Debitovao protiv Totenhema, zatim pao u zaborav, a ''Grobari'' će se u Nišu uzdati baš u njega!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 14.05.2017.
21:47
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Defanzivna linija Partizana će u još jednom od ključnih mečeva u borbi za titulu pretrpeti novu bitnu promenu.

Beta/AP Photo/Marko Drobnjakovic
Beta/AP Photo/Marko Drobnjakovic

Povezane vesti

Posle golmana Filipa Kljajića, za koga je sezona zbog povrede već okončana i čiji se izostanak već osetio u proteklih nekoliko mečeva, zbog načina na koji su crno-beli primali golove u Ivanjici i protiv Voždovca, ekipa Partizana biće u sredu u Nišu dodatno oslabljena neigranjem iskusnog i pouzdanog štopera Bojana Ostojića.

On je protiv Voždovca zaradio suspenziju zbog parnih kartona, ali u izjavi za ''Novosti'' se nije složio sa odlukom sudije Čolovića u situaciji kada mu je pokazao javnu opomenu.

''Izašao sam ispred igrača koji me gurnuo s leđa. Tražio sam faul i pomoćni je odmah zahtevao od glavnog da mi da žuti karton. Mislim da nije trebalo da mi da žuti, ali opet, to je njihov posao oni rade kako najbolje znaju, neću da ulazim u to. Najžalije mi to što neću igrati u Nišu'', izjavio je Ostojić.

Njegovo mesto će u štoperskom tandemu sa Nikolom Milenkovićem zauzeti Lazar Ćirković, koji je već predugo izvan startne postave Partizana.

''Verujem u Ćirkovića, odličan je igrač i da ne zaslužuje, ne bi bio u Partizanu'', optimistički poručuje Ostojić.

Podsetimo, Lazar Ćirković je u Partizan stigao u leto 2014. godine, a evropsko ''vatreno krštenje'' u crno-belom dresu imao je nedugo zatim u prvom kolu Lige Evrope, kada je Totenhem gostovao u Humskoj.

Tada je u potpunosti opravdao poverenje trenera Marka Nikolića i zaustavio Harija Kejna u utakmici koja je završena bez golova, 0:0.

Dok je Nikolić bio u Partizanu, na Ćirkovića se ozbiljno računalo, ali kada su stručni štabovi počeli da se menjaju u narednih par godina (Milinković, Drulović, Tomić), visoki štoper je sve više padao u zaborav.

Ivan Tomić ga je na početku sezone potpuno ''otpisao'', ali je povratkom Marka Nikolića i Ćirkovićev status ponovo poboljšan.

Ipak, tandem Milenković-Ostojić je ove sezone obavio sjajan posao, pa nije bilo prilike da Ćirković podseti na svoje kvalitete.

Tu priliku će konačno imati u Nišu, možda i u odlučujućoj utakmici u borbi za titulu...

Protiv Totenhema je pokazao da ume da se izbori sa velikim očekivanjima i pritiskom, hoće li mu to uspeti i protiv ''Reala sa Nišave''?

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nakoto Nagano
Sunday, 14.05.2017
23:51

Ma deckoj je odlican stoper, secam se i da je za mladu repku protiv Spanaca, kada smo ih u barazu izbacili bio odlican. U prvom mandatu kod Marka je bio standardan i ne secam se nekog velikog kiksa. Mene vise brine golman i ako su ga mnogi zeleli na golu ispostavilo se da je Kljajic klasa za Stevanovica.

avatar
Sunday, 14.05.2017
23:13

Čist prekršaj nad Ostojićem, nisu znali kako drugačije da mu daju žuti i da ga izbace iz utakmice u Nišu nego ovako, dobro kad nisu kao Antića.

avatar
Anderton
Sunday, 14.05.2017
22:51

Ćirković je poslednja šansa Crvene Zvezde da osvoji titulu.

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 14.05.2017
22:26

Mozda je bolje Miletica prebaciti na stopera, a Monir da igra beka, ali ipak verujem u Maretov izbor.