Deki o Dijegu, novom prvom špicu Zvezde!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 10.09.2020.
15:57
Izvor: Sportske.net

Stanković govorio za medije pred meč sa Čukaričkim.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde u petak se vraćaju na teren, do reprezentativne pauze upisali su deset pobeda iz deset utakmica, bilo je raznih utisaka, ali rezultati su tu.

Sada sledi jedan težak protivnik, pred meč sezone protiv Omonije u kvalifikacijama za Ligu šampiona naredne nedelje. Ukoliko "crveno-beli" slave na Kipru obezbediće grupnu fazu Lige Evrope i megdan sa Olimpijakosom za grupnu fazu LŠ.

Pred nadolazeće izazove medijima se obratio i trener Crvene zvezde Dejan Stanković.

"Kreće novi ciklus. Dosta utakmica kao i prethodni sa dosta važnih i jakih mečeva. To određuje putanju sezone, znamo šta nas očekuje već sutra, a onda i 16. septembra. Odmorili su, spremni su i dobro su radili. Spremno dočekujemo sve izazove ispred nas", počeo je Stanković.

Brzo se konferencija pretvorila u analizu Zvezdinog najnovijeg pojačanja, Dijega Falčinelija, koji je u klub stigao iz Bolonje, na preporuku Siniše Mihajlovića.

"Pratili smo dosta, skautirali, pričali smo pred početak prvenstva o mnogima... Prelazni rok traje, došao je momenat da smo se odlučili za Dijega. On je iskusan, imao je briljantne igre u Krotoneu. Pričao sam sa Sinišom da čujem kakva je ličnost. Profesionalac, radi za ekipu, pa su ga neki stravljali po krilu jer hoće da pomogne ekipi i dosta se žrtvuje. Vidim ga kao prvog špica", rekao je Stanković i dodao da je Tomane još uvek sa ekipom i da trenira.



Otkrio je i da je Italijan poslednji meč odigrao pre skoro mesec dana, ali da je u dobroj formi.

"Može dosta da nam donese zbog načina na koji igramo. Trenirao je i poslednji meč je odigrao 14. avgusta. On je u trenažnom procesu. Pričaćemo da vidimo što brže u kakvoj je formi", dodao je trener Crvene zvezde.

Novo pojačanje Crvene zvezde je Bolonja pre samo dve godine dovela iz Sasuola za sedam miliona evra. Ipak, nije se snašao, pa je išao na pozajmicu u Peruđu, a sada na Marakanu stiže na preporuku Siniše Mihajlovića.

On će biti licenciran odmah, biće u protokolu za utakmicu sa Omonijom u sredu, a Dejan Stanković će imati nekoliko treninga da proceni koliko može da pomogne u tako važnoj utakmici, posle tako kratkog vremena.

baner

Bitno je i da će na "Marakani" lakše moći da se adaptira, Dejan Stanković tečno govori italijanski, a u svom stručnom štabu ima i tri Falčinelijeva zemljaka.

"Pomoćiće mu komunikacija i biće ona prava. Imamo još i tri Italijana u stafu, ovo mu je prvo inostranstvo, a iz Italije retko kad idu. Mi smo ti koji se adaptiramo i niko nas ništa ne pita. Njemu je ovo prvo iskustvo van italije i uradićemo da se oseća kao kod kuće", dodao je Stanković.

Za kraj je obelodanio i dobre vesti što se tiče povreda, na raspolaganju su mu i Katai i Ben.

"Nema problema, povrede i pauze su sastavni deo fudbala, nije to drama, rešićemo sve. Katai i Ben će biti spremni za Čukarički, ali ću odlučiti da li će oni igrati", zaključio je Dejan Stanković.

Duel sa ekipom Čukaričkog na programu je u petak od 19h.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Milos90
Thursday, 10.09.2020
19:37

Do sad se Zvezda nije usrecila nijednim pojacanjem pred Evropu...

avatar
svetski prvaci 1991
Thursday, 10.09.2020
18:14

Vuk ne jede meso po porudzbini.

avatar
Deki.Stankovic.5
Thursday, 10.09.2020
18:09

Boze pomozi 😂

avatar
Piksi G00L iz korner
Thursday, 10.09.2020
17:30

Neka nam je dragi Bog od pomoci da sa barem jednim pojacanjem bude pun pogodak.

avatar
Gogi-11
Thursday, 10.09.2020
16:48

Sreca pa je samo pozajmica ako se ne varam inace.... cuj to radi za ekipu hahah a za koga bi trebalo da radi???

avatar
MCdarkO
Friday, 11.09.2020
07:18

Retko ko igra trenutno za ekipu, svi samo za pare. 480000 evra na godišnji nivou tačnije. I to za propalog Italijana iz druge lige, nek nam bog pomogne koja transfer politika se vodi zadnjih par godina.
Imam osećaj da će čovek biti čist promašaj.

avatar
Man united
Friday, 11.09.2020
11:02

Постоје играчи који су више себични него други (пример Катаи), а постоје и играчи који се више подреде екипи него што покушавају да солирају (пример Пешић).