Đukić: "Videćemo mnogo bolji Partizan nego prošle godine"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 01.07.2018.
22:26
Izvor: Sportske.net

Reči trenera Partizana Miroslava Đukića mogu da raduju navijače pred skori početak sezone.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Vicešampion Srbije odigrao je danas pretposlednju kontrolnu utakmicu u sklopu priprema za novu sezonu i upisao treću pobedu.

Nakon Honveda i Krakovije, Partizan je danas savladao ekipu Gorice (3:0) golovima Ognjena Ožegovića, Miroslava Vulićevića i Slobodana Uroševića.

"Odlično smo ušli i dobro odigrali današnji meč. Posebno sam zadovoljan jer smo u prvom poluvremenu odlično držali loptu. Postigli smo tri lepa gola, pobedili i utisci su veoma dobri", rekao je posle utakmice trener Partizana Miroslav Đukić.

"Ekipa je odigrala na visokom nivou, sa visokim intenzitetom. Pogotovu je u prvom poluvremenu bilo lepih odigravanja i lepih akcija, držanja lopta sa smislom i veoma sam zadovoljan", dodao je strateg crno-belih.

Ognjen Ožegović je doveo crno-bele u vođstvo golom u 14. minutu meča.

"Ožegović dobro radi, veoma je bitno za napadača da taj rad bude krunisan golovima. On je počeo da ih daje, a to je veoma bitno za njegovo samopouzdanje. Na ovim pripremama odlično radi", rekao je Đukić.

Drugi gol na utakmici obeležio je čitav meč. Desni bek Partizana Miroslav Vulićević održao je obećanje sa jutrošnjeg treninga i postigao evrogol.

"Ne znam sa kim je tačno bio kada je rekao da oseća da će da da gol. Dao je evrogol u rašlje, ali najbitnije je da je ispunio svoje zadatke u defanzivi danas. Odigrao je odlično, priključivao se napadu odlično. Mislim da je kod prvog gola centrirao, odigrao je kompletan meč i krunisao ga golom", rekao je Đukić.

Pohvale su otišle i na račun levog beka Slobodana Uroševića, ali i na račun novajlije Gabrijela Enakea koji je upisao debi u crno-belom dresu.

"Hitar igrač, brz... Dobro poznaje defanzivne koncepte i mislim da je to igrač koji će nam doneti dobre stvari. Vidi se da se lako kreće u napadu, pridodaje se, ofanzivan je i mislim da će nam dosta pomoći", konstatovao je trener Partizana.

Strateg "Parnog Valjka" objasnio je da je danas želeo da odmori igrače za poslednju kontrolnu utakmicu ali da to ne znači da su neki već osigurali mesto u startnoj postavi.

"Ko god da igra igramo isto, isti stil, isti način. Hteli smo da u generalnu probu uđemo sa odmornim igračima i uspeli smo. Da ne preopteretimo mnogo nikoga, da imaju podjednako opterećenje. Veoma je bitno da odigraju dobro, da se nameću, da konkurencja bude veća jer nas to sve tera na boljitak", rekao je Đukić.

Navijače će sigurno obradovati Đukićeva konstatacija da će Partizan biti bolji nego prošle sezone.

"Igramo dobro i veliki je boljitak u odnosu na prošlu godinu. Igrači znaju šta trener hoće, a novi igrači su doneli mnogo pozitivnih stvari. Mislim da ćemo videti jedan mnogo bolji Partizan nego prošle godine, iako sam zadovoljan i prošlogodišnjim. Sve to ulazi u neki proces poboljšanja i mislim da smo na dobrom putu da imamo jedan ofanzivan Partizan koji hoće da drži loptu i da je drži sa smislom", istakao je Miroslav Đukić.

Poslednju kontrolnu utakmicu u Sloveniji ekipa Partizana će odigrati 3. jula protiv ukrajinske Zarje. Nakon toga sledi još sedam dana priprema u Beogradu i put u Nikšić na prvu utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope sa Rudarom iz Pljevalja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BODJA
Monday, 02.07.2018
15:12

Zar moze gore?

avatar
Silent
Monday, 02.07.2018
05:31

I daleko bolju Zvezdu nego prosle godine

avatar
Saša Ilić
Sunday, 01.07.2018
23:40

Igramo dobro protiv slabašnih ekipa,čim dođe neka osrednja ekipa mi pokažemo sve slabosti na sredini i u odbrani.Everton držao celu sredinu sad nemamo takvog igrača i tu je velika rupa.Zdjelar ne igra ništa i veliki je promašaj.

avatar
Grobar977
Monday, 02.07.2018
00:37

Napokon da neko vidi da je Zdjelar čist prosek, potpuno nedefinisan igrač. Ekipa je takođe čist prosek, Zvezda na svakoj poziciji bolja.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Sunday, 08.07.2018
12:10

Na SVAKOJ nije sigurno.

avatar
Brat Vidara
Sunday, 01.07.2018
22:58

A poraz od Rostova ne spominjete na početku teksta.

avatar
petar000
Sunday, 01.07.2018
22:50

Evo ovog opet. Ja tvrdim da cemo mi sezonu da zavrsimo za dva meseca ako ti ostanes. Toliko. Javno cu se izvinuti ako gresim, ali do novembra mi ispadamo iz borbe za titulu, eventualno se mozemo nadati kupu, a prolaz u grupnu fazu je kao i uvek faktor srece. I da smo mnogo bolji opet bi nam trebala sreca. Ja na nasim utakmicama ne vidim nikakav sistem, igra ko sta i kako hoce. Takav je meni utisak, kazem, nadam se da gresim, ali meni je ovo pretanko.

avatar
deki trbic
Sunday, 01.07.2018
23:31

to uopste nije tacno...ove god ima da odigramo odlicno, bolje nego predhodne, mada i predhodne smo bili ono moze da se kaze srednje zadovoljavajuce...ali nzm sto svi njega krivite, kakav je imao tim nije mogao nista bolje da izvuce.

avatar
Saša Ilić
Sunday, 01.07.2018
23:46

Tebi je zadovoljavajuće što smo se oprostili od titule posle petog kola? Naravno da je kriv jer je ravnodušan kad je prelazni rok u pitanju. Marko Nikolić nije dozvoljavao da mu se dovode cepanke nego je pravio spisak želja.

avatar
Saša Ilić
Sunday, 01.07.2018
23:43

Pa ekipa jeste smešna ali Đukić nije neznalica njegova greška je što ne dovodi igrače nego mu Ivica i Vazura dovode.Tako su mu uvalili Sumu pa sad ne zna šta će sa njim.