Dirljiv govor Siniše Mihajlovića: ''Obećao sam da neću da plačem...''

Autor: Darko Mitrović
petak 20.12.2019.
20:25
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Najbolji srpski trener u godini na izmaku uz dosta emocija obratio se večeras prisutnima na svečanosti FSS u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Beta/Giorgio Benvenuti/ANSA via AP
Beta/Giorgio Benvenuti/ANSA via AP

Povezane vesti

Na toj svečanosti Mihajloviću je dodeljeno priznanje za najboljeg srpskog trenera u 2019, dok je Dušan Tadić proglašen za našeg najboljeg fudbalera. Najbolja fudbalerka Srbije u 2019. je Violeta Slović iz subotičkog Spartaka.

Ipak, najviše pažnje izazvao je Mihajlovićev govor, imajući u vidu dase od letos hrabro bori protiv opake bolesti i uporedo sa tim vodi ekipu Bolonje u Seriji A.

''Obećao sam da neću da plačem, ali hvala vam od srca. Hteo bih sve da vas pozdravim i da izrazim veliku zahvalnost za ovo priznanje. Biti izabran od svojih ljudi, od Srba, za najboljeg trenera u Srbiji, za mene ništa nema veću važnost od toga. Za mene je ovo najveće priznanje koje sam mogao da dobijem u karijeri'', počeo je Mihajlović, a prenose ''Novosti''.

Posle čestitke FSS-u na 100. rođendanu, Mihajlović se još jednom zahvalio svima koji su mu proteklih meseci pružali veliku podršku.

''Od sportskih radnika, saigrača, prijatelja, javnih ličnosti, političara... da ne nabrajam sve. Dali ste mi veliku snagu. Bez vas bi bilo mnogo teže da prebrodim ovo što sam prebrodio. Za mene je to velika stvar koju neću moći da zaboravim. Znate da živim 30 godina u Italiji, ali sam uvek bio i uvek ću ostati Srbin. Nadam se da vas nikada nisam razočarao. Uvek sam predstavljao Srbiju na najbolji način sa svojim dobrim i lošim stranama'', poručio je Mihajlović.

Naravno, nije propustio ni da Dejanu Stankoviću čestita na preuzimanju uloge novog trenera Crvene zvezde.

''Iako nema nikakve veze sa tim, ali bih čestitao mom bratu i kumu Dejanu Stankoviću što je postao trener Zvezde. To je velika stvar. Biću uvek tu za tebe, znaš koliko te volim. Ne znam da li sam još nešto zaboravio ovde pred mnogo prijatelja'', istakao je Mihajlović i na kraju reprezentaciji Srbije poželeo plasman na Evropsko prvenstvo.

''Pored igrača kao što je Dušan Tadić i mnogih drugih imamo velike šanse. Nisam spremio nikakav govor. Pričam iz glave. Želim da čestitam svima predstojeće praznike, da ih provedete lepo. Još jednom, hvala na priznanju. Za mene velika čast da posle mesta selektora Srbije dobijem i ovo. Pored osvajanja Kupa šampiona sa Zvezdom. Hvala svima od srca'', zaključio je Mihajlović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BenkovackiManitas31*
Saturday, 21.12.2019
06:58

Joj haubico iz Borova Sela, svi ti zelimo jos jednu pobedu