Da li će kragujevački Radnički obeležiti prvoligaško proleće? Linta stišava euforiju!

Autor: Darko Mitrović
subota 30.01.2021.
16:36
Izvor: Sportske.net, Beta

Tokom zime ekipa je dodatno pojačana, čime su dodatno uvećane šanse za plasman u Superligu.

fkradnicki.com/Nenad Kotlajic
fkradnicki.com/Nenad Kotlajic

Povezane vesti

Fudbaleri kragujevačkog Radničkog su dobrim igrama i rezultatima u prvom delu sezone nadomak Super lige Srbije, ali je trener Aleksandar Linta rekao da danas da euforija nije dobra i pozvao na oprez.

"Oseća se atmosfera kao da smo već u Super ligi. Širi se optimizam, sa njim obično ide i euforija, a ona nije dobra. Trudim se, zajedno sa rukovodstvom kluba, da ekipu držimo sa obe noge na zemlji, jer tek smo na pola šampionata. Teži deo predstoji, da ostanemo u vrhu tabele i zato moramo biti maksimalni u svakom pogledu", rekao je Linta.

"Naš cilj ostaje isti, a to je mesto na tabeli koje vodi u Super ligu. Uveren sam da ćemo to i postići, ali ne smemo da letimo nego samo korak po korak", istakao je trener lidera Prve lige Srbije.

Radnički je u sklopu priprema za nastavak sezone pobedio i Metalac iz Gornjeg Milanovca sa 3:2.

"Kombinovali smo i razmišljali o minutaži igrača, ali smo naspram sebe imali vrlo kvalitetan tim. Drago mi je da smo pobedili, jer želim da momci dobiju taj pobednički nerv da je svaka utakmica važna", rekao je Linta.

Naveo je da ekipa "funkcioniše odlično" i da su "entuzijazam i želja celog tima na visokom nivou".

"Drago mi je da imamo kontinuitet odlične atmosfere koja se preliva još iz jesenjeg dela šampionata", rekao je trener Kragujevčana.

Za sada je u Radnički stiglo jedno pojačanje, Nikola Ristović iz Zemuna.

"Doveli smo mladog, kvalitetnog i perspektivnog igrača. Iskrene čestitke rukovodstvu kluba na dovođenju Ristovića. Mislim da je urađen odličan skauting, a brzina reakcije je bila idealna. Igrač je pokazao želju da dođe baš u Radnički i mislim da je to takođe važan faktor za uspeh. Radi se o ofanzivnom vezisti i na nama je da na najbolji način iskoristimo ono što nam on donosi", rekao je Linta.

On je naveo i da ekipa ima izvanredne uslove za trening i da za to veliku zahvalnost duguju gradu Kragujevcu koji "kad zatreba stiže u pomoć".

"Uprkos snegu, uvek smo imali čiste terene. Mehanizacija je stizala u pravi čas, sve je brzo čišćeno i moglo je da se radi bez problema. U programu koji sprovodimo mnogo je važan dobar teren, zato nam znači što treniramo na veštačkoj travi", rekao je Linta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke