Đukić: "Pobeda za samopouzdanje"

Autor: Pavle Knežević
subota 09.09.2017.
23:34
Izvor: Sportske.net

Imao je Đukić reči hvale za svoj tim, kako za napad, tako i za odbranu. Vrlo zadovoljan Tošićevim nastupom.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Trener Partizana Miroslav Đukić imao je razloga za zadovoljstvo posle današnje utakmice protiv Mladosti - dvojica igrača su debitovala, tim je dao tri gola, a sva tri su postigli različiti strelci.

"Znali smo da će biti teško protiv neugodnog rivala. U prvom poluvremenu nismo uspeli da napravimo pas, da stvorimo šanse, a u drugom  je sve bilo lakše posle gola. Imali smo i prilika i davali golove. Najbitnije je da smo ostvarili tri boda pred Evropu. Ekipa raste iz dana u dan, a ova pobeda će biti bitna za naše samopouzdanje", rekao je Đukić.

Golove su dali Miletić, Pantić i Tavamba.

"Nama je potrebno da nam svi daju golove, jer prošle godine to su bili uglavnom Đurđević i Leonardo, ali ove godine se to menja. Najbitnije je da svi preuzmu tu odgovornost, dolazimo u šanse i dajemo golove", rekao je Đukić.

Osim toga, ovo je peta uzastopna utakmica u kojoj je Partizan sačuvao mrežu.

"Za nas veoma bitna defanzivna čvrstina. Kad ekipa defanzivno dobro radi, mi u ostalim aspektima rastemo. Mi na tome insistiramo od prvog dana, ali to je stvar koja se polako gradi i koja ne može brzo da se desi. Mi iz utakmice u utakmicu delujemo čvršće i kompaktnije", rekao je Đukić.

Večeras je Zoran Tošić drugi put debitovao za Paritzan.

"Vanserijski igrač, veoma bitan za nas. Biće bolji iz utakmice u utakmicu. Danas je mnogo hteo, oseća se određeni pritisak na njemu. Veoma sam zadovoljan sa njim, to je igrač Lige šampiona i mnogo će nam pomoći, ne samo na terenu, već i kao lider", rekao je Đukić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Samo jedan klub !
Sunday, 10.09.2017
10:29

Jos samo malo utakmica i pobedjivacemo svakoga i na svakom terenu. Za Srpske uslove vanserijski tim. Svaka cast!

avatar
Povratak kralja 56
Saturday, 09.09.2017
23:46

Mnogo je lakše naviknuti igrače da iz presinga pređu da igraju zonsku odbranu nego igračima koji su navikli da igraju zonsku odbranu (kod Nikolića u dobrom delu utakmice) usaditi da čim izgube loptu moraju da se aktiviraju u presing. Kad to Đukić uspe parna mašina će dostići svoju radnu temperaturu, a sada ekipa nema koncentrisan kvalitet na dve pozicije kao prošle godine kakav su posedovali Leonardo i Đurđević ali ima bolje raspoređen kvalitet u timu, kompaktiniji tim i jači roster.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Sunday, 10.09.2017
01:05

Šta misliš o Solomonu i Marjanoviću

avatar
Povratak kralja 56
Sunday, 10.09.2017
10:12

Isto što i pre ove utakmice. Solomon će biti pojačanje samo mu trebaju vreme i minuti, a Marjanović zaslužuje da bude u rotaciji sa Evertonom i Radinom. Dugo nije igrao prvenstvene utakmice, u odbrani je dobro odigrao, u napadu asistirao.