Do sada nepoznat podatak - Evo kako je Stojke stigao u Partizan!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 10.05.2018.
11:50
Izvor: Sportske.net

Njegov transfer je izazvao tektonske poremećaje na fudbalskoj sceni Srbije ali do danas nije bio poznat podatak koji je otkrio bivši član rukovodstva kluba iz Humske.

Epa/Srđan Suki
Epa/Srđan Suki

Povezane vesti

Kada je krajem avgusta 2010. godine dogovorio dolazak u Partizan na jednogodišnju pozajmicu iz Sportinga, Vladimir Stojković je izazvao veliki potres na fudbalskoj sceni u Srbiji.

Svi se već dobro sećaju da su navijači Crvene zvezde ovakvu odluku bivšeg golmana kluba sa "Marakane" doživeli kao veleizdaju, a nije tajna da je zbog pretnji Stojković uz sebe stalno imao obezbeđenje.

Ono što mnogi do sada nisu znali jeste da je Vladimir Stojković u leto 2010. godine zvao čelnike Partizana i raspitivao se da li su zainteresovani da ga angažuju.

"Tada smo pokojni Darko Grubor, Dragan Đurić i ja bili na izvlačenju grupa za Ligu šampiona. Tada nas je kontaktirao Stojke i iskazao interesovanje da dođe u Partizan", rekao je bivši potpredsednik Partizana Branko Ružić za "Alo Sprint".

Reprezentativni golman je u tom momentu bio prekobrojan u Sportingu i nije bilo prepreke da se priključi crno-belima koji su dobili veliko pojačanje za Ligu šampiona.

Kleo Vladimir Stojkovic
Foto: Epa/Koča Sulejmanović

"Znate, kada imate takvog odličnog golmana, kao što je on, onda tu nema razmišljanja. Gledali smo pre svega kvalitet. Pritom, nije to bio direktan transfer iz Zvezde, a i radilo se o interesu srpskog fudbala. Naravno da smo konsultovali i navijače", dodao je Ružić.

Svi se još uvek sećaju da su navijači Partizana u početku bili protiv angažovanja Vladimira Stojkovića, pa se sa tribina čulo "Ti si prvi golman, Radiša!".

"Posle su videli i prihvatili Stojketov kvalitet i da na kraju on pobeđuje sve neverne Tome. Da nije bilo Stojketa, Srbija bi teško otišla na Svetsko prvenstvo, a i Partizan ne bi igrao Ligu Evrope. Inače, to nije prvi takav prelazak. Jeste specifično, jeste teško, ja navijače razumem, ali to je fudbal. Setite se Milka Đurovskog", zaključio je Ružić.

Vladimir Stojković je i dalje deo crno-bele porodice iako je 2013. godine otišao iz kluba, a zimus je sa Partizanom potpisao ugovor kraja 2021. godine što znači da bi u Humskoj mogao da ostane do kraja karijere.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Consigliere 1927
Thursday, 10.05.2018
21:52

Dobro svi znamo da je u transferu ucestvovao Radomir Antic i to se nikad nije tajilo, cak je i on to potvrdio covek. Sporting je poslao ponudu na cak 150 adresa za njegovu pozajmicu, cak i u Crvenu Zvezdu i Partizan i niko na to nije ni obracao paznju dok Antic i Stojkovic nisu zvali Djurica i on je tada stigao u Partizan. Ne znam sta se ovaj Ruzic tu pitao on je bio samo tu da nabavi pare preko stranke ili ti Da**ca i Vu**lica i bio je obicna marioneta, totalno nebitan ljk sto se tice sportskog sektora. Stojke i onako nije Zvezdino dete da se kaze, dosao je tek kao kadet u CZV tako da ja nesto nisam ni vezan za njega. Srecno mu bilo u daljoj karijeri...

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Thursday, 10.05.2018
13:14

PARTIZAN je NAJVECI klub u SRBIJI, nista ovo ne treba da cudi. INSTITUCIJA!

avatar
babaroga
Thursday, 10.05.2018
14:05

Odlicno znas da tvoje reci mogu da znace samo tebi. Ako hoces da vrede vise od toga potrebne su cinjenice. Dakle: mozda ima vise osvojenih titula? Ili neki medjunarodni uspeh? Vise navijaca? YouTube ne priznajem, mada vase legende bas lepo pricaju na tu temu :D

avatar
Vanja Grubač
Saturday, 26.05.2018
20:28

Da te pitam ovde jer tamo ne mogu-da li je ikada ,ali ikada u istoriji fudbala na ovim prostorima u savezu bilo ovoliko ljudi iz jednog kluba kao danas,da li je bilo ovoliko trenera u klubovima prve lige iz istog tog kluba kao danas(to je pitanje za one koji daju licence) da li je ikada bilo ovoliko sklanjanja kao danas da dodješ u situaciju da protiv jednog kluba ostave srce na terenu i ginu a protiv drugog dozvoljavaju kontru 6 na dva ili da u 16 metara jedan igrač neometan prima loptu "lomi " pet protivničkih igrača i svi kao na "pogrešnoj" nozi što ni Mesi ne bi uspeo,da jedan tim igra sa trećom postavom derbi protiv trećeg na tabeli a da šutne dva puta na gol i da tri gola...?Ovako otvoreno nameštanje i ovakva uzurpacija saveza nikada nije bila od 1945., čak ni u Miljanovo vreme ,nikada .Ista je situacija sa Kss,Vss i ostalim savezima.Samo iz jednog kluba,ostali stop.

avatar
babaroga
Thursday, 10.05.2018
21:30

I nisam pisao bas nista. Pitao sam za argumente. To o francuskoj kuhinji bas i nije argument. Danas je neki praznik ovde pa smo isli na rucak u stari grad. Turista kolko oces, uglavnom sa istoka ali se nasao i francuski par za stolom do naseg. Jedna svabica rece da su morali da dodju kod njih da jedu jer im kuhinja strasno smrdi.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Thursday, 10.05.2018
14:25

Znao sam da ces se ti javiti:-D Rekao si da ne pises na fudbalu Hahaha Ima hiljadu argumenata za moju tezu, a broj navijaca nikad nije bio, niti ce biti nesto sto ce iole moci da dokaze iciju velicinu, neozbiljno je pozivati se na to sa tolikim zarom. Vi ste Mekdonalds, mi smo francuska kuhinja, znaci, tek za odabrane, nesto sto nije dostupno sirokim narodnim masama:-D I sta bre konkretno znaci to za nase legende? Niko od njih nikad i nigde nije rekao to na sta ti mislis. I da znas da znam na sta mislis jer sam vas dobro proucio:-D

avatar
biTan
Thursday, 10.05.2018
12:04

Posle ovog jos vise je pao kao covek u mojim ocima.. ok,predji u partizan ili zvezdu,ali kada igrac sam izjavi da nikad,ali nikad ne bi presao u zvezdu i partizan,ni za kakve milione,pritom ga niko ne primorava da to izjavljuje,a on potom sam nazove isti taj klub i ponudi se da igra. Pored toga jos krene sa oprostite na ruznu proslost i ljuti se sto ga navijaci prozivaju.. da nisi onoliko bio zagrizen i pricao da nikad ne bi igrao za partizan,mozda bi ti malo zamerili navijaci,ali to ne bi poprimilo ovakve razmere...

avatar
pfc
Thursday, 10.05.2018
13:00

Ma eto trebao je pitati tebe i ostale navijace sme li da dodje u Partizan. Ja sam 100% siguran fa se covek prvo ponudio tvom klubu i da ga je zvezda odbila. Tek posle se.ponudio Partizanu i ovi ga naravno potpisali. Da nije dosao propala bi mu karijera i sta onda. Sigurno bi ga ti i takvi podrzavali. Ma nije nego.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Thursday, 10.05.2018
15:21

Tu majicu je obukao NAKON DJENOVE, a nikad vas pre toga nije vredjao tako da ce pre biti da ste se vi ogresili o njega i to mnogo. Da stvar bude gora, vas klub nije hteo da ga vrati sto znaci da vas je covek ispostovao i u tom pogledu.

avatar
Man united
Thursday, 10.05.2018
14:57

Ако га је Звезда и наводно одбила, то није оправдање да погази преко својих речи. Лепо колега каже, нико га није терао то да изјављује. Ево, нпр. Ђурђевић, Делија, али професионалац. Не пада му на памет да изјављује те клиначке напржене пароле. И је л' му ико ишта приговорио кад је прешао у Партизан?

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Thursday, 10.05.2018
13:41

To da je prvo hteo da se vrati u zvezdu je poznata prica koja je starija cak i od vatre:-D Ja nisam sto posto siguran nego milion i 500 hiljada posto:-D