Čaušić optimista: "Biće bolje u nastavku"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 19.09.2018.
22:38
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Mnogi smatraju da Crvena zvezda nema šta da traži na gostovanjima u Parizu i Liverpulu ali ne i Goran Čaušić.

EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC
EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Povezane vesti

Povratnik u redove beogradskih crveno-belih dobio je u utorak šansu da od prvog minuta zaigra protiv Napolija.

Za mnoge je odluka Vladana Milojevića da Goran Čaušić počne meč bila iznenađujuća, a evo kako je doskorašnji član Arsenala iz Tule video utakmicu.

"Veoma teška utakmica, kao što smo i očekivali. Napoli je prethodne sezone osvojio 91 bod u Seriji A, to je izvanredna ekipa koja igra moderan, brz fudbal. Ušli smo bojažljivo u meč, sa dosta grešaka u dodavanjima, uspeli smo posle da se stabilizujemo i kad god bismo spojili tri-četiri dodavanja, stizali bismo pred gol protivnika. Imajući u vidu da nam je bio prvi meč u Ligi šampiona, zadovoljan sam, uveren sam da će biti sve bolje u nastavku", kazao je Čaušić.

Za Gorana Čaušića ovo je bio tek drugi nastup od povratka u Crvenu zvezdu, ali se stiče utisak da se lako uklopio.

"Trenera Vladana Milojevića i većinu igrača poznavao sam od ranije, nije mi trebalo mnogo vremena da se ukolpim. Brzo sam ušao u ritam, samo je bilo potrebno da prihvatim taktičke detalje stručnog štaba. Igrali smo dosta dobro defanzivno, rival je imao nekoliko šansi, malo nas je i sreća pogledala u nekoliko situacija. Smatram da bismo morali slobodnije da igramo u ofanzivi, da budemo opušteniji sa loptom, ali smo dosta trčali pozadi i kasnije je teško biti koncentrisan u napadu. Uveren sam da će sve biti još bolje", kazao je vezista crveno-belih.

Posebno komentarisanje atmosfere nije potrebno, navijači su napravili spektakularan ambijent na "Marakani".

"Atmosfera je bila izvanredna. Sećam se da sam pre šest-sedam godina ovu atmosferu doživljavao sa tribina, a još impresivniji osećaj je na terenu. Na našu publiku i ne treba trošiti reči i nadam se da će nam biti vetar u leđa kako u narednim evropskim izazovima, tako i u prvenstvu", zaključio je Čaušić.

Fudbalere Crvene zvezde za vikend čeka gostovanje Partizanu u Humskoj, a zatim igraju odloženu utakmicu 5. kola Super lige protiv Napretka u Kruševcu.

Sledeći meč u Ligi šampiona ekipa Vladana Milojevića odigraće 3. oktobra u Parizu protiv Pari Sen Žermena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Grb partizana 1997?
Thursday, 20.09.2018
09:01

Sto se tice derbija nadam se da Miloje nece potceniti partizan i da cemo izaci bar sa drugim timom na JNA.

avatar
Mare 2
Thursday, 20.09.2018
08:41

Ne treba gajiti iluzije da mozemo nesto da uradimo u Parizu i Liverpulu. Sansu treba traziti kuci na preostale dve utalmice i u Napoliju. Jedna pobeda ili jos 3 remija nas vode u ligu evrope, potpisujem. prvo ili drugo mesto je vec mastanje u ovom trenutku.

avatar
BenkovackiManitas31*
Thursday, 20.09.2018
01:30

Uzimamo bod u Liverpulu, samo je pitanje vremena kad ce Liverpul poceti da posustaje jer ne mogu igrati jos dugo ovim tempom

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 19.09.2018
22:44

I ja mislim da ce Zvezda vec u Parizu biti bolja nego sto je bila u prvoj utakmici protiv Napolija.