Đukića raduje efikasnost, pobeda je važna za samopouzdanje

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 19.07.2018.
23:05
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana bio je veoma zadovoljan. Njegov kolega iz Rudara takođe.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Miroslav Đukić je bio veoma zadovoljan posle nove pobede nad Rudarom od 3:0, rekavši da će ona biti veoma bitna za samopouzdanje ekipe u nastavku takmičenja.

"Veoma sam zadovoljan što smo prošli prvu prepreku. Iako to rezultatski izgleda lako, nije bilo ni malo lako. Rudar nije laka ekipa. Bili smo efikasni, u polju je bilo drugačije, ali sam zadovoljan jer smo pobedili 3:0 i tamo i ovde. Veoma je bitno za samopouzdanje, jer nam još fali pas i finoća u poslednjih 20 metara. Veoma sam zadovoljan", rekao je trener.

Partizan za vikend počinje takmičenje u Super ligi protiv Radnika iz Surdulice, a već zna i protivnika u sledećoj rundi Lige Evrope - litvanski Trakai, koji je izbacio favorizovani Irtiš.

"Favoriti na papiru - to ništa ne znači. Videli smo i na Svetskom prvenstvu, a i svaki dan se susrećemo sa tim stvarima. Litvance ćemo analizirati kada bude došlo vreme za to, sada nas čeka Super liga", rekao je Đukić.

Trener crno-belih je mnogo "izmešao karte" sa sastavom danas, a na golu se našao Filip Kljajić, koji je prošle godine imao nekoliko ozbiljnih "kikseva", a onda je i izgubio mesto u timu kada se vratio Vladimir Stojković, a onda je otišao na pozajmicu u Grčku. Večeras je bio vrlo siguran.

"Kljajić odigrao odličan meč: besprekoran, siguran, jednostavan, davao nam je sigurnost pozadi. On i cela ekipa, radili su svi. Nije lako pobediti 3:0, cela ekipa je radila dobro. Bili su dobro defanzivno postavljeni, agresivni, radili su, bili su dobri u tranziciji", priča trener Partizana.

Novajlija Rikardo Gomeš je postigao gol i imao stativu - je l' on već u boljoj formi od ostalih, pošto je faza priprema i dalje u toku, ili može još da napreduje?

"Još može da napreduje. Rikardo može da nam donese mnoge stvari. Dao je gol, šutnuo je stativu. Igrač koji može da dobro ide na prostore i bočne lopte i koji će napredovati", odgovorio je Đukić.

A da li je vama lakše posle ovakve efikasnosti, jer je prošle sezone to bio jedan od glavnih problema tima?

"Sigurno je veoma bitno biti efikasan, Partizan živi od pobeda i morate da dajete golove. Partizan je bio efikasan i pobedio i treba tako nastaviti", rekao je Đukić.

Trener Rudara Vuko Bogavac čestitao je Partizanu i rekao je da je njegov tim u drugom poluvremenu pokazao svoje najbolje lice.

"U prvom su možda mladi igrači podlegli atmosferi, jer je bilo zaista prelepo. Hteli smo da probamo da postignemo bar počasni pogodak. Nismo uspeli, imali smo dve-tri stopostotne prilike. Mislim da se nismo obrukali. Moramo biti zadovoljni izlaskom u Evropu", rekao je on.

Izlet u Evropu je bio kratak, a da li će značiti vašim igračima?

"Izlet jeste bio kratak i normalno da je bio kratak, jer kad dobijete za protivnika Partizan, nije realno očekivati da ćete proći dalje. Snovi su jedno, realnost drugo. Sigurno da će ove dve utakmice mnogo značiti ovim igračima. Videli su da i protiv jednog Partizana mogu da se nose u nekim delovima utakmice. Mnogo će im značiti, jer imamo mlad tim i imamo šest mladih reprezentativaca", rekao je Bogavac.

Onda je sam uzeo reč i dodao još jednu stvar.

"Ja bih poželeo Partizanu da ostvari isto što i prošle godine i da napravi korak dalje, a da u prvenstvu Srbije osvoji titulu", rekao je trener Rudara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke