Dodić se odlučio za proverene snage

Autor: Beta Beta
četvrtak 19.03.2015.
14:53
Izvor: Beta

Novi selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Dodić objavio je u četvrtak spisak igrača za poslednje pripremne utakmice protiv Švedske i Italije pred Evropsko prvenstvo u Češkoj.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Mlada reprezentacija će se 27. marta od 18.15 u Novom Sadu sastati sa Švedskom, dok će tri dana kasnije gostovati u Beneventu Italiji.

Dodić je ocenio da su predstojeće utakmice "dve jake provere" i da ekipa nastoji da zadrži pozitivnu atmosferu.

"Igraćemo protiv dve odlične ekipe. Švedska je eliminisala Francusku, dok o Italiji ne treba trošiti reči. Znamo ih iz kvalfikacija. Naš tim je za respekt, pogotovo nakon rezultata sa Španijom, koja nije izgubila nijedan meč jako dugo", rekao je Dodić.

On je rekao da danas saopšteni spisak igrača nije konačan za Evropsko prvenstvo.

"Nedostaje nekoliko igrača, koji će biti u A selekciji i u selekciji Veljka Paunovića. Bez obzira na to moramo izvući maksimum iz ovog čime raspolažemo. Imamo nekoliko dilema sa igračima koji su na raspolaganju Ćurčiću, neki su i u više selekcija, ali videćemo šta je prioritet u datom trenutku. Cilj je da zadržimo pozitivnu atmosferu", kazao je Dodić.

On je kazao da okosnicu tima za predstojeće mečeve čine isti igrači koji su to bili i u kvalfikacijama i dodao da je kapiten tima Marko Petković na spisku, ali da neće igrati na prijateljskim utakmicama zbog povrede.

Mlada reprezentacija Srbije će na Evropskom prvenstvu u Češkoj, koje će se održati od 17. do 30. juna, igrati u Grupi A sa selekcijama Nemačke, Češke i Danske.

Na pitanje novinara da prokomentariše grupu, odnosno rivale Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu, Dodić je kazao da se ne treba opterećivati drugima i da je njegov tim svestan svojih kvaliteta.

"Mi moramo prvo da budemo svestni svog kvaliteta, da ne dozvolimo da dođe do opuštanja. Jeste Nemačka favorit, pa onda igramo protiv domaćina Češke, a onda uvek vrlo neugodni Danci. Otići ćemo tamo sa optimizmom, ali oprezni", kazao je Dodić.

Na spisku su Mladena Dodića su:

Golmani: Marko Dmitrović (Čarlton), Nikola Perić (Jagodina) i Nemanja Stevanović (Čukarički)

Odbrana:
Marko Petković, Darko Lazić (Crvena zvezda), Nemanja Petrović, Lazar Ćirković (Partizan), Aleksandar Filipović (Jagodina), Uroš Spajić (Tuluz), Bojan Nastić (Vojvodina) i Aleksandar Pantić (Kordoba).

Vezni red: Goran Čaušić (Eskišehir), Nemanja Radoja (Selta), Darko Brašanac (Partizan), Srđan Mijailović (Kajzerispor), Aleksandar Kovačević (Crvena zvezda), Miloš Jojić (Borusija Dortmund) i Mirko Ivanić (Vojvodina)

Napad: Slavoljub Srnić (Čukarički), Uroš Đurđević (Vitese), Aleksandar Pešić (Tuluz), Aleksandar Čavrić (Genk), Luka Milunović (Platanijas)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke