Ćurčić: "Razmišljamo samo o fudbalu"

Autor: Beta Beta
sreda 07.10.2015.
21:33
Izvor: Beta

Selektor "Orlova" poručio je pred duel sa Albanijom da će od svojih igrača zahtevati da se fokusiraju isključivo na teren i da po strani ostave sve druge aspekte sutrašnje utakmice.

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Selektor Srbije Radovan Ćurčić rekao je večeras da nema razloga da ekipa razmišlja o bilo čemu osim o fudbalu, kada je reč o sutrašnjoj utakmici protiv Albanije.

"Spremili smo se za sve, nemamo nijedan razlog da razmišljamo o bilo čemu, osim o fudbalu. Sve drugo pored fudbala ćemo ostaviti sa strane. Ne treba da trošimo energiju na ono što se neće događati na terenu", rekao je Ćurčić na konferenciji za novinare u Tirani.

Srbija će u četvrtak gostovati Albaniji u Elbasanu, u pretposlednjoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Zvanična konferencija za novinare, koja je održana u hotelu gde su smešteni izveštači iz Srbije, prošla je sa velikim tenzijama, pošto je autobus sa srpskim fudbalerima kamenovan na putu sa aerodroma.

Ćurčić je rekao da je bilo manje posla u pripremi utakmice, nego nekih prethodnih reprezentacije Srbije.

"Ovu utakmicu je lakše spremiti, nego na primer onu sa Jermenijom bez publike. Igrači su motivisani i nadam se da velika želja da se napravi rezultat neće prerasti u nešto drugo", rekao je Ćurčić.

Selektor je dodao da nema dilemu oko tima i da zna kojih će 11 igrača početi utakmicu. On je kazao da je Albanija pokazala da je ekipa za poštovanje, ali da veruje da Srbija može da pobedi.

Srbija je odavno ostala bez šanse za plasman na Evropsko prvenstvo, ali je Ćurčić rekao da to nema veze.

"Veoma smo motivisani, bili smo i pre Jermenije, Danske ili Portugala. Mi smo u fazi stvaranja, za razliku od Albanije koja je konstantna tokom kvalifikacija", rekao je Ćurčić.

Ćurčić je istakao da ne oseća pritisak pred susret sa Albanijom, da uživa u svom poslu i da je svestan da će "jednog dana otići".

"Ne mislim da mi je ova utakmica presudna, ne rezamišljam o tome. Apsolutno ne osećam pritisak sa te strane. Bez pozitivne treme, s druge strane, nema dobrog rezultata", naveo je on.

Utakmica u Elbasanu počeće u četvrtak u 20.45.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tomić: Lažna legenda
Thursday, 08.10.2015
15:30

Ako ovo izgubiš, onda se nadam da nikad više nećeš videti klupu reprezentacije.

avatar
Leeds United
Thursday, 08.10.2015
06:02

Razmisljajte samo o tome kako da im napunite mrezu!