Direktor Zvezdinih omladinaca sumirao utiske: "Zvezdina omladinska škola najbolja na ovim prostorima"

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 28.12.2019.
12:16
Izvor: Sportske.net

Sumirao je utiske Dragan Mladenović.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Kraj godine uvek služi za sumiranje utisaka, ali i za planiranje, a svoje utiske je sumirao i Dragan Mladenović, direktor omladinske škole Crvene zvezde.

"Crvena zvezda se okrenula novim trendovima u školi gde postoje prioriteti koji su postavljeni kao ciljevi, a prvi je razvoj igača za prvi tim. To može da se gleda iz više uglova. Mi smo stvorili igrače koji su tržišno vredni, a da li će igrati u prvom timu ili će sreću potražiti u inostranstvu ne zavisi samo od omladinske škole već od daljeg razvoja samih fudbalera kao i strategije kluba. Prvi tim ima svoje prioritete, škola svoje, radimo dobro i jedini i drugi i nadam se da ćemo nastaviti u tom pravcu", ističe direktor Crvene zvezde.

Zanimljivo je da su mlađi igrači igrači omladinsku LŠ.

"Zvezda je „u problemu“ sa brojem igrača u omladinskoj selekciji, jer neki ne mogu da igraju Evropu. Od postave omladinaca koja igra domaću ligu i nije pretrpela poraz igra nam u Ligi šampiona 13 igrača. Generalno, to nama nije problem jer je naš cilj razvojni, a dobra je stvar bila što smo mogli da povlačimo igrače iz kadeta, pa i mlađih kadeta. Debitovala su deca koja nisu igrala u omaldincima, što je pokazatelj dobrog rada škole"
, kaže Mladenović.

Posebno je ponosan na činjenicu da su mladi igrači Zvezde igrali na istom nivou kao Bajern sa daleko skupljim momcima koji zarađuju kao prvi tim Zvezde.

"Omladinska ekipa je građena dve-tri godine, problem je što iz 2002. godišta nijedan igrač nije ostao u timu. Dobra stvar je što su oni mlađi, a igrali su na približnom nivou kao jedan Bajern koji je legija stranaca sa budžetom koji je ekvivalent našem prvom timu i gde su igrači plaćani po četiri-pet miliona evra. Nama je cilj da igramo samo sa našim igračima, a oni su od meča sa Totenhemom u Londonu čak pet od šest mečeva gostovali i pobedili u oba derbija Brodarac i Partizan, a obezbedili plasman u baraž. I nadam se da će i protiv Šerifa u baražu pokazati snagu. Iz tog kvaliteta igara i sami igrači su se pozicionirali na tržištu pa tako imamo za njih interesovanje mnogih evropskih klubova", kaže direktor omladinske škole.

Šta su planovi?

"Imamo dugoročnu strategiju razvoja i nju pratimo dosledno, ali stalno uvodimo nove trendove, treneri se edukuju pa se i planovi menjaju u hodu s tim da onaj osnovni – razvoj igrača – uvek ostaje kao primarni. Primera radi, kondicioni treneri su nam nedavno bili na edukaciji u Realu i Atletiko Madridu, a imamo dobre odnose i tesnu saradnju sa mnogim školama u Evropi. Crvena zvezda je najveći klub na ovim prostorima, Omladinska škola je takođe najbolja i ne želim da se poredim sa bilo kojom drugom na ovim prostorima
", rekao je Dragan Mladenović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 29.12.2019
13:34

Krcunovka nikada kroz istoriju nije ni bila poznata po igracima iz svoje skole, vec po igracima dovedenih sa strane drzavnim parama. I tako 75 godina.

avatar
Mirčeta
Saturday, 28.12.2019
14:49

Jeste, al' kad bi se šalili.

avatar
svetski prvaci 1991
Saturday, 28.12.2019
14:47

Dok naša deca vredno rade,talentovani su i gazi ih vreme,prodaju ih za bagatelu,oni kupuju po svetu anonimuse za veće sume para i s njima se brukaju po evropi.Ima li ovde neko kome sve niuje jasno.NPR. Jović je naj bolji primer.prodat je za siću a on je sada u Realu za 60 m.e.

avatar
Nenad Van Sebe
Saturday, 28.12.2019
18:08

S tim što je iz Partizanove omladinske škole.
Ponovo, nije tačno samo da ne igraju za prvi tim Zvezde, oni ni u inostranstvu nisu napravili bilo šta. Jednom rečju, Mladenoviću, kako si?

avatar
somborac77
Saturday, 28.12.2019
14:15

Vidi se koliko igraca igra u prvom timu i koliko je prodato za extra keš...

avatar
Nenad Van Sebe
Saturday, 28.12.2019
14:03

Jeste da ne znamo nijednog igrača iz te omladinske, ali je najbolja..
To nas naravno ne sprečava da jurimo Radonjića, Birmančevića.. Neka sede dok omladinci ne ostare.
Pa više mi vas nije žao zaista.

avatar
Hersonisos
Saturday, 28.12.2019
14:01

Najbolja omladinska škola na ovim prostorima bez ijednog igrača iz omladinske škole u prvih jedanaest????Šta je svrha omladinske škole?Pokušajte da ne vrijeđate našu inteligenciju...Hvala!!!

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Saturday, 28.12.2019
13:52

Tako je oduvek i bilo jer Zvezda se nikad nije kitila tudjim perjem.

avatar
jv
Saturday, 28.12.2019
13:46

Još da zaigraju za prvi tim....