Đorović ima kadrovske probleme, ''Orlići'' se žale da su ''ispražnjeni'', pa šta da očekujemo protiv Danaca?

Autor: Darko Mitrović
subota 22.06.2019.
21:53
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Da li ćemo ovo Evropsko prvenstvo pamtiti po totalnom debaklu, ili će naši reprezentativci uspeti koliko-toliko da poprave utisak?

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Nadali smo se da će naša mlada reprezentacija igrati makar u polufinalu Evropskog prvenstva u Italiji i San Marinu i obezbediti plasman na Olimpijske igre, ali umesto toga, već posle prva dva kola su izgubili sve šanse za značajniji plasman na ovom šampionatu.

Poraženi su od Austrije sa 2:0, potom doživeli debakl u duelu sa Nemačkom (6:1), a sutra završavaju takmičenje utakmicom protiv Danske.

Selektor Goran Đorović je danas otkrio da ne može da računa na trojicu igrača koji su do sada bili u startnoj postavi.

''Imamo kadrovskih problema. Vukašin Jovanović je povređen (koleno), kao i Milan Gajić (rebro), a Nikola Milenković ima parne kartone i ne može da igra'', objašnjava Đorović, a prenosi sajt FSS.

Pomenuti porazi su analizirani, kakvi su zaključci?

''Razgovarali smo mnogo. Ponavljam opet, u fudbalu i sportu uopšte postoje i pobede i porazi. Igrači moraju da naviknu da se takmiče, takmiče i takmiče.

Mladi su momci, daj Bože da ne nailaze, ali kad se već naiđe na negativne rezultate, kao protiv Nemačke, moraju što pre da se zaborave, da se prevaziđu'', konstatovao je Đorović i poručio da njegov tim može bolje nego što je pokazao u prve dve utakmice.

Levi bek Miroslav Bogosavac se žali na emotivno pražnjenje...

''Ispraznili smo se fizički i psihički. Moramo da se stisnemo, da pokušamo da izborimo što bolji rezultat. Da pokažemo koliko smo mogli i koliko možemo.  Da odemo sa turnira sa koliko toliko popravljenim utiskom.

Danska još ima šansu da prođe, na nama je da pripremimo utakmicu što bolje. Da probamo da obradujemo ljude koji će doći da nas podrže. Mogli smo bolje. Zbog njih, zbog tih ljudi. Tu su i naše porodice. Kako se osećamo znamo samo mi. Bilo nam je teško. Držali smo se zajedno. Tako će biti do kraja'', istakao je Bogosavac.

I golman Boris Radunović slično razmišlja, priznajući da je problem i u motivaciji, iako bi valjda trebalo da ''Orlići'' imaju ogroman motiv da pokažu da vrede mnogo više.

''Teško je pronaći pravi motiv. Ali moramo da damo maksimum, da bar ostavimo dobar utisak na poslednjoj utakmici. Danci su sigurno motivisani. Daćemo sve od sebe, da probamo barem da ne završimo takmičenje sa nulom.

Odigraćemo nadam se na nivou na kom bi trebalo da igramo. Ne znam da li ćemo pobediti, ali daćemo sve od sebe. Teško je, videćemo'', zaključio je Radunović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Saturday, 22.06.2019
23:19

Popićemo 3-4 komada!

avatar
bagra
Saturday, 22.06.2019
22:26

Pa oni kazu da su ispraznjeni, tako da ce Danci da ucine isto sto i Nemci i Austrijanci, da ih napune. 😁😁😁