''DO KOSKE'' - Stanojević otkrio koje igrače želi da dovede!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 07.09.2020.
20:34
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Novi trener Partizana otkrio zbog čega se vratio u Partizan i šta će pokušati prvo da promeni. Tek od decembra videćemo njegovu željenu koncepciju?

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Navijači Partizana jedva čekaju kraj reprezentativne pauze i nastavak šampionata, kako bi na delu videli Aleksandra Stanojevića, povratnika na klupu crno-belih posle odlaska Sava Miloševića.

Očekuju se promene i u sastavu tima i u načinu igre, a jedna je već izvesna - Nemanja Miletić je otišao u Saudijsku Arabiju, pa na poziciji desnog beka treba očekivati još jednog povratnika  - Aleksandra Miljkovića. Takođe, očekuje se i povratak kapitena Stojkovića na gol umesto mladog Popovića, pa je neizvesno ko će u tom slučaju biti drugi ''bonus'' igrač u ekipi Partizana.

Svoje prve utiske posle nekoliko dana rada sa ekipom u ''Zemunelu'' Stanojević je izneo u razgovoru za ''Novosti'' i odmah ponovio ono što je istakao i na predstavljanju, da je dobio neočekivano veliki broj poruka podrške.

''Baš sam iznenađen. Najdraže su mi od bivših igrača i ljudi koji su bili ovde, klupskih veličina - ko je deo ove porodice, pa vas od srca vas pozove i poželi sreću. Mnogi bivši igrači su se javili, srećni su što sam tu. Navijači takođe, svi su mi na startu dali snažan vetar u leđa'', istakao je Stanojević.

Kad su u pitanju navijači, Stanojević ističe važnost i njihovog jedinstva, a ako tako bude...

''U ova teška vremena po nas 'Grobare' potrebna nam je prava zajednička emocija. Nije fraza, treba nam iskrena podrška. Dolazim zbog Partizana, on je iznad svega. Sad nam je potrebna ta energija, da svi budemo uz sve. Dajte da pokušamo. Drago mi je da su se navijači ujedinili i sada moramo, svi do koske da idemo do kraja. Da promenimo ovu situaciju. Da crno-bela bude dominantna boja'', poruka je Stanojevića.

Šta će promeniti u ekipi?

Ne krije želju da Partizanova deca imaju glavnu reč, a u tom pogledu su i prvi potezi po pitanju pojačanja. Ono o čemu mediji danima spekulišu je - istina. Stanojevićeve želje su i Miloš Jojić i Svetozar Marković.
-
Baner 4
-
''Zadovoljan sam bazom, ali da bih došao na svoj način igre, potrebni su mi igrači koji bi doneli promenu u sistemu igre, da budemo raznovrsni.

Imam želju da dovedemo Jojića koji bi doneo kvalitet da igramo na više načina. Stupili smo u kontakt sa njim, on je veliki partizanovac, ali ima ponuda iz Bundeslige, Engleske...

Istina je da smo zainteresovani i za Svetu Markovića iz Olimpijakosa, voleo bih da dođe.

Potrebno je da na svakoj poziciji imamo dva igrača. Očekujem mnogo od naše dece, da Fića bude kao na početku. Tu su i Čolić, Jović, Stojković, Štulić...'', otkrio je Stanojević.

Čini se da je Sejduba Suma u ovom trenutku enigma za Stanojevića, kako će se uklopiti u njegove zahteve po pitanju timske igre.

''Videćemo kako će da reaguje Suma koji je pravi individualac za sebe, fantastičan igrač, opasan jedan na jedan. Majstori su i Natho, Marković... Voleo bih da svi više pomognu ekipi. Video sam parolu na Teleoptiku 'Pojedinac pobeđuje utakmicu, a tim uzima prvenstvo'. Kao da sam je ja stavio. Za mene je tim iznad svega'', naglašava Stanojević, uz poruku:

''Glavni cilj je da sa ovom ekipom dođem do decembra, da upoznam sve igrače, vidim šta ko može da pruži, a da ostanemo u šampionskoj trci. Pa u decembru da vidimo šta je to što bih ja voleo i uradio''.
-
-
Partizan je pod Miloševićevim vođstvom igrao dopadljiv fudbal prošle sezone, uz to su došli i zapaženi rezulčtati u Evropi, ali u nekoliko mečeva Partizan je dozvoljavao sebi da prokocka prednost, što se desilo i u prethodnoj utakmici u Novom Sadu.

Baš to Stanojević želi najpre da popravi.

''Želim da nađemo odgovor što smo za dva minuta primili dva gola u Novom Sadu. Zato, ne razmišljam o jednoj ili dve utakmice sa Zvezdom, borim se da budemo ozbiljni kao tim i ekipa'', dodao je on.

Sudijskim odlukama i eventualnim nepravdama za sada ne želi da se bavi, pokušava da gleda pozitivno na stvari, ali...

''Ja sam uz svoj klub i navijače. Moj posao je da krenem od sebe. Možda ću i ja da poludim, kad dajete emociju, kad dajete sve u životu, nepravda zaboli'', dodao je Stanojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Shadows
Wednesday, 09.09.2020
15:52

Dovedi komplet odbranu od golmana stopera I bekova a ne ode Mileta za 500000 a dodje Miljko dzabe sa konja na magarca a para ima...Sudije su krive sto u svakoj utakmici primimo nekoliko komada jel igramo bez odbrane.N.Pazar je samo Partizana pobedio I sve izgubio.

avatar
Slavko Knezevic
Wednesday, 09.09.2020
06:23

Uprava napolje.

avatar
Petar Petar
Monday, 07.09.2020
22:43

Jednu dobru stvar nisam cuo od kad je dosao ovaj stanojevic. Znaci sve sto je receno da ce doci je po meni samo slabljenje ekipe. Sta on misli da dobije vracanjem polufudbalera kojih smo se jedva ratosiljali? Ne razumem. Kakvi crni nasi fudbaleri i nasa deca. Pa ce onda kad se ponovo desi neki Samrok ko da bude kriv?

avatar
Mladen Krstonošić
Tuesday, 08.09.2020
07:34

Potpuno se slazem.

avatar
KING♦⭐KING♦⭐KING♦⭐
Monday, 07.09.2020
20:44

Nemanja Miletić je uz Banjaka najbolji štoper u Partizan bio, od Miljkovića je daleko bolji desni bek, to govori da je Partizan njegovih odlaskom mnogo izgubio, a da adekvatna zamena nije dovedena. Miljković, Marković i jojić su u zadnjih godinu dana zajedno odigrali svega par utakmica, pritom je Miljković još slabiji ofanzivno od Miletića, a defanzivno i da ne govorimo, Marković trenutno nema kvalitet za štopera, a pitanje je da li će ga ikad imati, a Jojić nema ni golove ni asistecije Sume niti može da bude krilo kakva su Marković, Asano i F.Stevanović, za centralnog veznog nema potrebnu defanzivu tako da neće biti pojačanje ovom timu u svakom slučaju. Dovedite pojačanja, a ne gomilu proseka i ispodprosečne igrače!

avatar
Vidicnemanja
Tuesday, 08.09.2020
10:15

On zeli da trenutno pojaca roster i izdrzi do decembra,kada ce pojacati tim,tako je rekao.Za miletica nisam siguran da je dobar bek,kako ga je samo pretrcao igrac vojvodine kod izjednacenja.U napadu realno ako je uputio dva korisna centarsuta,to je kada se gleda ucinak bez emocija.A previse vremena je providio na polivini protivnika bez nekog ucinka u napadu a ostavljao odbranu stoperu i tu smo kiksali kod kontri.Seti se sa az u beogradu.Da imamo zadnjeg veznog tipa evertona,onda bi to bila druga prica.Zdjelar je daleko od pravog zadnjeg veznog i to je cista prevara.Svi ga velicaju a ucinak realno mali za poziciju koju drzi

avatar
paok
Tuesday, 08.09.2020
13:07

Miletic i nije bek ali je morao da igra jer nije imao ko.

avatar
Dorotej
Tuesday, 08.09.2020
10:43

Zona sumraka. Nije neka uteha da "ne cveta cveće ni u naše preduzeće". Srpski fudbal. Navijači možemo samo da se nerviramo kada vidimo šta rade uprave Partizana i Zvezde.