Ćurčić: "Vratili smo se na početak"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 14.11.2015.
15:58
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Manje od 24 sata nakon debakla koji je reprezentacija Srbije doživela u Ostravi selektor Radovan Ćurčić obratio se novinarima i predočio koje će poteze povući u periodu koji sledi.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Rezultatska katastrofa koju je fudbalska reprezentacija Srbije doživela na prijateljskoj utakmici sa Češkom u Ostravi naterala je selektora Radovana Ćurčića da se još jednom obrati medijima i iznese svoje utiske.

"Mislio sam da smo na pravom putu i da smo uspeli da se izdignemo iz situacije u kojoj smo se našli nakon poraza od Portugala u martu. Posle svih neuspeha naš jedini cilj je bio pobeda protiv Albanije. Bili smo skoncentrisani na taj posao, pobeda je došla, očekivao sam da će nas ona malo više podići, međutim, sinoć su stvari opet krenule naopako i opet smo se vratili na početak" objasnio je selektor "Orlova".

Srbija je u petak veče poražena rezultatom 4:1, a selektor u debaklu vidi i jednu pozitivnu stvar.

"Ako bilo šta pozitivno može da se izvuče iz sinoćne utakmice to su neki rezovi kojih će biti u budućnosti" dodao je Radovan Ćurčić.

Na pitanja novinara vezana za pojedince koji su ga najviše razočarali selektor nije želeo da navodi konkretna imena, istakavši da je najvažnije da nije razočarao samog sebe.

"Posle prespavane noći mogu da konstatujem da nisam razočarao samog sebe a to je najbitnije, a to što me je neko drugi razočarao, to se mnogo lakše podnosi" rekao je Ćurčić.

Selektor nije želeo da govori o tome da li će podneti ostavku ali je u svojoj izjavi nagovestio da bi do toga moglo da dođe.

"Ostavio bih sve stvari u okviru 'kuće', da tokom narednih dana još jednom otvorimo karte, mada smo ih u prethodnom periodu više puta otvarali, pa da donesemo najbolju moguću odluku" istakao je selektor.

Ćurčić je svojim izabranicima zamerio odnos prema igri i neprofesionalizam koji su pokazali pri vođstvu Češke 2:1 jer, kako kaže, nije isto izgubiti tim rezultatom i sa 4:1.

"Mislim da je sinoćna utakmica, bez obzira na to što je bila prijateljska, još jedan povod da razmislimo o svemu. Verovali smo da stvari možemo da promenimo sa jednom idejom a sinoć se pokazalo da ne možemo, a pred Fudbalskim savezom i preda mnom je da svima olakšamo posao u budućnosti" zaključio je Ćurčić.

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević izjavio je ranije danas da će promena morati da bude i da će on i selektor prvi ponuditi ostavke ukoliko je to rešenje da reprezentaciji krene na bolje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
delije sever NS
Sunday, 15.11.2015
01:51

Cure,partizan trazi novog trenera,ovaj Milinkovic Ljubinko im ne valja,idi tamo,ti si za njih-imas isti mentalitet kao oni izgleda.

avatar
Milan Mihajlovic
Saturday, 14.11.2015
23:42

Sramota za srpski fudbal. Ovakvo nezalaganje je sramotno. Zasto se uopste pojedini igraci i odazivaju pozivu u reprezentaciju ako nece da daju 100% svojih mogucnosti??? Najbolje penzionisati sve one koji igraju samo da bi odigrali. Bolje pozvati ove omladince. Mozda ce i oni da gube sa 4:0 ali ce barem da daju sve od sebe. Gledati onu bruku je zalosno. Ekipe koje su po imenima duplo slabije od nas su duplo bolje. Gurnite u vatru mlade pa sta bude. I dosta vise sa onim trener je kriv. Nama su poslednjih pet trenera kriva i niko od njih nista nije znao. A i oni u savezu bi trebalo da odu zajedno sa nekim igracima.

avatar
ВЧЋ ПДР! ВЧЋ ПДР!!!
Saturday, 14.11.2015
23:02

Curcicu, hvala ti za sve!

avatar
delije sever NS
Saturday, 14.11.2015
21:59

rukovodstvo iz FSS-a da se pokupi,da kolektivnu ostavku i napusti zgradu,da se izaberu mladi i ambiciozni ljudi,za trenera staviti nekog sa karakterom i autoritetom a igraci,zajedno sa celnicima saveza da se povuku iz reprezentacije,ostaviti Matica i jos 2 igraca maksimalno,njima prikljuciti kompletnu omladinsku preprezentaciju-prekomandovati ih u A tim....za 2 godine,bice vrhunska ekipa i tehnicki i takticki i sto se zelje tice

avatar
Србија воли Звезду
Saturday, 14.11.2015
20:58

Ovo je samo rezultat partizanizacije FSS i srpske reprezentacije, a to ne vide samo slepci. Ako ne dodje do promena na svim nivoima u FSS nasem fudbalu spasa nema. Nadam se da mi opet nece blokirati profil jer nije pozeljno da se ovde pise sto ne ide u prilog partizanizacije srpskog fudbala.

avatar
Liverpool_Zvezda
Saturday, 14.11.2015
19:04

E moj Ćurčiću, niste se vi vratili na početak, nego ste otišli u minus.

avatar
Grobar Jug
Saturday, 14.11.2015
18:11

svaka vam cast utekli ste sa stadiona ko misevi niste nas ni pozdravili sram vas bilo.to je hvala za one koji vas bodre i vise se trude sa trina nego vi na terenu

avatar
ВЧЋ ПДР! ВЧЋ ПДР!!!
Saturday, 14.11.2015
17:16

Ima i dobrih strana ovakvog debakla, to je sigurno. Hvala ti na svemu!

avatar
Kladionicar BAN 40
Saturday, 14.11.2015
17:04

Odluka je da ti odes, kao i ceo savez. Nismo mi na pocetku, mi smo u debelom minusu.