Đukić o suđenju na derbiju: "Ne smemo ući u ludilo..."

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 13.04.2018.
21:58
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana Miroslav Đukić kazao je da njegovi igrači sutra ne bi smeli da razmišljaju o sudijskim odlukama već samo o stvarima na koje mogu da utiču.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije u subotu gostuje najvećem rivalu na startu plej-ofa domaćeg prvenstva i eventualnom pobedom mogao bi da se vrati u borbu za titulu.

Otežavajuću okolnost za Partizan predstavlja to što se utakmica igra na stadionu "Rajko Mitić" ali i to što je u momentu kada je "Parni Valjak" ušao u pobednički ritam određena pauza u prvenstvu kakvu u prošlosti nismo imali.

"Nije jasno zbog čega je odloženo. Nema nikog da izađe i kaže 'zbog toga i toga je odloženo prvenstvo'. Postojale su utakmice koje smo igrali po katastrofalnom terenu jer su govorili da ne postoje termini, sad odjednom ima devet dana", rekao je za TV Partizan trener crno-belih.

Poslednje kolo ligaškog dela prvenstva odigrano je 5. aprila, a potom je odlučeno da se ne igra za vikend zbog Vaskrsa.

Prvobitni plan je bio da prvo kolo plej-ofa i plej-auta bude odigrano već u utorak, 10. aprila, ali je potom usledilo odlaganje za sredu pa na kraju za subotu, 14. april.

"Da ne bi bilo mesta spekulacijama neko treba izađe i kaže zbog čega se ne igra prvenstvo. Ne znamo da li zbog Mažića ili zbog toga što smo odjednom postali veliki vernici. Svi su u svetu vernici ali se fudbal igrao", rekao je Đukić.

Na konstataciju voditelja Partizanovog vesnika da drugi nisu vernici kao Srbi Miroslav Đukić je dodao: "Da, mi smo veći."

Sudije i suđenje na "večitim" derbijima postali su verovatno najvažnija tema u poslednjih nekoliko sezona ali Miroslav Đukić smatra da njegovi igrači ne bi trebalo da se opterećuju tim stvarima.

"Ne možemo ući u neko ludilo i dozvoliti da trošimo energiju na nešto na šta ne možemo da utičemo. Igrači treba da budu mirni i da se posvete onome na šta mogu da utiču, a to je sama utakmica. Sve ostale stvari na koje ne možemo da utičemo predstavljale bi bespotrebno trošenje energije", rekao je Đukić.

Strateg crno-belih poručio je navijačima Partizana da je ekipi neophodna velika podrška i da je neophodno jedinstvo kako bi se poslala što lepša slika sa 157. "večitog" derbija.

Utakmica 1. kola plej-ofa Super lige između Crvene zvezde i Partizana igra se u subotu od 18 časova i 30 minuta na stadionu "Rajko Mitić".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Saturday, 14.04.2018
11:25

Ђука, Ђука, на ниске си гране пао...

avatar
BAGIIRA
Saturday, 14.04.2018
08:38

Cekao se oporavak pojedinih igraca ... ocigledno da nema dalje ...

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Friday, 13.04.2018
23:32

Sudi čovek čiji je brat pre dva kola poništio regularan gol Partizanu zbog navodnog ofsajda i priznao Bački gol iz očiglednog ofsajda, a Danilo je već dokazani zvezdin sudija jer je više puta u Večitim derbijima pokušao i nekoliko puta uspeo da spreči zvezdine poraze. Informacija da obojica navijaju za zvezdu je od čoveka koji ih lično poznaje.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Friday, 13.04.2018
22:48

E, za sve ovo mu svaka cast...

avatar
RIP KOBE
Friday, 13.04.2018
22:30
avatar
Friday, 13.04.2018
22:04

Sad više nije penal u modi, sada je to odlaganje meča, pa po starom dobrom običaju i suđenje. Pa dokle više. Izađite, odigrajte najbolje što možete i pokažite da ste bolji, ako ste. Dosta više trabunjanja, molim vas. Igrajte fudbal, bar jednom bez pritisaka.