Crno-beli na Sajmu knjiga, Filipović i Krunić dali primer mladima

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 24.10.2024.
21:00
Izvor: Sportske.net

Prvotimci Partizana istakli važnost čitanja u savremenom svetu.

FK Partizan
FK Partizan

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana Aleksandar Filipović i Miloš Krunić posetili 67. Međunarodni sajam knjiga u Beogradu, gde su obišli štandove nekoliko izdavača i upoznali se sa različitim književnim žanrovima. 

Defanzivac i golman crno-belih našli su se u društvu mlađih kadeta Partizana i njihovog trenera Bojana Zavišića i tom prilikom istakli koliko je u eri rapidnog uspona tehnologije važno čitati.

"Svake godine dođem barem jednom na sajam, kako bih kupio knjige koje me zanimaju. Imam naviku da čitam, ne baš često, ali volim. Godišnje pročitam nekoliko knjiga. Ove godine sam primetio novu knjigu Vanje Bulića "Sinajski testament". Sve njegove knjige iz istorijskog serijala sam do sada pročitao, i svima bih preporučio. Drago mi je što su kadeti danas sa nama, treba ih učiti zdravim navikama i mislim da ovaj događaj za njih može biti samo dobra stvar", rekao je Krunić u razgovoru za klupski sajt.

Sličnog mišljenja bio je i iskusni defanzivac Filipović koji je posebno apostrofirao koliko je nepohodno da se pronađe vremena za knjigu u periodu kada nam mnoge druge stvari odvraćaju pažnju.

"Mnogo nam znači što smo danas na sajmu, i nama koji smo stariji, ali i omladini. Poenta i svrha je da što više mladih vidi ovaj događaj. U današnje vreme, kada su telefoni i kompjuteri broj jedan, moramo decu usmeriti da se edukuju, dolaze na sajam, biraju knjige, i da se što više obrazuju. Značajno je što smo posetili štand Ljubovija Ršumovića. On je neko uz koga smo odrasli, i dao nam je lepe savete. Jako je lep osećaj videti ga", rekao je Filipović.

Dvojac fudbalera Partizana iskoristio je i zajednički boravak na Sajmu knjiga da porazgovara sa mlađim kadetima crno-belih i pruži im dragoceni savet na putu fudbalskog stasavanja i budućih koraka u karijeri.

Podsetimo, Partizan je ove nedelje dobio Privremeni organ pošto su prethodno nakon nepune decenije Milorad Vučelić i Miloš Vazura napustili klub.

Prvi meč pod novim rukovodstvom Partizan će imati u subotu od 15:55 kada ga u Humskoj očekuje mali gradski derbi u 13. kolu Superlige Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke