Deki vs Savo, prvi čin - rađanje novog trenerskog rivalstva?

Autor: Milovan Longinov
nedelja 01.03.2020.
08:18
Izvor: Sportske.net

Prvi susret večitih rivala u 2020. pamtiće se po prvom trenerskom dvoboju Dejana Stankovića i Sava Miloševića, koji grade svoje nove karijere.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Dugogodišnji saigrači iz našeg nacionalnog tima, obojica imaju više od 100 nastupa za reprezentaciju, prijatelji van terena, ali u nedelju će prvi put biti na suprotnim stranama u derbiju. Ni kao fudbaleri nisu bili u toj prilici, jer Milošević je 1995. otišao iz Partizana, a Stanković je te godine kao supertalentovani tinejdžer tek počinjao da dobija priliku u prvom timu Crvene zvezde.

I dok se Milošević može pohvaliti sa već dve pobede nad Zvezdom u prethodna dva susreta, u finalu Kupa prošlog maja kada je Partizan na ''Marakani'' trijumfovao sa 1:0, kao i jesenas u 161. derbiju u Humskoj, kada je bilo 2:0 za crno-bele, Stankoviću će ovo biti prvi trenerski ''večiti derbi''. Osim pomenutih pobeda, Milošević ima i jedan poraz sa Partizanom na ''Marakani'', aprila prošle godine, kada je Zvezda slavila sa 2:1.

I sledeći derbi biće odigran na našem najvećem stadionu, počinje u nedelju u 18 časova. Šta da očekujemo?

Baner

Dolaskom Dejana Stankovića, u Zvezdi je došlo i do značajnih promena u igračkom kadru. Novi šef struke se u startu odrekao nekolicine stranaca koji jesenas nisu opravdali očekivanja i opredelio se za mlađe domaće snage, predvođene Veljkom Nikolićem i Željkom Gavrićem, koji su se ekspresno nametnuli kao Zvezdini veliki aduti ovog proleća. Stanković je vrlo brzo oformio okosnicu ekipe koju forsira od početka drugog dela sezone, ali i na klupi ima kvalitetnih rešenja kojima bi eventualno mogao da iznenadi Miloševića u derbiju.

Ono što je primetno od prvog dana, to je da je Stanković sa ogromnom energijom ušao u ovaj posao i tu svoju veliku želju prenosi i na svoje igrače. Ne dozvoljava im bilo kakvo opuštanje, bez obzira na veliku bodovnu prednost i odmah je naglasio da se u drugi deo sezone mora ući kao da te prednosti uopšte nema. Zvezda će imati i dodatni motiv da se revanšira Partizanu za dva prethodna poraza, čime bi napravila još jedan veliki korak ka novoj tituli.

Baner

S druge strane, Partizanu ostaje pokušaj da ostatak sezone učini donekle zanimljivijim i da nastavi seriju pobeda nad najvećim rivalom. Tokom zimskih priprema, Milošević je izražavao zadovoljstvo što na raspolaganju ima isti tim koji je jesenas, bez obzira na veliki zaostatak za Zvezdom, igrao dopadljiv fudbal.

Njegovi igrači se sada još bolje poznaju, pa se od crno-belih očekuju bolja izdanja tokom proleća, međutim vrlo brzo im se dogodio kiks. Za jedva izboren remi na prethodnom gostovanju protiv TSC-a trener Milošević je okrivio loš teren, ali na ''Marakani'' će uslovi za igru biti idealni, pa i od Zvezde i od Partizana očekujemo maksimum, a to znači derbi u pravom smislu te reči.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke