednesday, 20.09.2017
16:05

Nema partizan samo odlicnog trenera, imajos i odlicnog golmana i odlicnog spica koji su u ekipu uneli pobednicki mentalitet.

avatar
RIP KOBE
Tuesday, 19.09.2017
21:11

mora i taj penal da se spomene. to nije ni 5 milojevica moglo da brani.