Da li sastavi za derbi nikad nisu bili providniji?

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 29.02.2020.
22:29
Izvor: Sportske.net

Dejan stanković i Savo Milošević praktično znaju startnih 11 za sutrašnji derbi.

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Povezane vesti

Ko će sutra od starta izaći na teren stadiona "Rajko Mitić"?

Gotovo da je izvesno, i kod jednog i kod drugog tima. Skoro da nema dilema u oba sastava, Dejan stanković je čak istakao da nema nikakvu dilemu i da zna startnih 11 za sutrašnji meč.

Da krenemo od domaćina. Borjan ima zacementirano mesto, a u odbrani stamena četvorka takođe, dakle - Gobeljić, Milunović, Degenek i Rodić. Niko od njih nema bitnijih problema sa povredama i očekujemo ovakav sastav sutra što se odbrane tiče.

Na sredini terena je definitivno Petrović, a možda i najveće pitanje jeste ko će mu praviti društvo, ali izvesno je da će to biti Dušan Jovančić. U ofanzivnom delu to će biti Ben, Nikolić i Gavrić, a u napadu Ričmond Boaći koji se u potpunosti oporavio.

Partizan takođe nema mnogo dilema. Stojković će biti na golu, desno Miletić, levo Urošević, a štoperi će biti Strahinja Pavlović i Bojan Ostojić. Dobro se pokazao Vitas do sada, ali je derbi došao prerano da bi zamenio Ostojića koji se vraća na teren.

Zdjelar takođe ima zacementirano mesto u crno-belom dresu na poziciji zadnjeg veznog, a društvo bi trebalo da mu pravi Natho koji će u ovom slučaju igrati malo povučenije. Marković će biti desno nakon odlaska Tošića, a Asano levo, dok je suma iza napadača, u ovom slučaju Sadika. Bojan Matić je odigrao odlično do sada, ali je rano za startnu postavu pored Sadika kojeg crno-beli čekaju da proradi ovog proleća.

U Partizanu nam je jedino pod znakom pitanja Marković, mogao bi Savo da iznenadi i da pošalje nekog drugog od starta, recimo mladog Stevanovića.

Dakle, sastavi će 90% biti sledeći:

Borjan,
Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić,
Jovančić, Petrović,
Ben, Nikolić, Gavrić,
Boaći

Baner

Sadik
Asano, Suma, Marković,
Natho, Zdjelar,
Urošević, Pavlović, Ostojić, Miletić,
Stojković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zakarije Suraka
Sunday, 01.03.2020
07:50

Scekic mesto Sume.

avatar
Sunday, 01.03.2020
00:49

Lazar pre Filipa? Nije iskljuceno, ali...

avatar
magister
Sunday, 01.03.2020
00:48

Ja bih L. Markovića i Sumu ostavio za zadnjih 30 - 35 minuta, a krenuo bih u utakmicu sa Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Natho, L. Pavlović - Stevanović, Sadik, Asano.

avatar
Robert Lewandowski
Sunday, 01.03.2020
00:00

Složio bih se sa vama, sve je očigledno izuzev pozicije desnog krila u Partizanu. Marković / Stevanović? Ja ipak mislim da će Stevanović imati prednost, radi toga što Markec izlazi iz povrede, ali videćemo. 👊 Partizanov vezni red je za klasu bolji, odabrana je tu negde, a što se tiče napada takodje bih dao prednost Partizanu, ali ne baš toliko veliku kao što sam tekao za vezni red.