Čukarički ubedljiv protiv osvajača Kupa Severne Makedonije

Autor: Mladen Heleta
subota 01.07.2023.
22:20
Izvor: Sportske.net

Srpski tim na nivou.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Čukarički je slavio u prvoj prijateljskoj utakmici na pripremama u Sloveniji. Savladan je osvajač Kupa Severne Makedonije, ekipa Makedonija Đorče Petrov, rezultatom 4:0. 

Šef stručnog štaba Dušan Kerkez odigrao je dva poluvremena sa različitih 11 igrača, a šansu su dobili i debitanti, dvojica golmana Filipović i Samurović, Ćalasan, Subotić, povratnici sa pozajmica Nikćević i Vidosavljević, kao i omladinci Matija Stojanović i Mirosavić.

Srpski tim je u finišu prvog dela stigao do prednosti. Vidosavljević je u 39. minutu bio uporan na desnoj strani, video je slobodnog Ivanovića na drugoj strani, kome nije bilo teško da sa nekoliko metara savlada golmana protivničke ekipe – 1:0. Samo dva minuta kasnije Vidosavljević je krenuo sam sa centra, nanizao je nekoliko protivničkih igrača, a zatim je usledio precizan šut sa ivice šesnaesterca, golman Stevkovski bio je nemoćan – 2:0.

U nastavku utakmice Čukarički je promenio ceo tim, ali je Kerkez brzo morao da izvrši još jednu izmenu. Umesto Jankovića koji se posle samo dva minuta na terenu povredio, ponovo je na teren morao Ivanović. Dobro su otvorili drugi deo igre Brđani, ipak Ndiaje i Stojanović nisu bili precizni, sa druge strane mladi golman Samurović u situaciji jedan na jedan odlično je odbranio šut Stojkoskog.

Mogao je Čukarički i do trećeg gola. Posle dobre lopte Ivanovića, Tomović je sam izbio pred golmana makedonske ekipe, koji je uspeo da odbrani njegov šut. 

Na 3:0 povisio je Mateja Stojanović šest minuta pre kraja meča, ali je veći deo posla završio Stefan Kovač, koji je promešao kompletnu odbranu gostiju, uspeo je da šutira, a na odbijenu loptu je naleteo Stojanović i smestio je u mrežu. 

Posle centaršuta Rogana u 87. minutu, Ndiaje je postavio konačan rezultat – 4:0. 

Sledeću utakmicu Čukarički igra 4. jula u Kranjskoj Gori protiv Rijeke.

ČUKARIČKI: Filipović, Stevanović, Kovačević, Ćalasan, Mirosavić, Sisoko, Miladinović, Nikčević, Ivanović, Vidosavljević, Spasojević. 

Drugo poluvreme: Samurović, Rogan, Drezgić, Serafimović, Tošić, Subotić, Kovač, Stojanović, Tomović, Janković, Ndiaje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke