Da li Benov novi ugovor postaje najveća Zvezdina briga?

Autor: Darko Mitrović
sreda 01.04.2020.
21:20
Izvor: Sportske.net

Dugo se čekalo da potpiše, a čim je to učinio, krenula je izolacija širom sveta.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

El Fardu Ben je neposredno pred prekid aktuelne sezone izbio na čelo Liste strelaca Linglong Superlige, sa ukupno 13 postignutih golova, čime je potvrdio da igra sve bolje i da bi mogao da postane novi vođa crveno-belih posle odlaska Marka Marina.

Zbog toga su mnogi navijači priželjkivali da se sa Benom obnovi saradnja, imajući u vidu da mu je ugovor isticao ovoga leta.

Želela je to i Zvezdina uprava, naravno i sam fudbaler, ali je pred čelnike kluba postavio veće finansijske zahteve u odnosu na dosadašnja primanja.

Prema dostupnim informacijama, Ben se sa Zvezdom ''našao'' na 650.000 evra godišnje zarade, a informacija da je novi ugovor potpisan objavljena je 13. marta, pa se iskusni ofanzivac obavezaona vernost crveno-belima do leta 2023. godine.

Sve se dogodilo sedam dana pošto je registrovan prvi slučaj zaraze koronavirusom u Srbiji, a ubrzo je proglašeno i vanredno stanje u zemlji i prekinuta sva takmičenja.

Tako su Ben i Zvezda došli ponovo u situaciju da već sada razgovaraju o modifikaciji tog ugovora, nepunih mesec dana od potpisivanja novog ugovora. Naravno, uprava crveno-belih će razgovore o reviziji zarada obaviti i sa ostatkom ekipe, što je danas i najavio generalni direktor Zvezdan Terzić.

Pomenuta je mogućnost smanjenja zarada za 50 posto u naredna tri meseca, što bi najteže moglo da padne Benu, s obzirom na visinu njegovog ugovora, ali golman Milan Borjan je u prvoj reakciji dana najavio da će ekipa i u ovoj situaciji biti složna, kao što je to bila i do sada.
-
Kazino baner


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Piksi G00L iz korner
Thursday, 02.04.2020
13:11

Odmah da mu se plata prepolovi, a ako mu seto ne dopada neka ide u neki drugi klub koji ce mu dati vecu platu.

avatar
Dorotej
Thursday, 02.04.2020
12:16

Realno treba da mu se smanji plata za naredna tri meseca, takve su okolnosti.

avatar
DRUG OSTOJA
Wednesday, 01.04.2020
21:48

Taman što smo Benu povećali platu, sad smanjuj!